Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, afirmă că în România a fost adusă carne de vită veche de 40 de ani, iar salamul expirat se spală cu oţet şi se pune iar în vânzare, potrivit zf.ro.
„Aici este o piaţă în care importatorii se orientează şi aduc produse la sfârşit de termen de valabilitate sau chiar depăşit. În România, sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare,” recunoaşte ministrul, menţionând, în acelaşi timp, că „statul nu-şi face datoria, ANPC-ul nu şi-o face”, spune Irimescu.
Acesta mai spune despre România că „este o piaţă de mâna a zecea, nu se eviscerează, pentru că asta ar însemna mână de lucru. Aşadar, pentru România, se lasă aşa, se congelează în principiu, doar că, până ajunge să se congeleze, viermii pot să migreze în muşchi şi ăsta este un peşte contaminat”.
„A fost carne de vită congelată de 40 de ani care a ajuns în România,” a mai recunoscut Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.
DETALII pe zf.ro