Unii spun că există o diferență calitativă la ouă, dată de culoare: cele maro ar fi mai sănătoase și ar conține mai mulți nutrienți, alții spun că sunt mai gustoase și mai bune pentru a face diverse mâncăruri. Despre cele albe unii spun că sunt mai bune la copturi, dar și aici depinde cu cine vorbiți, alții spun exact pe dos.Adevărul este că, indiferent de culoarea pe care o au, ouăle albe și cele maro sunt la fel pe interior, și prezintă aceleși calități nutritive. Cele două tipuri de ouă au, în mare, și aceeași grosime a cojii. Faptul că unele ouă au coaja mai tare, ține doar de vârsta găinii.De obicei, ouăle albe sunt făcute de găinile albe sau cele deschise la culoare, în timp ce ouăle maro sunt făcute de găinile cu pene roșcate sau de către cele de culori închise. Diferența de gust a ouălor are legătură cu ceea ce mănâncă găina. Dacă vei mânca un ou de la o găină de țară, vei constata o diferență de gust, dar aceasta nu va avea legătură cu ce culoare are oul.SURSA: fabuloase.ro
MITUL culorii la OUĂ: Care sun mai bune, cele albe sau cele maro?
ULTIMELE ȘTIRI