Muntenegru: vacanţa de vis pe coasta Adriaticii GALERIE FOTO

Publicat: 27 august, 2011 17:11

Actualizat: 23 martie, 2022 07:33

O vacanţă în Muntenegru, la Marea Adriatică, reprezintă una dintre cele mai fermecatoare şi în acelaşi timp ieftine variante de vacanţă pe care le au românii. Peisajul sălbatic şi priveliştea oferite de coasta muntenegreană sunt de neuitat, iar un concediu aici poate fi oricând comparat cu un sejur în oricare altă ţară din balcani.Pentru a ajunge în Muntenegru, turiştii pot opta atât pentru maşina personală, cât şi pentru tren. Din Cluj, se pleacă cu trenul până la Timişoara, de unde se ia un tren direct până în Belgrad. Acolo se schimbă cu trenul direct spre Muntenegru, care merge până în staţiunea Bar, situată chiar pe coasta Mării Adriatice.Cel mai convenabil pentru români este să îşi achiziţioneze un Balkan Flexipass, un abonament de tren valabil în mai multe ţări din Balcani, printre care şi Serbia şi Muntenegru, şi care oferă cinci zile de călătorie într-o lună în oricare dintre ţările în care este acceptat. Preţul Flexipass-ului este de 52 de euro pentru tinerii sub 26 de ani şi 86 de euro pentru adulţi. Pe lângă acest preţ, turiştii nu trebuie să mai plătească decât rezervarea locului, care este de doar trei euro pe trenurile internaţionale (şase euro la cuşetă) şi trei lei pe trenurile din România .
altera
Peisaj arid si livada de maslini
Odată ajunşi în Muntenegru, veţi fi uimiţi de peisajul sălbatic, care vă va tăia răsuflarea, de aerul încins, dar mai ales de mare, care este de un albastru intens şi totuşi clar, limpede şi curată. În plus, pe marginea strazii întâlneşti la fiecare pas măslini, curmali, lămâi, portocali sau rodii, ori ciorchini de kiwi ce cresc precum strugurii la noi. Fiecare staţiune de pe coasta Muntenegrului are parcă specificul ei, aşa că cel mai bine ar fi să nu staţi la plajă într-un singur loc, ci să încercaţi să vizitaţi cât mai mult.Dacă mergeţi cu trenul, primul loc în care ajungeţi, staţiunea Bar, este şi cel mai mare port al Muntenegrului. Aici trebuie neapărat vizitat vechiul oraş, unde se ajunge urcând străduţe mici pline de magazine de suveniruri şi terase. De asemenea, de neratat este măslinul vechi de 2.000 de ani, o adevărată comoară a muntenegrenilor.Urmează apoi staţiunile Petrovac şi Sveti Stefan (Sfântul Ştefan), amandouă cu vechi cetăţi superbe, cea din urmă fiind şi staţiunea cu cele mai scumpe preţuri. Urcând spre nord, se ajunge în Budva, un fel de Mamaia a muntenegrenilor, un pic aglomerată, însă mai îngrijită, mai curată şi cu preţuri mai mici ca la noi. Pe lângă mare şi plajă, turiştii pot face aici bungee-jumping deasupra mării, parasailing, skijet sau pot vizita aquaparkul din staţiune.
altera
Piata in Kotor
Cel mai la nord se află portul Kotor, al cărui vechi oraş este declarat monument UNESCO. Înfrăţit cu Veneţia, oraşul este împânzit de străduţe înguste pitoreşti, pieţe mici cu biserici superbe şi terase pline de turişti. Cetatea Kotorului este de asemenea de neratat, priveliştea oferită de aceasta asupra golfului fiind ireală.Un lucru interesant la Muntenegru este faptul că folosesc moneda euro, deşi nu aparţin Uniunii Europene, ceea ce uşurează enorm vizitele turiştilor. Neapărat trebuie să gustaţi plieskavica, un fel de hamburger, specialitate sârbească, delicioasă. În Muntenegru se serveşte în unele locuri într-un mod aparte, şi anume turistul primeşte chifla şi carnea preparată la grill şi o asezonează cu sosuri şi salate după bunul plac, la un bar liber. Muntenegrenii au un singur tip de bere produs la ei în ţară, Niksicko, aspră, dar în acelaşi timp rafinată şi proasptătă, al cărei preţ porneşte în magazine de la 0,80 de euro, iar pe terase preţul este cuprins între 1.20 euro şi la 2.50 euro.Cazarea în staţiunile din Muntenegru poate porni de la 8-9 euro pentru un loc într-un hostel, 15 euro de persoană pentru o camera într-o pensiune cu baie şi bucătărie, şi 30-40 de euro la hotel.
altera
Cetatea Sfantul Stefan
altera
Apeduct din vechiul Bar
altera
Golful Kotor
altera
Maslinul de 2000 de ani
altera
Plaja din Bar
altera
Turisti pe o straduta in Kotor
altera
Turn din cetatea Barului
altera
Apus de soare la Marea Adriatica

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
27 august, 2024
Aeroprtul Internaţional Cluj, 2 milioane de pasageri în acest an până în august
14 iulie, 2024
Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart
5 iulie, 2024
Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00
9 iunie, 2024
O nouă companie aeriană la Aeroportul Internațional Cluj după extinderea terminalului de plecări
25 mai, 2024
Pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2024 la Aeroportul Cluj

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a anunțat într-un interviu oferit BuzzNews.ro că anul acesta încep ...

Anul acesta încep lucrările la o nouă creșă pe strada Venus din comuna Baciu

Podul peste râul Nadăș, la ieșirea din comuna Baciu spre Zalău, a fost finalizat, iar ...

Pod peste râul Nadăș, finalizat în comuna Baciu – cum se va dezvolta zona

Dacă ești un fan al sporturilor, atunci jocurile de noroc online cu tematică sportivă sunt ...

Jocuri de noroc online cu tematică sportivă pentru fanii sporturilor

Alegerea unui țarc de joacă pentru copilul tău poate să pară o sarcină simplă, dar ...

Cum să alegi un țarc de joacă pentru copilul tău? CINCI aspecte de luat în considerare
Cum poți să-ți menții trupul sculptat la început de toamnă? Top 3 sfaturi pentru a evita depunerile de grăsime în sezonul rece

Antreprenorii eligibili pot obține ajutoare nerambursabile de până la 100.000 euro fiecare pentru a lansa ...

APM Cluj anunță o oportunitate: finanțări de 100.000 EUR pentru antreprenori sociali

AUR are trei consilieri locali la Cluj-Napoca și, în stilul deja consacrat, vrea să producă ...

A intrat AUR în casa lui Boc: Ce vor să verifice oamenii lui Simion în prima lună de mandat

Scandalul izbucnit la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Pantelimon din București ...

Scandalul de la Spitalul Pantelimon: Protocoalele în ATI, urgența identificată de profesorul Achimaș
Success message!
Warning message!
Error message!