Corina Pasc, o ciobăniță din Turda, face parte dintre tinerii care au moștenit tradiția creșterii oilor în familie. A reușit să relanseze mica fermă cu noi rețete pentru brânza de burduf: cu ceapă, cu ardei și, pentru gusturi ceva mai rafinate, brânză cu busuioc.
“Rețeta de bază pentru brânză aparține mamei mele. Noi facem brânza așa cum se făcea acum 50 de ani. Eu de la nouă ani stau în stână, încă de atunci băciuiesc, tatăl meu m-a învățat tainele oieritului… Pe lângă brânza tradițională de burduf, noi avem o serie de rețete ce ne aparțin”, spune ciobănița din Turda.
Crescătoarea de ovine s-a gândit la o variantă inedită a brânzii de burduf, care să relanseze afacerea familie.
“Toată lumea face brânză de burduf, însă puțin sunt cei care îi cunosc secretele. Brânza de burduf nu trebuie să fie nici prea aspră, nici prea acră, există niște dozaje optime astfel încât să obții ceva bun și gustos”, ne lămurește Corina Pasc
DETALII pe agrointel.ro