• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • O piesă de teatru de păpuși a învățat 500 de copii clujeni ce înseamnă discriminarea etnică

O piesă de teatru de păpuși a învățat 500 de copii clujeni ce înseamnă discriminarea etnică

Publicat: 2 noiembrie, 2015 12:57
Actualizat: 23 martie, 2022 05:21

Povestea pinguinului vopsit de o maimuță și exclus din grupul său a fost subiectul unei piese de teatru de păpuși pusă în scenă în fața a peste 520 de copii din Florești, Tureni și Sînpaul cu scopul de a-i învăța pe cei mici ce înseamnă discriminarea pe criterii etnice.

altera
Elefantul Salvator
Piesa de teatru de păpuși “Pinguinul Colorat” a fost oferită de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca împreună cu echipa Magic Puppet. Piesa a abordat tematica relațiilor interetnice într-o manieră inovativă, adaptată copiilor și a urmărit stimularea acceptării și a toleranței în rândul elevilor.

Sălile căminelor culturale din cele trei localități au prins viață și au vuit de energie săptămâna aceasta, când peste 500 de copii le-au călcat pragul și au avut ocazia să vizioneze povestea pinguiniței Lia, care a fost exclusă din grupul pinguinilor din grădina zoologică, după ce a fost vopsită roz de maimuța Dali.

Piesa prezintă modul în care pinguinița încercă din răsputeri să reintre în grupul pinguinilor și reușește în final să faca acest lucru fiind ajutată de celelalte animale și de maimuța Dali care, pusă într-o situație similară, întelege nedreptatea pe care i-a facut-o pinguiniței și o vopsește la loc în alb și negru.

Piesa s-a încheiat cu o discuție între actori și copii. Aceștia din urmă au identificat comportamentul nepotrivit al pinguinilor care au exclus-o pe Lia doar din cauza culorii pielii și au apreciat efortul celorlalte animale de a o susține pe Lia.

“Cel mai mult mi-a placut de elefant, care a ajutat-o pe pinguiniță să nu mai fie supărata”, a spus Florina V., elevă în clasa a doua la Sînpaul.

“Copiilor le-a placut mult spectacolul, au înțeles mesajul și au fost sensibilizați de situația prezentată”, spune Valentina C., voluntar CVCN.

Piesa de teatru face parte din proiectul “Voluntariatul, o punte între etnii”, proiect implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, care își propune să contribuie la îmbunătățirea prin educație a relațiilor interetnice în trei comunități rurale ale județului Cluj (Florești, Tureni și Sînpaul), abordând problematica comunităților multietnice și a dezvoltării acestora.

Primăriile și școlile din cele trei comunități au fost implicate activ în realizarea evenimentului, punând la dispoziție spații de desfășurare și respectiv asigurând transportul și supravegherea copiiilor pe toata perioada spectacolelor.

Proiectul “Voluntariatul, o punte intre etnii” este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si este implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (www.centruldevoluntariat.ro).

Pentru mai multe informații despre piesele de teatru nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0746786881, e-mail: programe@voluntariat.ro, persoana de contact: Ioana-Maria Bere.

Pentru mai multe informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
21 mai, 2024
Chirurgul Achimaș-Cadariu cere campanie de informare pe tema vaccinării anti HPV: Suntem primii în UE la numărul cancerelor de col uterin
18 mai, 2024
Vasile Dâncu vrea să plece administrația Boc: Clujenii nu se mai mulțumesc cu promisiuni
13 mai, 2024
Impozitul uriaș pe care îl ai de plătit dacă te prinde ANAF cu venituri pe care nu le poți justifica
11 mai, 2024
PODCAST: Cătălin Priscorniță și Albert Deak, piloți de raliu și filantropi în Africa
11 mai, 2024
Viorel Băltărețu, candidat la Primăria Cluj-Napoca: Avem nevoie mai întâi de centura metropolitană, nu de metrou

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță debutul unor noi zboruri regulate directe spre Bucureşti, în ...

Aeroportul Cluj anunţă zboruri spre Bucureşti operate de compania aeriană Animawings

L-am întrebat în cadrul emisiunii Punctul Critic pe fostul ministru al Apărării, senatorul Vasile Dâncu, ...

Fostul ministru al Apărării Vasile Dâncu: Despre armata obligatorie și riscul ca România să fie atacată de Rusia

Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu cere lansarea de urgență a unei campanii de informare despre importanța vaccinării ...

Chirurgul Achimaș-Cadariu cere campanie de informare pe tema vaccinării anti HPV: Suntem primii în UE la numărul cancerelor de col uterin

Senatorul PSD Vasile Dâncu, care este candidat la alegerile europarlamentare, a declarat în emisiunea Punctul ...

Vasile Dâncu: Urmează cele mai importante alegeri din istoria Europei, în plin proces de schimbare a configurației geostrategice a lumii

Senatorul PSD Vasile Dâncu, care este candidat la alegerile europarlamentare, a declarat în emisiunea Punctul ...

Vasile Dâncu vrea să plece administrația Boc: Clujenii nu se mai mulțumesc cu promisiuni

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul intenționează să majoreze poate chiar din iulie salariul ...

Salariul minim, o nouă majorare din iulie? Ce spune Augustin Feneșan, prim vicepreședintele Consiliului Național al IMM-urilor

Află din acest articol impozitul uriaș pe care îl ai de plătit dacă te prinde ...

Impozitul uriaș pe care îl ai de plătit dacă te prinde ANAF cu venituri pe care nu le poți justifica

Fondatorul Blitz, Catalin Priscornita, și bunul său prieten Albert Deak au acceptat invitația la podcastul ...

PODCAST: Cătălin Priscorniță și Albert Deak, piloți de raliu și filantropi în Africa
Success message!
Warning message!
Error message!