Bienala de Arhitectură Transilvania este cel mai important eveniment al breslei arhitecţilor organizat de Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania (OART) alături de coorganizatorii OAR Nord-Vest, OAR Bihor, OAR Alba, și OAR Satu-Mare, în cele şapte reşedinţe de judeţ, (Cluj-Napoca, Bistriţa, Zalău, Oradea, Baia-Mare, Alba Iulia, Satu-Mare).Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania lansează Bienala de Arhitectură Transilvania 2013 Bienala de Arhitectură Transilvania 2013Aflată la prima ediţie, Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) încorporează o serie de evenimente între care concursuri – premierea celor mai reuşite exemple de practică profesională, vernisaje, expoziţii, worksop-uri sau dezbateri.“BATRA este concepută ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelența în arhitectură, să animeze colocviul pe tema arhitecturii în cadrul breslei și al societății și nu în ultimul rând să formeze publicul în spiritul valorilor arhitecturii”, a declarat arh. Ferencz Bakos, vicepreşedinte OART şi coordonatorul evenimentelor.De departe cel mai remarcabil eveniment din cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania este expoziția-concurs: Premiile BATRA 2013, cu un buget total de peste 36.000 lei (cca. 8000 euro). Aceasta este deschisă tuturor membrilor filialelor OAR partenere și reprezintă momentul corolar al întregii activități în domeniul arhitecturii din ultimii doi ani. Premiile acordate se împart în şapte secţiuni între care: Arhitectura locuinţei, Arhitectura dotărilor comunitare şi de producţie, Arhitectura spaţiului public, Arhitectura patrimoniului cultural, Arhitectura spaţiului interior, Microarhitectură – arh. temporară, design de obiect, Studii şi proiecte finalizate şi nerealizate şi premiul pentru Proiecte culturale, inițiative, experimente. Înscrierea se face pe site-ul www.batra.ro până în data de 8 noiembrie a.c.Scopul expoziției-concurs este de a reflecta cât mai corect activitatea membrilor filialelor participante, de a promova cele mai reușite exemple de practică profesională și de a forma o atitudine critică față de arhitectura recentă. Nominalizările și premiile vor fi acordate de către un juriu format din arhitecți consacrați din țară și străinătate: din Bucureşti – arh. Bogdan Babici, arh. Ștefan Ghenciulescu, arh. Oana Coarfă, arh. Cristina Constantin, din Timişoara – arh. Marius Miclăuș, din Harghita – arh. Zsolt Tövissi şi din Paris, Franţa – arh. Irina Cristea.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.