Obișnuiești să iei aparatul foto profesional în vacanță? Află 5 motive pentru care smartphone-ul tău este suficient pentru a face poze spectaculoase!

15 decembrie, 2020 16:24

A venit în sfârșit momentul mult așteptat: vacanța. Și, ca de fiecare dată când îți pregătești bagajul, trebuie să iei o decizie importantă. Mai exact, care este cel mai bun mod de a imortaliza clipele frumoase și peisajele minunate de care vei avea parte. Prin urmare, este suficient să apelezi la telefonul mobil pentru a face fotografii sau trebuie să iei după tine aparatul foto și echipamentul adecvat?

Cel mai bine este să te bucuri de vacanță și să folosești spațiul din bagaje în alte scopuri, căci în cele ce urmează vei descoperi de ce telefonul tău mobil este suficient pentru a face poze frumoase.

Iată 5 motive pentru a folosi telefonul când faci poze în concediu:

1 Dai share fără probleme

Aparatele foto au anumite dezavantaje față de un telefon mobil. Vrei să trimiți imediat o fotografie prietenilor și familiei sau să îi dai share pe rețelele sociale? Nu prea ai posibilitatea de a face asta imediat, decât dacă pozele sunt realizate cu telefonul.

Mai mult, de îndată ce sunt realizate, fotografiile vor fi salvate, de exemplu, în OneDrive, dacă ai un Samsung, sau în iCloud, pentru modelele de telefoane Apple. Este foarte important acest lucru, căci dacă telefonul tău este deteriorat sau dacă ecranul s-a spart din greșeală și va trebui să aștepți pentru a schimba display-ul iPhone-ului tău, vei avea acces la poze oricând.

2 Mai puține bagaje

Acesta este, probabil, cel mai important dintre motive. Atunci când iei în bagaje o cameră profesionistă, va fi necesar să adaugi pe lângă aparatul foto și lentile, baterii sau chiar un trepied. Mărimea echipamentului este considerabilă și voluminoasă, iar dacă alegi să călătorești cu avionul, cel mai probabil vei fi taxat destul de mult pentru bagajul suplimentar.

Dacă în trecut alegeai camere cu film, trebuie să recunoști că un telefon mobil este mult mai bun când vine vorba despre manevrabilitate și calitatea imaginilor. Iar acest aspect este valabil în special când este vorba despre modele noi de smartphone, așa cum sunt Samsung sau iPhone, care au investit mult în camera foto a dispozitivului.

3 Nu vei atrage atenția hoților

De multe ori, în concedii, în zonele aglomerate, hoții de buzunare pun ochii pe turiștii cu obiecte de valoare. Și, după primul moment de neatenție, vei rămâne fără aparatul foto sau, dacă vei opta pentru a lăsa geanta acestuia în mașină, este foarte posibil să rămâi și fără alte lucruri de valoare. Această problemă nu există atunci când faci fotografiile cu smartphone-ul, pe care este foarte ușor să îl păstrezi la îndemână.

4 Distrează-te făcând poze

Cu un telefon mobil poți realiza fotografii în locații unde aparatele foto nu sunt bine primite. Căci, în anumite țări sau locații din străinătate, acestea sunt încă asociate cu reporteri, presă și știri, ceea ce poate uneori intimida și oamenii din jur se pot simți inconfortabil.

În plus, nu vei rămâne fără baterie la aparat în cel mai nepotrivit moment sau atunci când apar cele mai bune oportunități de fotografie. Pentru un smartphone, ai mereu la dispoziție opțiunea de a folosi o baterie externă.

5 Poți face poze instant

Cu un aparat foto profesionist, atunci când îți dorești să faci o fotografie, trebuie să iei în calcul mai multe lucruri, precum obiectivul, blițul, distanța focală ideală, filtrul sau chiar utilizarea unui trepied. În schimb, cu un smartphone și câteva trucuri simple, tot ceea ce trebuie să faci este să îl scoți din buzunar și gata: fotografii senzaționale vor deveni amintiri de neuitat.

Chiar dacă, în cazul anumitor modele de telefoane, calitatea imaginii poate să nu fie cea mai bună în condiții de lumină slabă, acest lucru este îmbunătățit cu fiecare nouă generație de smartphone. În rest, toți factorii sunt în favoarea lăsării aparatului foto profesional acasă.

În concluzie, în următoarea vacanță, renunță la camera foto profesională pentru telefonul mobil și vei rămâne cu amintiri plăcute oriunde vei merge.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
24 iunie, 2022
Clusterul Mobilier Transilvan marchează 10 ani de activitate: provocări și planuri de dezvoltare
15 iunie, 2022
Nori negri la orizontul economiei: sfaturi pentru clujeni
10 iunie, 2022
STUDIU: Doi din trei români au dificultăți în a pune bani deoparte pentru zile negre
30 mai, 2022
Dan Mureșan, APM Cluj, despre ideea introducerii impozitului progresiv: S-ar deschide o cutie a Pandorei
24 mai, 2022
Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Clusterul Mobilier Transilvan marchează 10 ani de activitate iar cu această ocazie la Centrul Regional ...

Clusterul Mobilier Transilvan marchează 10 ani de activitate: provocări și planuri de dezvoltare

Primăria Baciu se apropie de momentul finalizării a două proiecte de canalizare vitale pentru comună. ...

Primăria Baciu se apropie de momentul finalizării a două proiecte de canalizare vitale pentru comună

Începând cu luna iulie, cetățenii vor putea depune pe Ghișeul unic (aici) documentațiile tehnice pentru ...

Autorizație de Construire emisă ONLINE la Cluj

Consiliul Județean Cluj a reluat, în vederea continuării și finalizării, lucrările rămase de executat din ...

Consiliul Județean a reluat lucrările la drumul Luna de Sus-Băișoara-Buru

Primul parteneriat public-privat pentru prevenția bolilor cardio-vasculare a fost semnat la Cluj. Parteneriatul a fost ...

Primul parteneriat public-privat pentru prevenția bolilor cardio-vasculare a fost semnat la Cluj

Aeroportul Internațional Cluj anunță reluarea zborurilor regulate spre Malta, operate de compania aeriană Wizz Air, ...

Aeroportul Cluj anunţă reluarea zborurilor spre Malta

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță astăzi reluarea zborurilor directe spre Constanţa, una dintre cele ...

Aeroportul Cluj anunţă reluarea zborurilor spre Constanţa

În biserica ortodoxă română din Parla-Madrid a avut loc duminică, 19 iunie 2022, vernisajul expoziției ...

Expoziție de pictură a lui Flavius Lucăcel și întâlnire a scriitorilor sălăjeni cu cei din diaspora în Spania
Success message!
Warning message!
Error message!