Obișnuiești să iei aparatul foto profesional în vacanță? Află 5 motive pentru care smartphone-ul tău este suficient pentru a face poze spectaculoase!

15 decembrie, 2020 16:24

A venit în sfârșit momentul mult așteptat: vacanța. Și, ca de fiecare dată când îți pregătești bagajul, trebuie să iei o decizie importantă. Mai exact, care este cel mai bun mod de a imortaliza clipele frumoase și peisajele minunate de care vei avea parte. Prin urmare, este suficient să apelezi la telefonul mobil pentru a face fotografii sau trebuie să iei după tine aparatul foto și echipamentul adecvat?

Cel mai bine este să te bucuri de vacanță și să folosești spațiul din bagaje în alte scopuri, căci în cele ce urmează vei descoperi de ce telefonul tău mobil este suficient pentru a face poze frumoase.

Iată 5 motive pentru a folosi telefonul când faci poze în concediu:

1 Dai share fără probleme

Aparatele foto au anumite dezavantaje față de un telefon mobil. Vrei să trimiți imediat o fotografie prietenilor și familiei sau să îi dai share pe rețelele sociale? Nu prea ai posibilitatea de a face asta imediat, decât dacă pozele sunt realizate cu telefonul.

Mai mult, de îndată ce sunt realizate, fotografiile vor fi salvate, de exemplu, în OneDrive, dacă ai un Samsung, sau în iCloud, pentru modelele de telefoane Apple. Este foarte important acest lucru, căci dacă telefonul tău este deteriorat sau dacă ecranul s-a spart din greșeală și va trebui să aștepți pentru a schimba display-ul iPhone-ului tău, vei avea acces la poze oricând.

2 Mai puține bagaje

Acesta este, probabil, cel mai important dintre motive. Atunci când iei în bagaje o cameră profesionistă, va fi necesar să adaugi pe lângă aparatul foto și lentile, baterii sau chiar un trepied. Mărimea echipamentului este considerabilă și voluminoasă, iar dacă alegi să călătorești cu avionul, cel mai probabil vei fi taxat destul de mult pentru bagajul suplimentar.

Dacă în trecut alegeai camere cu film, trebuie să recunoști că un telefon mobil este mult mai bun când vine vorba despre manevrabilitate și calitatea imaginilor. Iar acest aspect este valabil în special când este vorba despre modele noi de smartphone, așa cum sunt Samsung sau iPhone, care au investit mult în camera foto a dispozitivului.

3 Nu vei atrage atenția hoților

De multe ori, în concedii, în zonele aglomerate, hoții de buzunare pun ochii pe turiștii cu obiecte de valoare. Și, după primul moment de neatenție, vei rămâne fără aparatul foto sau, dacă vei opta pentru a lăsa geanta acestuia în mașină, este foarte posibil să rămâi și fără alte lucruri de valoare. Această problemă nu există atunci când faci fotografiile cu smartphone-ul, pe care este foarte ușor să îl păstrezi la îndemână.

4 Distrează-te făcând poze

Cu un telefon mobil poți realiza fotografii în locații unde aparatele foto nu sunt bine primite. Căci, în anumite țări sau locații din străinătate, acestea sunt încă asociate cu reporteri, presă și știri, ceea ce poate uneori intimida și oamenii din jur se pot simți inconfortabil.

În plus, nu vei rămâne fără baterie la aparat în cel mai nepotrivit moment sau atunci când apar cele mai bune oportunități de fotografie. Pentru un smartphone, ai mereu la dispoziție opțiunea de a folosi o baterie externă.

5 Poți face poze instant

Cu un aparat foto profesionist, atunci când îți dorești să faci o fotografie, trebuie să iei în calcul mai multe lucruri, precum obiectivul, blițul, distanța focală ideală, filtrul sau chiar utilizarea unui trepied. În schimb, cu un smartphone și câteva trucuri simple, tot ceea ce trebuie să faci este să îl scoți din buzunar și gata: fotografii senzaționale vor deveni amintiri de neuitat.

Chiar dacă, în cazul anumitor modele de telefoane, calitatea imaginii poate să nu fie cea mai bună în condiții de lumină slabă, acest lucru este îmbunătățit cu fiecare nouă generație de smartphone. În rest, toți factorii sunt în favoarea lăsării aparatului foto profesional acasă.

În concluzie, în următoarea vacanță, renunță la camera foto profesională pentru telefonul mobil și vei rămâne cu amintiri plăcute oriunde vei merge.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
24 mai, 2022
Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical
24 mai, 2022
PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj
24 mai, 2022
CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
20 mai, 2022
Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
16 mai, 2022
Conduci ilegal aceste mopede și trotinete? Ce riști

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!