• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Olimpici clujeni premiati la “Serbarile Iernii Rotary 2018” PLUS: Ce mesaje au transmis Ioan Aurel Pop si Dorel Visan

Olimpici clujeni premiati la “Serbarile Iernii Rotary 2018” PLUS: Ce mesaje au transmis Ioan Aurel Pop si Dorel Visan

Publicat: 12 decembrie, 2018 06:51
Actualizat: 23 martie, 2022 05:06

Clubul Rotary Cluj-Napoca a premiat luni seara elevi clujeni de elita in cadrul evenimentului traditional “Serbarile Iernii”. In fata unei sali Auditorium Maximum devenita neincapatoare, presedintele Academiei Romane, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, si marele actor Dorel Vișan au vorbit despre semnificatia Marii Uniri iar la final publicul a avut parte de un concert extraordinar de colinde.

altera
Premiile Rotary pentru olimpici
Cei 17 elevi premiati de Rotary Cluj-Napoca au fost selectionati cu sprijinul Centrului de Excelenta Cluj-Napoca, de pe langa Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, pe baza rezultatelor obtinute in anul 2018 la olimpiadele internationale si nationale.

Elevi premiati

Râpeanu George Alexandru, clasa a 10-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul I la Informatică (prof. Lapustea Anca)

Condrat Alice Dayana, clasa a 11-a, Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca, premiul I la Biologie (prof. Sarca Violeta)

Ile George-Daniel, clasa a 11-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul III la Matematica, (prof. Lobont Gheorghe)

Gligan Flaviu Raul, clasa a 5-a, Scoala Generala Rasca, premiul II la Matematică (prof. Badiu Ioan)

Petho Robert Istvan, clasa a 11-a, Colegiul National “Mihai Viteazul” Turda, Mentiune la Chimie (prof. Petrovai Dorina)

Hossu Paul, clasa a 12-a, Liceul Teoretic “Gheorghe Sincai” Cluj-Napoca, premiul I la Limba latina (prof. Dudau Alex)

Harambaș Diana, clasa a 9-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul I la Lingvistica si Matematica (prof. Campean Teodora, Cruceru Alexandrina)

Ciubăncan Carina Georgiana, clasa a 12-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul I la Stiinte Socio-Umane (prof Cret Nicoleta)

Crișan Teodora, clasa a 10-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, premiul I la Limba portugheza (prof. Pop Simina)

Cadar Denisa Valentina, clasa a 12-a, Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca, premiul I la Industria alimentara (prof. Matei Rodica, Moldovan Monica, Koszorus Veronica)

Kis Robert David, Colegiul Tehnologic “Victor Ungureanu” Campia Turzii, EL, AUT – Telecomunicatii, premiul II (prof. MAN MARCEL, COROVEI CORNEL)

Duda Razvan Tudor, Clasa a 12-a, COLEGIUL DE MUZICĂ”SIGISMUND TODUŢĂ” CJ-NAPOCA, premiul I Clarinet (prof. DACIAN CESA GOJE)

Dincu George, clasa a 12-a, LICEUL DE ARTE VIZUALE „ROMULUS LADEA”, premiul I Istoria Artei, (prof. KONCZ MUNICH IUDITH)

Supuran Clara Maria, Clasa a 12-a, LICEUL DE COREGRAFIE „OCTAVIAN STROIA”, premiul I Dans Contemporan (prof. CICEO ALINA)

Turcanu Raluca, clasa a 12-a, COLEGIUL DE MUZICĂ”SIGISMUND TODUŢĂ”, Premiul II Vioara, (Prof TODORUŢ DOINA)

Craciun Alexandru Florin Albert, clasa a 12-a, LICEUL SPECIAL PENTRU DEFICIENŢI DE VEDERE, premiul III la Istorie si mentiune la Tehnologia Informatiei (prof. VANDA SILVIU VALER)

Coman Tudor, clasa a 12-a, LICEUL TEORETIC “NICOLAE BĂLCESCU” CLUJ-NAPOCA, premiul II – MEMORIA HOLOCAOSTULUI (prof. RAD CIPRIAN)

Concursul de eseuri „Școala Ardeleană și valorile europene”

La “Serbarile Iernii Rotary” au fost premiati si castigatorii concursului de eseuri „Școala Ardeleană și valorile europene” organizat de Centrul de Studii Transilvane care functioneaza pe langa Academia Romana. Concursul a fost coordonat de președintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop.

Premiul I

Timofte Anastasia, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, elevă, cls. a XI-a B,

Premiul II

Popa-Stoican Alexandra, Coordonator ştiinţific: prof. Gabriela Novăcescu, Colegiul Naţional „George Bariţiu” elevă, clasa a XI-a

Șerbănescu Daria, Coordonator științific: prof. dr. Maria Rițiu, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a,

Premiul III

Moldovan Roxana Alina, Coordonator ştiinţific: prof. Alexandrina Almășan, Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian” Dej

Giurgiuman Alexandra, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, elevă, cls. a XI-a

Vinci Alexandra, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai”, elevă, cls. a XI-a, Cluj-Napoca

Menţiune

Bonat Sabine Stefanie, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, elevă, cls. a X-a

Valentina Naumescu, Coordonator științific: prof. dr. Maria Rițiu, Colegiului Național Emil Racoviță, Cluj-Napoca, elevă în clasa a IX-a

Kovacs Mara, Coordonator ştiinţific, prof. Corina Pop, Colegiul Naţional ,,Gheorghe Şincai”, clasa a X-a A

Ristoiu Ştefana, Coordonator ştiinţific: prof. Lászlo Fazakas, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia” Cluj-Napoca Clasa a X-a A.

La Serbarile Iernii Rotary 2018 au fost extrem de bine primite doua momente dedicate Centenarului Marii Uniri. Mai intai, presedintele Academiei Romane, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, care este membru activ al Clubului Rotary Cluj-Napoca, a conferentiat pe tema “Cum s-a faurit Romania”.

„Romania este ca un edificiu pe care l-au construit toti cei dinaintea noastra si noi l-am primit de-a gata. Obligatia noastra, si nu incetez sa o spun, este sa aparam acest edificiu asa cum aparam o casa. O casa nu este un dat etern. Se strica. Prin urmare, si edificiul nostru national are nevoie de grija noastra zilnica, de primenire si de foarte multa dragoste”, a fost concluzia presedintelui Academiei Romane, Ioan Aurel Pop.

A urmat maestrul Dorel Vișan, membru de onoare Rotary, care a susținut un recital de poezie sub genericul “Unirea face puterea”.

„Unirea face puterea. E o vorba veche, romaneasca. O vorba din intelepciunea lumii spune ca din firele de iarba se impleteste funia care opreste elefantul. Asa au facut si inaintasii nostri. Au impletit o funie care a oprit elefantul. Si au declarat o tara”, a spus marele actor Dorel Visan.

Serbarile Iernii Rotary 2018 au continuat cu un concert deosebit: 100 de rugi in colinde au fost interpretate magistral de Corala Armonia din Baia Mare.

 “Impreuna recladim invatamantul in Romania”

La finalul evenimentului a avut loc un cocktail caritabil. Sumele strânse vor fi folosite pentru fondul de premiere al urmatoarei editii a Serbarilor Iernii, precum si pentru a implementa un nou proiect Rotary Cluj-Napoca: “Impreuna recladim invatamantul in Romania”.

„Este un proiect generos care sper sa se desfasoare pe un deceniu, prin care sa rasplatim excelenta in invatamant dar totodata sa sprijinim elevii sa isi gaseasca vocatia si sa aiba parte de o pregatire in concordanta cu cererea pietei”, a declarat presedintele Rotary Cluj-Napoca, Radu Ciorba.

„Exista si alte probleme in invatamant pe care le vom urmari prin proiectul “Impreuna recladim invatamantul in Romania”. Acum ne dorim sa ne ocupam nu doar de copiii speciali si deosebiti. Exista si alte nevoi. Am fost absolut surprinsi ca in judete cum este Clujul exista inca multe scoli care nu au aviz sanitar sau aviz PSI. Ne dorim sa ne implicam pentru rezolvarea acestor probleme, sa le creem copiilor confort si siguranta. Ne-am gandit asadar sa incepem cu inceputul”, a afirmat secretarul fondator al Rotary Cluj-Napoca, dr Traian Strambu.

„In aceasta seara, colegii nostri au premiat excelenta, o suita de elevi meritorii nu numai din Cluj ci din toata zona. Este un lucru extraodinar pentru ca a investi in educatie este, pentru noi, rotaryenii, foarte important si ne preocupa aceasta tema in mod constant”, a declarat Cristian Jurji, Guvernator ales al Districtului Rotary D.2241 România și Republica Moldova.

Producator artistic al evenimentului a fost dr. Matei Miko, membru al Clubului Rotary Cluj-Napoca. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
10 martie, 2025
Stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește în Baciu
5 martie, 2025
Loc de joacă modern în satul Suceagu
21 decembrie, 2024
Aeroportul Internațional Cluj, primul din România care are autobuz electric pentru pasageri
19 decembrie, 2024
România, cele mai multe morți în cele mai multe paturi de spital
19 decembrie, 2024
Baciu, comuna cât un orășel: ce planuri are primăria pentru a-l dezvolta

Transformarea băii într-un spațiu plin de personalitate și stil începe cu alegerea paletei de culori ...

Combinații de culori pentru o baie cu personalitate

Prim-vicepreședintele IMM România, Augustin Feneșan, a declarat în emisiunea Antreprenoriada moderată de Raul Chiș că ...

Augustin Feneșan: România, pregătiri discrete în caz de război

Un proiect de ordin ANPC aflat în dezbatere publică prevede pentru comercianți obligația de a ...

ANPC vrea etichete cu prețul de achiziție și prețul final! Augustin Feneșan: „O invenție pur românească”

Într-o lume a afacerilor ultra-dinamice, unde informația este putere, ListaFirme.ro face un salt uriaș în ...

Descoperă revoluționarul asistent AIA pe ListaFirme.ro (A)

Apare un control total al statului asupra activității economice a contribuabilului, spune vicepreședintele IMM România ...

Ești patron? ANAF va ști totul despre finanțele tale datorită raportărilor SAF-T

ANAF a început să verifice sumele de bani transferate între rude și anunță că vor ...

ANAF verifica banii care sunt transferați între rude – ce urmărește?

Vicepreședintele IMM România, Dan Mureșan, apreciază că cutremurul geopolitic global va afecta și România. „Puneți-vă ...

Puneți-vă centurile: Cutremurul geopolitic global va afecta și România

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește ...

Stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește în Baciu
Success message!
Warning message!
Error message!