Dupa scandalul legat de disconfortul fonic produs de Untold la Cluj, primarul Emil Boc a catalogat drept „gogorita” informatia ca Festivalul Tomorrowland se incheie la 1 noaptea, insa un muresean ii da replica: „primarul vostru de CLUJ a bătut cîmpii”.
Mureseanul Dan Masca s-a gandit sa verifice ce reguli respecta organizatorii Festivalului TOMORROWLAND din localitatea belgiana Antwerp dupa ce Emil Boc a catalogat informatia ca festivalul se incheie la ora 1 drept „o gogorita”.
El le-a scris organizatorilor Festivalului TOMORROWLAND care i-au confirmat informatia de pe site-ul oficial, si anume ca programul incepe la ora 12.00 în fiecare zi și se termină vinerea și sâmbăta la ora 1.00 noaptea, iar duminica la ora 24.00. La Cluj, concertele UNTOLD au tinut si pana la 8 dimineata. Ca regula care nu se negociaza, DJ-ilor TOMORROWLAND nu li se permite sa treaca cu nivelul sunetului peste 102 DB, iar DJ-ii nu au voie prin contract să intervină asupra sunetului. La Cluj, nu stim sa fi existat restrictii de acest tip.
Organizatorii TOMORROWLAND platesc un pret extrem de piperat pentru inchirierea unui parc din Antwerp, 630 000m de euro fara TVA pentru doua weekenduri si 395 000 de euro pentru unul. La Cluj, anul trecut organizatorii Untold au platit potrivit presei undeva la 34.000 de lei ( 7.500 de euro) pentru inchirierea parcului. Emil Boc a pretins recent in emisiunea de la Realitatea FM Cluj ca nu stie exact la ce pret a fost inchiriat parcul anul acesta, insa a lansat speculatia ca ar putea fi mai mare decat anul trecut (pretul a fost stabilit de catre Consiliul Local, for a carui majoritate este controlata de primar).
In Antwerp, Belgia, firma organizatoare s-a obligat sa investeasca 8,5 milioane de euro in parc pana in anul 2033, iar la Cluj organizatorii Untold repara doar stricaciunile. Iarba din Parcul Central al Clujului, potivit lui Emil Boc, este replantata „si pe cheltuiala organizatorului”. Nici vorba de bani pentru modernizarea parcului, pe modelul TOMORROWLAND, desi incasarile Untold au fost foarte bune.
In vreme ce autoritatile din Antwerp sunt pragmatice si urmaresc interesul public, taxand o firma care face profit folosind infrastructura si parcul orasului, la Cluj primarul Emil Boc apeleaza la o alta retorica: Untold sprijina spitalul de copii cu 100 000 de euro (construiesc doua camere sterile pentru copiii bolnavi de leucemie/cancer). Trebuie spus ca Untold SRL vrea sa faca investitia din donatiile fanilor catre Asociatia Bursa de Fericire. Vom vedea cat vor aloca din profit pentru acest proiect.
Emil Boc a elogiat Untold aratand ca datorita acestui festival artistii si oamenii vorbesc de Romania si de Cluj. Primarul e sigur ca Untold a fost si un succes economic si ca a adus in oras mai mult de 20 de milioane de euro. El a mai spus ca cei care sunt pro festival sunt mult mai multi decat cei impotriva, lucru care ar fi dovedit de numarul redus de reclamatii ale celor deranjati de zgomotul Untold: 52 de persoane. Emil Boc a admis ca s-ar putea sa existe o minoritate tacuta care nu poate fi neglijata motiv pentru care va cere ca specialistii sa gaseasca solutii speciale de antifonare la editia de anul viitor a Untold.
„Un oras isi poate aduce tinerii acasa si mentine copii acasa doar daca vor fi locuri de munca. Acest festival, la fel ca alte elemente, face parrte din acel concept de calitate a vietii care atrage investitii si mentine locuri de munca la Cluj”, a subliniat Emil Boc. La antepod, filosofia edililor din Antwerp parte diferita: vrei sa faci business la noi, „show me the money”.