Pădurea-parc a USAMV s-a extins cu 500 de copaci plantați de Rotary Cluj-Napoca

16 octombrie, 2017 13:26

Pădurea-parc a Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV) s-a extins, după ce membrii Rotary Club Cluj-Napoca au plantat în weekend încă 500 de copaci.

Acțiunea ”Rotary plantează” și-a propus să transmită un mesaj ecologic în contextul schimbărilor climatice dar a fost și un bun prilej de apropiere de natură și de socializare a membrilor clubului – lideri ai comunității de business, medicale sau universitare. Într-o atmosferă relaxată, membrii Rotary Cluj-Napoca ajutați de studenți USAMV și de o echipă Rotaract s-au înarmat cu cazmale și până la finalul zilei au îmbogățit zona verde cu ienuperi, molizi, stejari roșii sau sălcii.

Unul dintre cei mai activi membri ai grupului a fost chiar rectorul USAMV, Prof. dr. Cornel Cătoi.

“Ne bucurăm că am reușit să completăm această bază frumoasă, veritabil plămân verde al Clujului. Avem aici pădurea care crește spontan, un ecosistem cu numeroase specii de animale – veverița, bursucul sau chiar rața sălbatică, precum și o gradină botanică, plantații de pomi, viță de vie. Din păcate, în orașul nostru au rămas puține zone unde se pot face plantări, însă mesajul meu pentru clujeni este că în final orice copac plantat lângă casă sau lângă bloc contează”, a declarat Prof. dr. Cornel Cătoi, care este și membru Rotary Club Cluj-Napoca.

altera
Rotaract Cluj

„Noi ne-am propus în cadrul Rotary două lucruri importante: implementarea unor proiecte caritabile și socializarea. Acest proiect îmbină ambele dimensiuni: a planta este un lucru nobil pe care orice om ar trebui să-l facă măcar odată în viață, iar în ceea ce privesște socializarea – mă bucur că au răspuns mulți membri invitației de a planta, este o acțiune chiar reușită”, a declarat președintele Rotary Cluj-Napoca, Emeric Fülöp.

altera
Rectorul USAMV in actiune la Rotary planteaza

„Manifestările climatice extreme din ultima perioadă sunt o reacție la abuzurile care continuă asupra pădurilor și mediului în general. Dacă până acum se anunțau doar pagube materiale, în ultimul timp au apărut evenimente grave cu decese și răniți. Naivitatea și inconștiența unora care cred că merge la nesfârșit cu jaful din pădurile noastre va continua. Nu sunt semne că înaintam în altă direcție, nu se face educație, nu este promovat profesionalismul în societatea românească de câteva decenii bune. Natura ne răspunde cu aceeași monedă și este doar începutul. Pentru că ne pasă, noi rotarienii vom continua să fim un exemplu în societate prin acțiunile de împădurire din această toamnă și primăvara viitoare.

altera
Emeric Fulop presedinte Rotary Cluj

Încercam să implicăm tinerii formându-i în spiritul respectului față de mama natură. Încercăm să responsabilizăm societatea că așa nu mai merge și că se impugn,acum, măsuri ferme și clare de stopare a abuzurilor”, este mesajul transmis de Dr. Marian Neagoe, guvernatorul Districtului 2241 – România-Republica Moldova.

altera
Emeric Fulop si Mircea Petru de la Rotary Cluj

Proiectul „Rotary plantează” a fost inițiat de District 2241 România și Republica Moldova la propunerea preșesdintelui Rotary International, Ian Riseley. Acesta a lansat provocarea ca fiecare club Rotary să planteze câte un copac pentru fiecare membru al său până în data de 22 aprilie 2018, care marchează Ziua internațională a Pământului. Districtul 2241 a ridicat ștacheta: obiectivul asumat este de a planta anual 1 milion de copaci, cu implicarea celor 3400 de rotarieni din 122 de cluburi Rotary.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
26 septembrie, 2022
Aproximativ 7 din 10 români care își caută job au așteptări salariale nerealiste
25 septembrie, 2022
Accident șocant duminică la prima oră pe strada Moților
19 septembrie, 2022
72 000 de euro pentru 10 căsuțe modulare destinate comerțului stradal lângă Cluj Arena
19 septembrie, 2022
TERAPIA DURERII: De ce e respinsă utilizarea canabisului în scop medical?
13 septembrie, 2022
Prețul metroului de la Cluj a explodat în capul lui Emil Boc! Nu ar fi mai bune vreo două centuri?

Piața muncii se confruntă cu o criză pe toate nivelurile ierarhice, de la personalul de ...

Aproximativ 7 din 10 români care își caută job au așteptări salariale nerealiste

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit duminică dimineață la un grav accident rutier ...

Accident șocant duminică la prima oră pe strada Moților

Opera Națională Română din Cluj-Napoca anunță DESCHIDEREA STAGIUNII 2022-2023 cu PREMIERA spectacolului Cavalleria rusticana/Dodici anni dopo de Pietro Mascagni/Mario Menicagli. ...

PREMIERA în DESCHIDEREA STAGIUNII la Opera Națională Română din Cluj-Napoca!

Augustin Feneșan, prim-vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Privatre Mici și Mijlocii din România, a ...

VĂ BAZAȚI PE GUVERN? Ce strategii pot adopta IMM-urile pentru a-și reduce consumul de energie la iarnă

Trăim într-o eră a tehnologiei avansate, unde informația ne este la îndemână la orice pas. ...

Televizor în dormitor: da sau nu? Iată ce spun specialiștii!

Augustin Feneșan, prim-vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a ...

Augustin Feneșan ne-a spus în ce condiții sunt de acord reprezentanții IMM-urilor cu creșterea salariului minim la 3000 de lei

I-am invitat in cadrul emisiunii „Antreprenoriada” pe Alin Ivan, consultant în management și Mirel Borodi, ...

Cum pot fi transformați angajații în co-proprietari ai firmei unde lucrează?

Consiliul Județean Cluj a informat că va achiziționa 10 căsuțe modulare destinate comerțului stradal, care ...

72 000 de euro pentru 10 căsuțe modulare destinate comerțului stradal lângă Cluj Arena
Success message!
Warning message!
Error message!