• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Pensionarii Sinterom au sărbătorit 80 de ani de la înfiintarea companiei

Pensionarii Sinterom au sărbătorit 80 de ani de la înfiintarea companiei

Publicat: 29 mai, 2016 05:25
Actualizat: 23 martie, 2022 05:17

100 de pensionari Sinterom au sărbătorit cu ocazia intalnirii semestriale 80 de ani de la înfiintarea fabricii devenită reprezentativă pentru sectorul industrial clujean activ. Cel mai în vârstă participant are 91 de ani si a fost strungar la Sinterom iar alti doi s-au născut chiar în anul înfiintării fabricii.

altera
Sinteromisti
La eveniment a fost invitată si conducerea Sinterom, care a oferit diplome decanilor de vârstă – 16 persoane nascute inainte de 1940, ca recunostinta a aportului personal adus la dezvoltarea activitatii fabricii, acordandu-li-se titlul informal de “SINTEROMIST“

Actuala echipa a SINTEROM a tinut sa indulceasca intalnirea oferind un tort special ornat cu două bujii de ciocolată.

„Trebuie sa invatam din acest spirit de echipa ce danuie peste ani si alaturi de actuala echipa ne bucurăm că avem ocazia să-i onorăm pe veterani. Mereu vom avea de învătat din experienta lor profesională, ei ne oferă modele de viată si sfaturi extrem de utile”, a declarat directorul general al Sinterom, Dan Cataranciuc.

”Colegii nostri pensionari s-au reunit in toti acesti ani prin propriile eforturi. Am vrea sa continuam sa ne alaturam cu fiecare ocazie acestei initiative care ne face mandri si sa continuam traditia”, a declarat Presedintele Consiliului de Administratie, Bognar Attila.

Cu ocazia întâlnirii, conducerea companiei i-a invitat pe membrii „clubului” Pensionarilor Sinteromisti la Ziua Portilor Deschise, eveniment organizat de această dată de Sinterom si programat în toamnă pentru a marca oficial cei 80 de ani de la înfiintarea companiei care astăzi este membră a Grupului Serviciile Comerciale Române, cel mai puternic grup industrial cu capital autohton din România.

„Sunt foarte emotionat că am primit diploma, multumesc Sinterom pentru cei 30 de ani frumosi petrecuti cu colegii, ne amintim cu drag de acele vremuri”, a declarat unul dintre fostii angajati.

Multe dintre cele mai cunoscute întreprinderi clujene au sfârsit la fier vechi, însă Sinterom s-a reinventat în anii postprivatizare datorită personalului înalt calificat si a solutiilor de management marca Grup SCR, care au consolidat pozitia fabricii ca lider national în domeniul pieselor sinterizate.

File de istorie

Putini stiu că societatea comercială SINTEROM SA a fost fondată în anul 1936 sub denumirea de UZINA TRIUMF, fabricând produse chimice.

Anul 1948 marchează începerea fabricaţiei bujiilor auto cu izolator de mica, iar din anul 1955 se fabrică în serie bujiile cu izolator ceramic. În continuare, profilul întreprinderii s-a extins, trecându-se la fabricaţia bujiilor cu filament incandescent, a electrozilor de aprindere şi a diferitelor piese din ceramică superaluminoasă.

În anul 1970, începe fabricaţia de piese sinterizate din pulberi metalice feroase şi neferoase, sub licentă METAFRAM-FRANTA, piese mecanice atât pentru industria auto, cât şi pentru alte ramuri industriale, lagăre autolubrefiante, ulterior producându-se discuri cu material de fricţiune sinterizat şi elemente filtrante din pulbere de bronz.

Anul 1974 marchează schimbarea denumirii întreprinderii din TRIUMF în SINTEROM ca urmare a creşterii ponderii produselor sinterizate în producţia sa.

În anul 1984 intră în funcţiune noua Secţie Sculărie, dotată cu utilaje speciale pentru fabricarea SDV-urilor aferente metalurgiei pulberilor.

In anul 1998 s-a achiziţionat o presă hidraulică DORST de 250 tone pentru realizarea pieselor sinterizate de complexitate ridicată, în special a butucilor sincron din cutiile de viteză ale autoturismelor.

Data de 10 februarie 1999 reprezintă zi de referină în evoluţia SC SINTEROM SA – certificarea Sistemului de Asigurare a Calitătii conform ISO 9001 de către firma TUV MANAGEMENT SERVICE GmbH.

In anul 2000, SC SINTEROM SA intra in componenta Grupului SCR.

Din 2000 până în prezent, Sinterom a obtinut mai multe certificări, din care ISO TS 16949 este cea mai importanta, care i-au permis să joace în prima ligă a industriei de profil.

Sinterom în expansiune: contracte de milioane de euro

Azi, datorită dotării tehnice performante, Sinterom are capacitatea de a produce o gamă variată de produse: piese sinterizate din pulberi feroase si neferoase, bujii, produse ceramice, precum si alte scule, dispozitive si verificatoare.

Sinterom continuă si astăzi să fie unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria auto şi a bunurilor de larg consum. Sinterom exportă produsele realizate la Cluj-Napoca în Germania, Belgia, SUA, Ungaria, Italia, Polonia, Olanda si Slovenia.

După investitii de 3 milioane de euro, Sinterom a reusit să încheie noi contracte cu nume mari din industria automotive. Cel mai recent este cel în valoare de cinci milioane de euro parafat cu unul dintre partenerii Grupului Renault-Nissan. Datorită acestor rezultate si a perspectivelor care se deschid, conducerea fabricii estimează dublarea cifrei de afaceri şi a numărului de angajaţi.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!