• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • PETITIA care vrea sa dea UNTOLD afara din centrul Clujului: „Prea galagios pentru cei care NU vor sa participe la el”

PETITIA care vrea sa dea UNTOLD afara din centrul Clujului: „Prea galagios pentru cei care NU vor sa participe la el”

Publicat: 1 august, 2017 06:04
Actualizat: 23 martie, 2022 05:10

Peste 650 de clujeni au semnat pana acum o petitie privind mutarea Festivalului Untold la periferia orasului. Majoritatea motiveaza ca sunt deranjati de restrictiile de acces in Parcul Central si de galagie. “Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!”, e un dicton unanim acceptat. Cei de la Untold sunt liberi sa se distreze cata vreme nu incalca libertatea mea de a avea liniste la mine acasa. Acesta e principiul pe care sustinatorii petitiei par sa-l sustina. De cealalta parte, sunt clujenii care sustin ca festivalul aduce notorietate si foarte multi bani orasului.

„Așa cum alte festivaluri clujene precum Electric Castle sau MOX pot funcționa în afara orașului, noi, cetățeni în Cluj-Napoca și comunele limitrofe, susținem mutarea UNTOLD din centrul municipiului. Așa cum este organizat acum, festivalul îngrădește dreptul la oraș al locuitorilor și celor care muncesc aici, prin ocuparea abuzivă a spațiilor publice (parcuri și parcări), blocarea inutilă a circulației și poluarea sonoră, timp de mai multe zile”, arata textul petitiei. O parte dintre semnatari si-au justificat semnatura:

Marius Ciubotaru: Semnez aceasta petitie pentru ca imi doresc ca Parcul Central sa fie al tututor clujenilor in egala masura. Regret ca primarul Municipiului Cluj Napoca nu vede ce ramane in urma acestui eveniment. Nu este normal ca parcul sa fie inchis pentru o parte a cetatenilor nici macar o zi.

Benu Lucian: Galagie inutila daca eu chefuiam 2 zile luam amenda 

Michael Shafir: Daca domnul Boc are neaparat nevoie de tămbălău, să ne plătească mai întâi concedii pe perioada acestui „festival”.

Cenean Roxana: Nu e normal sa se faca un festival de asa dimensiuni in oras. 

Rosca Rares-Bogdan: E ilegal sa platesti taxe intr-un oras si ei sa isi faca festival privat din infrastrictura orasului, inchizand accesul cetatenilor.

Nicolae Filipescu: Clujul e blocat mai mereu din punct de vedere rutier, orice evenimet cat de mic desfasurat in orasul cu strazi inguste, fara centuri, pasaje, parkinguri afecteaza grav circulatia. Iar accesul restrictionat in Parcul Mare , zgomotele si comportamentul participantilor zgomotosi deranjeaza vecinii, Spitalul de copii, etc.

Katalin-Zsuzsanna Kos: Locuiesc la 200 m de Cluj Arena. Festivalul Untold mi-a creat mie şi familiei mele un disconfort grav (am ajuns chiar si la urgenta cu aritmie cardiaca) datorită zgomotului şi vibraţiilor insuportabile pe care le-a produs atât ziua, cât şi noaptea (cu focuri de artificii!), timp de 23 de ore/zi. Nu este normal ca un astfel de festival sa fie organizat intr-o zona unde se locuieste si unde se afla chiar mai multe spitale (cele mai apropiate fiind sectia de chirurgie a Spitalului de Copii, la numai 250 m, si Institutul Inimii, la aprox. 700 m de Arena). Deasemenea nu este normal ca locuitorii Clujului timp de circa o săptămână să nu aiba acces in Parc.

Ioana Cristea: Tot orașul e blocat și împânzit cu ocazia acestui eveniment. Ne blochează toate activitățile de zi cu zi.. Practic, ori plătești și mergi, ori pleci din oraș! Nu e normal.

Ioana Buzan: Festivalul solicita enorm orasul! E un festival interesant, un eveniment deosebit, dar Parcul Central nu e cel mai potrivit loc pentru aceasta. E foarte important sa fie tinut intr-o alta locatie bine aleasa, la periferie. 2017-07-30

Eugenia Garba: Ne-am saturat de HAOS! Vrem un oras in care sa putem locui, sa putem trai nu sa innebunim de cap din cauza galagiei, a aglomeratiei, a mizeriei, a lipsei de educatie.

Gabriella Molnár: Ma deranjeaza festivalul, e prea mare, prea galagios pentru cei care nu vor sa participe la el.

Andrei Macaria: Incurajez orice eveniment cultural, atata timp cat nivelul sunetului nu este deranjant, e deranjant doar in afara orelor de odihna, sau e deranjant o singura noapte si atat. An de an, de la prima editie incoace, Untold a continuat sa deranjeze fonic pe parcursul noptilor… si nu ma refer doar la zonele din imediata proximitate (saracii oameni ce locuiesc acolo nu stiu cum sau daca dorm), ci ma refer inclusiv la zona Andrei Muresanu – Buna Ziua. Atata timp cat aceasta problema nu se rezolva, sustin mutarea Untold in afara localitatii.

Nertan Lucian: Nu e normal ca un festival de genul sa se tina la 100 de metri de blocuri. Sincer nu inteleg cum locatarii de acolo nu pun de un proces sa de in judecata primaria si untold pentru faptul ca incalca legea linistii publice

Livia Florina Labo: Festivalul Untold ma deranjeaza extrem de tare. Pur si simplu suntem nevoiti, eu si familia mea, sa plecam in alta localitate pe durata festivalului pentru ca in la noi acasa este imposibil sa mai locuim din cauza zgomotului ingrozitor.

Răzvan Aldea: Nu poți trece de pe Str.Eminescu prin Parcul Central spre Splaiul Independenței, circulația tramvaielor e suspendată 4 zile și e poluare fonică . Mai și strică gazonul de pe Stadionul Mircea Luca, e plim noaptea de bețivi, după o noapte de "show", și e plin de copii de 15-16 ani din sud, care nu știau până înainte unde e Clujul pe hartă …

Cristian Ivaneș: Este o nebunie sa organizezi asa ceva in centrul orasului! Nimeni nu se opune UNTOLD ca atare, ci LOCULUI unde se tine. In orice tara semi-civilizata astfel de manifestari zgomotoase se tin IN AFARA ORASULUI, unde nimeni nu deranjeaza pe nimeni. Administratia TREBUIE sa tina cont de normalitate pana la urma!

Clara Georgeta Cobzariu: Nu pot dormi nopțile. Până dimineața la 5 urlă muzica.

Diana Nicolae: Nu găsesc acceptabil ca plătitorilor de taxe în Cluj să le fie restricționat accesul și traficul în oraș, mai mult, că toți locuitorii din zonele apropiate centrului să fie afectați de zgomot încât să fie nevoiți să plece din oraș, de dragul ‘fenomenului cultural UNTOLD’. În orice oraș civilizat din străinătate unde se organizează evenimente de asemenea amploare, există baze de agrement la marginea orașului care pot găzdui un festival, fără să afecteze traficul, accesul și zgomotul în oraș.

Alexandru Rusu: Discoteca in aer liber, pe bani publici, pe spatiu public si cu implicarea directa a autoritatilor, care servesc un scop finananciar privat! O incalcare grava a legilor !!!! Sa il mute la rachitele (…)

Pro Untold 

Cei care sustin festivalul le transmit „conservatorilor” ca Untold este un foarte bun ambasador pentru oras, deci le recomanda sa faca efortul de a suporta evenimentul cateva zile, si totodata un eveniment profitabil (au de castigat hotelurile, proprietarii de apartamente, magazinele, restaurantele, transportatorii, bugetul local etc., cu implicatii pozitive pentru dezvoltarea orasului).

Organizatorii Untold au anunţat anul trecut că cei 300.000 de participanţii la festival au cheltuit 25,1 milioane de euro la Cluj. Participanţii din afara Clujului (225.000 de persoane) au cheltuit 22,5 milioane de euro la Untold si clujenii – 2,6 milioane de euro, au sustinut organizatorii. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!