• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Petiție anti-război în Rusia: „Nimeni nu ne amenință, nimeni nu ne atacă”

Petiție anti-război în Rusia: „Nimeni nu ne amenință, nimeni nu ne atacă”

Publicat: 31 ianuarie, 2022 19:17
Actualizat: 23 martie, 2022 01:53

O petiţie inițiată în Rusia de artiști, politicieni și luptători pentru drepturile omului cere Regimului Putin să renunțe la invadarea Ucrainei: „Nimeni nu ne amenință, nimeni nu ne atacă”.

altera
Petiția are titlul „Atâta timp cât nu există război!” și este o declarație a susținătorilor păcii împotriva „Partidului Războiului din conducerea Rusiei”. Redăm textul integral:

„Fluxul de informații tulburătoare despre o posibilă invazie rusă a Ucrainei se intensifică. Există rapoarte privind recrutarea intensivă de mercenari în Rusia și transferul de combustibil și echipamente militare pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk din Ucraina. Ca răspuns, Ucraina se înarmează intens, NATO trimite forțe suplimentare în Europa de Est. Tensiunea nu scade, ci dimpotrivă, nu face decât să crească.

Cetăţenii Rusiei devin de fapt ostatici ai aventurismului criminal, care transformă linia politicii externe a Rusiei. Ei nu numai că trăiesc în incertitudine – dacă va începe un mare război, dar observă și o creștere bruscă a prețurilor și o scădere a monedei naționale. Au nevoie rușii de o astfel de politică? Vor ei război și sunt gata să-i poarte povara? Au dat autorităţilor dreptul de a juca un asemenea joc cu destinele lor?

Dar nimeni nu întreabă cetățenii Rusiei. Nu există discuții publice. La televiziunea de stat este prezentat un singur punct de vedere și acesta este punctul de vedere al susținătorilor războiului.

De acolo se aud amenințări militare directe, se emană agresiune și ură față de Ucraina, America și țările occidentale. Dar cel mai periculos lucru este că războiul este prezentat ca un curs acceptabil și inevitabil al evenimentelor. Oamenii încearcă să înșele, să corupă, să le impună ideea unui război sfânt cu Occidentul în loc să dezvolte țara și să ridice nivelul de trai al cetățenilor săi. Nu se discută chestiunea prețului, dar oamenii obișnuiți vor trebui să plătească acest preț – un preț uriaș și sângeros.

Noi, cetățeni responsabili ai Rusiei și patrioți ai țării noastre, facem apel la conducerea politică a Rusiei și aruncăm o provocare deschisă și publică la adresa Partidului Războiului, care a fost format în cadrul guvernului.

Exprimăm punctul de vedere al acelei părți a societății ruse care urăște războiul și consideră chiar și utilizarea unei amenințări militare și a stilului criminal în retorica de politică externă o crimă.

Urăm războiul și tu crezi că este acceptabil. Susținem pacea și prosperitatea pentru toți cetățenii Rusiei, iar tu le pui viețile și destinele în joc în jocul tău politic. Înșelați și folosiți oamenii, iar noi le spunem adevărul. Vorbim în numele Rusiei, și nu în numele dumneavoastră, pentru că popoarele Rusiei, după ce au pierdut milioane de oameni în războaiele din trecut, de multe decenii trăiesc după proverbul „dacă nu ar fi fost război”. Ai uitat de asta?

Poziția noastră este extrem de simplă: Rusia nu are nevoie de un război cu Ucraina și Occidentul. Nimeni nu ne amenință, nimeni nu ne atacă. O politică bazată pe promovarea ideii unui astfel de război este imorală, iresponsabilă și criminală și nu poate fi realizată în numele popoarelor Rusiei. Un astfel de război nu poate avea scopuri nici legitime, nici morale. Diplomația țării nu poate lua altă poziție decât respingerea categorică a unui asemenea război.

Războiul nu numai că nu corespunde intereselor Rusiei, dar este și o amenințare la adresa însăși existenței sale. Acțiunile nebunești ale conducerii politice a țării, împingându-ne pe această linie, vor duce inevitabil la formarea unei mișcări anti-război de masă în Rusia. Fiecare dintre noi devine în mod natural o parte a ei.

Vom face tot posibilul pentru a preveni și, dacă este necesar, pentru a opri războiul.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 aprilie, 2024
UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice
1 aprilie, 2024
Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
1 aprilie, 2024
Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
28 martie, 2024
Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj
27 martie, 2024
Federația Operatorilor Români de Transport se pregătește de proteste

Cosmin Maier, viceprimarul comunei Baciu (PNL) candidează la funcția de primar. El a vorbit în ...

Ce proiecte are Cosmin Maier, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Baciu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

122783141712727090 ...

122783141712727090

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj

Aurelia Cristea, cea care a promovat legea prin care s-a interzis fumatul in spatiile publice ...

Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, candiata PSD la Primăria Cluj-Napoca

Șeful Serviciului de Prognoză de la Centrul Meteo Transilvania Nord, Narcis Maier, a explicat de ...

Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!