• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Piesă de teatru despre voluntariat, pusă în scenă de clujeni la București – GALERIE FOTO

Piesă de teatru despre voluntariat, pusă în scenă de clujeni la București – GALERIE FOTO

Publicat: 24 septembrie, 2014 14:35
Actualizat: 23 martie, 2022 05:36

La inițiativa Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, pe scena Teatrului Mignon din București a avut loc marți seară premiera spectacolului de teatru „Occupy Future”.

“Occupy Future” este un debate performance pe tema voluntariatului, pus în scenă de o echipă de actori profesioniști care au invitat publicul la discuții cu privire la provocările și stereotipurile cu care se confruntă persoanele implicate în activități de voluntariat. Astfel tema spectacolului se încadrează în sfera campaniei – No Hate Speech Movement – inițiată de Consiliul Europei.

Piesa a fost împărțită în 5 scene, în care au fost prezentate 5 tipologii de voluntari: un voluntar străin, o pensionară, un adolescent anarhist, o ONG-istă de meserie şi un corporatist dornic de succes, prezentați în ipostaze foarte diferite în cadrul activității lor de voluntariat, confruntându-se cu dificultăți și fiind puși în diverse situații care mai de care mai provocatoare.

Piesa a scos în lumină percepția generală asupra activităților de voluntariat și a provocat persoanele din public la o discuție privind nevoia de promovare corectă a imaginii voluntarului în comunitate, în vederea recunoașterii meritelor voluntarilor, dar și a promovării voluntaritatului ca o oportunitate de dezvoltare personală.

“Discriminarea, atacurile verbale, discursul instigator la ură se pot produce oriunde, asupra oricui, chiar și asupra acelora care vin în întampinarea nevoilor celorlalți adică asupra voluntarilor. Este important să conștientizăm acest lucru, să îl semnalăm și să îl prevenim arătând importanța muncii celor care oferă timp și resurse pentru a se implica în activități de voluntariat. Mai mult cred că este momentul nu doar pentru a înțelege voluntariatul ci, mai mult, pentru a-l recunoaște și valoriza“, a declarat Nicoleta Chiș-Racolța, directorul executiv al Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca.

“Promovarea imaginii pozitive a voluntariatului presupune două dimensiuni simultane: una foarte personală a celui care desfășoară activități de voluntariat, care se adresează direct beneficiarilor activităților și una generală, ce vizează modificarea percepției la nivel sistemic prin intervenții ce țin de cadrul de desfășurare a activității de voluntariat”, a spus Anca Năstase de la Federația Volum.

Din echipa de actori au făcut parte Cristina Drăghici, Sorina Ştefănescu, Vlad Udrescu,  Ionuț Oprea și George Albert Costea, iar regia a fost realizată de Catinca Drăgănescu.

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca va organiza în următoarea perioadă spectacolul Occupy Future în Sibiu și Cluj-Napoca.

Proiectul ,,Managementul Voluntarilor de la A la Z” se derulează din luna aprilie 2014 până în luna martie 2015 și este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România cu suma de 34 942 euro. Partenerii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectului sunt Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 iunie, 2024
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”
11 iunie, 2024
Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar
10 iunie, 2024
Mircea Moroșan reales primar în Huedin
10 iunie, 2024
Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă
10 iunie, 2024
ALEGERI LOCALE 2024 – Alin Tișe, reales președinte al Consiliului Județean cu 39,58%

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin
Success message!
Warning message!
Error message!