• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Piesă de teatru despre voluntariat, pusă în scenă de clujeni la București – GALERIE FOTO

Piesă de teatru despre voluntariat, pusă în scenă de clujeni la București – GALERIE FOTO

Publicat: 24 septembrie, 2014 14:35
Actualizat: 23 martie, 2022 05:36

La inițiativa Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, pe scena Teatrului Mignon din București a avut loc marți seară premiera spectacolului de teatru „Occupy Future”.

“Occupy Future” este un debate performance pe tema voluntariatului, pus în scenă de o echipă de actori profesioniști care au invitat publicul la discuții cu privire la provocările și stereotipurile cu care se confruntă persoanele implicate în activități de voluntariat. Astfel tema spectacolului se încadrează în sfera campaniei – No Hate Speech Movement – inițiată de Consiliul Europei.

Piesa a fost împărțită în 5 scene, în care au fost prezentate 5 tipologii de voluntari: un voluntar străin, o pensionară, un adolescent anarhist, o ONG-istă de meserie şi un corporatist dornic de succes, prezentați în ipostaze foarte diferite în cadrul activității lor de voluntariat, confruntându-se cu dificultăți și fiind puși în diverse situații care mai de care mai provocatoare.

Piesa a scos în lumină percepția generală asupra activităților de voluntariat și a provocat persoanele din public la o discuție privind nevoia de promovare corectă a imaginii voluntarului în comunitate, în vederea recunoașterii meritelor voluntarilor, dar și a promovării voluntaritatului ca o oportunitate de dezvoltare personală.

“Discriminarea, atacurile verbale, discursul instigator la ură se pot produce oriunde, asupra oricui, chiar și asupra acelora care vin în întampinarea nevoilor celorlalți adică asupra voluntarilor. Este important să conștientizăm acest lucru, să îl semnalăm și să îl prevenim arătând importanța muncii celor care oferă timp și resurse pentru a se implica în activități de voluntariat. Mai mult cred că este momentul nu doar pentru a înțelege voluntariatul ci, mai mult, pentru a-l recunoaște și valoriza“, a declarat Nicoleta Chiș-Racolța, directorul executiv al Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca.

“Promovarea imaginii pozitive a voluntariatului presupune două dimensiuni simultane: una foarte personală a celui care desfășoară activități de voluntariat, care se adresează direct beneficiarilor activităților și una generală, ce vizează modificarea percepției la nivel sistemic prin intervenții ce țin de cadrul de desfășurare a activității de voluntariat”, a spus Anca Năstase de la Federația Volum.

Din echipa de actori au făcut parte Cristina Drăghici, Sorina Ştefănescu, Vlad Udrescu,  Ionuț Oprea și George Albert Costea, iar regia a fost realizată de Catinca Drăgănescu.

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca va organiza în următoarea perioadă spectacolul Occupy Future în Sibiu și Cluj-Napoca.

Proiectul ,,Managementul Voluntarilor de la A la Z” se derulează din luna aprilie 2014 până în luna martie 2015 și este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România cu suma de 34 942 euro. Partenerii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectului sunt Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
26 septembrie, 2023
Licitație pentru drumul de legătură dintre Baciu și Centura Metropolitiană
25 septembrie, 2023
Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat

Judecătorul Cristi Danileț a povestit în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș cât de ...

Cristi Danileț a povestit cât de greu i-a fost în perioada în care a fost suspendat din magistratură

Prof. Ciprian Mihali a declarat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că Partidul ...

Prof. Ciprian Mihali: REPER pregătește candidat la Primăria Cluj: Există o anumită oboseală a actualei administrații

Lucrările la drumul de legătură Baciu-Centura Metropolitană zona Florești ar putea începe anul viitor. Până ...

Licitație pentru drumul de legătură dintre Baciu și Centura Metropolitiană

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes
Success message!
Warning message!
Error message!