• Acasă
  • /
  • Editorial
  • /
  • PONTA: Sistemul NOSTRU a funcționat mai bine! SAU: Când guvernanții îți iau și dreptul de a-ți anula votul

PONTA: Sistemul NOSTRU a funcționat mai bine! SAU: Când guvernanții îți iau și dreptul de a-ți anula votul

Publicat: 3 noiembrie, 2014 14:01

Actualizat: 23 martie, 2022 05:34

Ei bine, da. Victor Ponta s-a făcut mare, chiar dacă puțini reușesc să vadă asta. Până și Occidentul eșuează aici. Avem în față un colos politic al mistificării, dar am rămas orbiți de imaginea caricaturizată, atât de generos livrată de ”Dreapta” până și prin acel ”Victor Viorel”, repetat exasperant în lipsa unei strategii de luptă. 

Se vede limpede că s-a făcut mare din modul în care a înțeles să organizeze alegerile. Cât de dulce trebuie să-i sune la această oră: ”De această dată sistemul NOSTRU a funcționat mai bine”.

REMEMBER 2009

S-a ajuns unde nimeni nu cred că și-ar fi imaginat vreodată. Așadar, românii plecați sunt buni de trimis bani în țară, pentru a susține consumul și bugetul de redistribuiri clientelare și pomeni electorale. În rest, ”rămâneți liniștiți la locurile voastre! Așa, încolonați. E perfect!”. Cine reușește să intre în secție sau mai ajunge la formulare, bine, cine nu… vorba unui clasic în turul doi: ”GHINION!”

S-a făcut în așa fel, încât să nu-ți poți exercita dreptul la vot. Sigur, îl ai, nu ți-l ia nimeni, dar te poți spăla pe cap cu el, deoarece a fost ANULAT prin mutilarea dreptului de proprietate, anume prin extirparea atributului de FOLOSINȚĂ a dreptului.

Revenim, inevitabil, iar și iar, la dreptul de proprietate și libertatea exercitării acestuia, pentru că proprietatea rămâne inoperabilă dincolo de triada concomitentă a posesiei, folosinței și dispoziției

Ce a înțeles tandemul Ponta-Dragnea

Victor Ponta și sfătuitorii au înțeles foarte bine că:

– românii plecați pe alte meleaguri nici nu au revenit, nici nu sunt mai mulțumiți de evoluția din țară în cei DOI ANI DE GUVERNARE PONTA. Dimpotrivă, au ieșit masiv la vot pentru a-l ”trânti”. 

Prin așa-zisa ”proastă organizare” – în fapt o premeditată dez-organizare: secții mai puține față de 2012 (Referendumul pentru demitere), nu 2009 cum ni se aruncă în față, sau secții mutate din mijlocul comunităților la periferii; două-trei ștampile la număr dublu de cabine și mii de oameni; formulare insuficiente – contributorii români din diaspora au putut experimenta ceva UNIC în tot sfertul de secol post-decembrist al democrației ”participative”. 

Nu e vorba de fraudă, așa ceva am tot văzut de ambele părți, ci de INTERZICEREA DREPTULUI LA VOT. Propriu-zis, românilor din diaspora le-a fost ANULAT până și DREPTUL de a-și ANULA votul. O acțiune atât de absolutistă în implicațiile sale ultime putea ieși doar din TEAMA ca oamenii să-și exprime opțiunea. 

În definitiv, e un atac ingenios, dar deloc subtil, la libertatea de exprimare. Încă o probă inutilă pentru cei care nu vor să discearnă unde anume zace spiritul dictatorial. Pe când unii au permis să fie înjurați și calomniați ani de zile în imperii media de milioane de euro, alții fac tot posibilul să-ți împiedice dreptul la exprimarea opțiunii, atunci când vine manifest momentul.

UN MIC DETALIU: la referendumul de demitere a președintelui, programul de votare la ambasada de la Paris a fost prelungit până la ora 23:00. Acum nu știau cum să încuie mai repede la 21:00.

Victor Ponta și sfătuitorii au înțeles foarte bine că:

– Republica Moldova trebuie CUCERITĂ!

După ce Băsescu era mereu taxat ca ”iresponsabil” din punct de vedere diplomatic pentru orice gest față de românii din Republica Moldova, în fine, Victor Ponta a înțeles perfect lecția de la referendumul din 2012, când doar 2350 de basarabeni au ieșit la votul pentru demiterea președintelui României.

Adică, după aprecierea Deutsche Welle: 1%, restul de 99% au preferat să boicoteze referendumul, rămânând astfel alături de Băsescu. Atunci, au avut la dispoziție 14 secții, acum – 21. În rest, peste tot au fost fie reduse, fie mutate cât mai departe de comunitățile românești. Au confirmat deja foarte mulți vizați direct de situație.

Așadar, Victor Ponta A ÎNȚELES PERFECT ce avea de făcut în 2014: de la marșarea pe nevoia independenței energetice (gazoductul Iași-Ungheni) și terminând cu prolifica vizită din 10 octombrie în Republica Moldova, unde s-a perindat pe la: noul sediu al Teatrului ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”, la grădinița din localitatea Porumbești, raionul Cantemir, ambele construite cu fonduri alocate de Guvernul României, apoi în Chișinău, unde s-a promis donația a 100 de microbuze școlare, 35 Dacia Duster și 3 autocare, către Guvernul Republicii Moldova. 

REZULTATUL: Victor Ponta, favorit în rândul basarabenilor cu 47% din voturi.

Victor Ponta s-a făcut mare, chiar dacă vă vine greu să credeți. 

Singura șansă a opoziției e să facă din umilința la care a fost supusă diaspora TEMA CENTRALĂ DE CAMPANIE în următoarele două săptămâni. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. Imi amitesc de turul 2 la alegerile prezidentiale din 1996 cand Emil Constantinescu ii pune lui iliescu intrebarea castigatoare: „Credeti in Dumnezeu, domnule Iliescu ?” De ce nu ar cauta si IOHANIS ,ptru. turul 2 asemenea intrbare, ca de exemolu: „Credeti in copiat, domnule Ponta ?” de ce, pentru ca este mai simplu sa copiezi decat sa intelegi ceea ce scrii ?,sau „Credeti in stanga, domnule Ponta ?”…..”Eu nu cred, citez:”Deoarece cu stanga nici cruce nu poti sa-ti faci, dar sa conduci o tara.”din. P.T. .Din expresia pisicutului Ponta( din 2009) „sistemul lor a functionat mai bine „si expresi(va citez)”de aceasta data sistemul NOSTRU a functionat mai bine” se poate naste un subiect, destul de contondent, pentru turul 2. Apropo de „dreptul la vot” este ca si cand ai traversa strada pe trecerea de pietoni,de altfel dreptul tau si prioritar fata de al soferului care se apropie, te calca, si treci in lumea dreptilor cu dreptatea in mana. UN mesagi pentro pisicutul PONTA, atentie : cele mai frumoase socoteli pe care ti le poti face(ptr. turul 2)se numesc iluzii…am convingerea ca ATATA TOT.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
10 octombrie, 2022
Impactul dureros al inflației: Companiile îl pot transfera clienților, dar limitat, și trebuie să ia alte decizii. Câteva recomandări
15 aprilie, 2021
Premierul Cîțu vine la Cluj în plină criză a coaliției de guvernare! Ce vrea de la Emil Boc?
23 noiembrie, 2020
Domnul Boc, Antonia și criza
9 iulie, 2020
1 000 de morți pe zi v-ar convinge că există coronavirus? România, locul I în UE la cazurile de infectări
16 aprilie, 2020
Experții în corporate intelligence: Atenție, în România au revenit și grupări infracționale care acționau în Vest

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
FLORIN ESTEFAN la PUNCTUL CRITIC: Opera Națională Română din Cluj își începe sâmbătă noua stagiune și anunță că a primit teren pentru un nou sediu

Cluj Symphony Experience vine în weekend cu un program spectaculos: Subcarpați, Alternosfera și Cargo, acompaniați ...

Subcarpați, Alternosfera și Cargo, acompaniați de Filarmonica de Stat Transilvania, la Cluj Symphony Experience
Success message!
Warning message!
Error message!