Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}O dietă variată, bogată în vitamine și minerale, ne asigură sănătate de fier, un organism vitalizat și ajută la menținerea greutății ideale. Vitaminele din citrice te ajută să te feresti de răcelile de sezon! Aceste fructe fac bine în diverse afecțiuni: răceli, gripă, infecții recurente la nivelul urechii. Portocalele pot fi considerate adevarate medicamente naturale: acestea ajută la remineralizarea și revitalizarea organismului prin substanțele pe care le conțin: calciu, fier, vitamina C, fosfor, potasiu, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, vitaminele B1, B2 si B3, vitamina A.
Care sunt beneficiile portocalelor asupra sănătății tale?• Aportul de vitamina C – Suplimentele de vitamina C nu asigură aceleași efecte benefice precum sucul proaspăt de portocale.• Datorită conținutului ridicat de viamina C, potocalele ajută la întărirea sistemului imunitar. Este recomandat consumul regulat de citrice în perioada iernii, acestea ajutând la afecțiuni precum răceala sau gripa.• Consumul de portocale ajută și la reducerea hipertensiunii arteriale și a colesterolului – hesperidina (o substanță activă din coaja portocalei) are un rol deosebit de important în reducerea hipertensiunii arteriale, a colesterolului “rău” și are proprietăți antiinflamatorii.• Un regim alimentar sănătos, în care sunt incluse multe citrice are rolul de a proteja inima de bolile cardiovasculare datorită conținutul ridicat de acid folic și potasiu (care reduce hipertensiunea arterială, protejează inima de tulburările de ritm cardiac).• Specialiștii ne recomandă o dietă cu alimente bogate în vitamina C pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor care îmbolnăvesc stomacul. De asemenea, consumul regulat de portocale previne apariția ulcerului, dar și al cancerului de stomac.• Vitamina B6 și fierul din portocale sunt esențiale în producția de celule roșii, care oxigenează întregul organism; aceste fructe ajută la oxigenarea și purificarea sângelui.Având în vedere numeroasele beneficii ale citricelor asupra sănătății tale, este esențial să le introduci în dieta zilnică!