O agenţie de marketing digital din România a decis reducerea zilelor lucrătoare la 4 pe săptămână.
”Săptămânile cu timp de lucru mai puțin decât norma de 40 de ore au început să apară din ce în ce mai des. Noi vrem să vedem dacă rețeta aplicată cu succes de alții în alte țări poate funcționa și în România. Avem toate motivele să credem că decizia de a trece la o săptămână cu 4 zile lucrătoare va avea succes”, spune conducerea WebDigital.
Principalele lor argumente pentru această schimbare sunt:
1. Odihna e pe primul loc
2. Escapadele de weekend sunt o problemă în România: Capitala are o poziție privilegiată, iar tentația de a fugi pentru un weekend la mare sau la munte este foarte prezentă. Din păcate, infrastructura nu ne ajută să revenim la birou odihniți sau cu moralul ridicat. Așa că o zi în plus de odihnă va duce la mini-vacanțe mai lungi, la city break-uri în care grijile pentru odihna de după zbor vor dispărea, la condiții de călătorie mai sigure și, implicit, la timpi mai reduși petrecuți pe drum.
3. Suedia – Vestea că autoritățile suedeze au decis să treacă de la 8 la 6 ore lucrătoare pe zi a luat prin surprindere întreg mapamondul. Lucrul care ne-a dat încredere în decizia noastră a fost prima serie de rezultate – mulți întreprinzători suedezi au afirmat că schimbarea a dus la îmbunătățirea atmosferei de lucru, a sănătății angajaților, dar mai ales a cifrei de afaceri.
4. În afara Suediei – Acolo unde guvernele întârzie aplicarea acestei măsuri, “the entrepreneurs” au aplicat măsura din proprie inițiativă. Serps Invaders, o agenție de digital marketing din Edinburgh, a implementat această măsură încă din 2013. De atunci, au reușit să atragă talente în domeniu, și-au extins afacerea prin deschiderea unui birou în Barcelona, au încheiat colaborări de succes cu brand-uri precum Gillette, Chanel și SEAT și au constatat că angajaților le-a crescut moralul și nivelul de energie.
Nu în ultimul rând, România se află pe al 5-lea loc în topul celor mai multe ore lucrate pe săptămână. Din păcate, productivitatea nu se află la un nivel comparabil cu țările din Vest. De aceea, prin aplicarea acestei decizii, dorim să ne concentrăm pe oferirea timpului, a cunoștințelor și a rezultatelor mai bune într-un timp mai scurt.