Proiectul Tetapolis, primul Parc Științific și Tehnologic din Transilvania, a fost lansat duminică, 20 noiembrie, în cadrul Cluj TechFest. Tetapolis va oferi dezvoltatorilor de noi tehnologii toate serviciile necesare unui mediu de cercetare construit la standarde internaționale: de la incubatoare de afaceri și servicii suport până la centru de conferințe și laboratoare de cercetare.
”Felicit întreaga echipă de la Tetarom și Consiliul Județean Cluj, pentru că au înțeles direcția Clujului de evoluție, iar prin acest proiect fructifică avantajele majore pe care comunitatea noastră le are, oferind șansa de a ne contura poziția în Europa Centrală și de Est ca “hub” al inovării, cercetării și IT-ului.
Municipalitatea clujeană, cu resursele și potențialul pe care îl are, susține total acest proiect. La recomandarea Tetarom, municipalitatea a aprobat în Consiliul Local facilități pentru investitori, respectiv cel mai scăzut nivel posibil pentru investițiile în parcuri industriale din Cluj-Napoca. Vom continua aceeași politică de susținere fiscală”, a declarat primarul Emil Boc, la evenimentul de deschidere a TETAPOLIS.
”În același timp, Tetapolis va fi poate “inima” proiectului de viitor denumit Cluj Innovation City și urmărim să fim în continuare alături de cei care investesc în proiecte ce urmează Strategia de Dezvoltare a Municipiului și care ne permit să realizăm aici, la Cluj, ceea ce înseamnă “inovare sustenabilă”.
Din această perspectivă, municipalitatea are în vedere o serie de proiecte complementare. Spre exemplu, în cadrul festivalului de tehnologie, care s-a încheiat odată cu evenimentul de astăzi, am prezentat direcțiile pe care le urmărim în ceea ce înseamnă Cluj-Napoca Smart City. Dorim să fim un model pentru alte orașe din România în ceea ce privește utilizarea tehnologiei, în viața de zi cu zi, pentru a rezolva problemele oamenilor.
Tetapolis ne arată încă o dată direcția spre care se îndreaptă Clujul. Este clar că tehnologia trebuie să fie mai mult decât a fost până acum, un instrument care să fie pus la îndemâna specialiștilor, dar mai ales să fie un instrument prin care cetățenii își pot îmbunătăți calitatea vieții.
Dacă în trecut poate industria grea reprezenta viitorul, acum Clujul are o direcție fundamentală unde poate excela și care poate reprezenta un motor al dezvoltării economice a regiunii, a țării și Europei Centrale și de Est: cercetarea, inovarea, IT-ul”, a mai adăugat primarul Emil Boc.