• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Premiu important castigat de Simona Baciu, fondator și președinte al Transylvania College din Cluj

Premiu important castigat de Simona Baciu, fondator și președinte al Transylvania College din Cluj

Publicat: 26 ianuarie, 2017 11:20
Actualizat: 23 martie, 2022 05:13

Lifetime Award din cadrul Galei Premiilor de Excelență a Școlilor Internaționale (British International School Awards) s-a acordat doamnei Simona Baciu, fondator și președinte al Transylvania College din Cluj-Napoca. Lifetime Award recunoaște liderii din comunitatea educațională care și-au demonstrat de-a lungul timpului angajamentul luat pentru aducerea și cultivarea inovației și excelenței în educație. 

Simona Baciu, fondator și președinte al Fundației Transylvania College din Cluj-Napoca, face parte din consiliul  director al Fundației Principesa Margareta a României și al unor organizații educaționale internaționale de prestigiu, precum Round Square și Global Connections. În calitate de speaker și mentor, invitată la numeroase seminarii și conferințe, Simona Baciu militează pentru un sistem educațional modern, bazat pe inovație și recunoașterea valorilor autentice.

Premiul i-a fost acordat în prezența domnului Collin Bell, directorul executiv al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS), a reprezentanților Departamentului pentru Educație din Marea Britanie. Juriul a fost format din 13 membri, profesori universitari, experți în domeniul educației din întreaga lume. 

”Transylvania College consideră că obținerea Lifetime Award  acordat de către British International Schools este o adevărată onoare. Este un premiu pentru activitatea unui om care și-a dedicat viața inovării sistemului românesc de învățământ, un premiu care dă valoare educației pe care școala o furnizează elevilor săi și aduce un semnificativ plus de imagine instituției. Premiul oferit de British International Schools este o recunoaștere oficială a muncii de peste ani a comunității Transylvania College, o muncă a elevilor, profesorilor și nu în ultimul rând, a părinților, toți contribuind la obținerea acestei performanțe. Transylvania College este foarte motivată de acest premiu care, cu siguranță, va contribui la promovarea sistemului educațional modern, bazat pe inovație și recunoașterea valorilor.”, declară Ruxandra Mercea, Executive Director Transylvania College.

Alături de Transylvania College – The Cambridge International School in Cluj, la categoria “Lifetime Award”, au  fost nominalizate personalități din lumea internațională a educației, în lista finaliștilor aflându-se doamna Khadija Mushtaq – Roots IVY International School (Pakistan) și domnul Mohamed Rasheed, reprezentând Ahmadhiyya International School (Maldive).

Cine este Simona Baciu 

Simona Baciu este cunoscută ca fiind un vizionar și un agent al schimbării în câmpul educațional, apreciată în comunitatea românească datorită filosofiei sale de viață dedicată educației centrată pe elev. La începutul anilor ‘90, Simona Baciu a decis că sistemul educațional românesc are nevoie de o schimbare, pornind de la mentalitatea individului și până la schimbarea curriculară.

În anul 1993, a înființat o grădiniță cu 12 copii în propriul apartament, iar azi, Transylvania College – The Cambridge International School in Cluj este o școală de elită, recunoscută la nivel național și internațional, unde învață aproape 650 de elevi, reprezentând 34 de țări, de pe 6 continente. Școala are deja trei promoții de absolvenți, mulți dintre aceștia completându-și întreaga educație, de la creșă și până la liceu, la Transylvania College. Sunt “tineri cu inițiativă, responsabili, cu spirit antreprenorial și cu un dezvoltat simț al leadershipului, cu un caracter deosebit și o stimă de sine sănătoasă”, după cum au fost caracterizați de reprezentanții Departamentului pentru Educație al Marii Britanii, care au inspectat recent școala. Mulți dintre absolvenții Transylvania College reprezintă acum Clujul și România la universități de prestigiu din lume, precum London School of Economics, University of Bath, Southampton University, Minerva Schools în Statele Unite, Wasseda University în Japonia sau L’École Hotelière de Lausanne în Elveția. În același timp, un procent similar dintre absolvenți au ales să-și continue studiile la universități din Cluj-Napoca și din țară, cu toate că mulți dintre ei au primit și oferte de studiu în străinatate. 

Transylvania College, un brand de Cluj

Transylvania College, școală aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune, acreditată de Ministerul Educației si de Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, obținând statutul de Școală Britanică Internațională (BSO-British School Overseas), în urma unei inspecții riguroase și complexe. În anul 2010, Transylvania College a obținut acreditarea Cambridge pentru a oferi pregătire pentru examenele Cambridge IGCSE și A-Levels la toate disciplinele pe care elevii le studiază în liceu. Transylvania College are statut de membru acreditat în Consiliul Școlilor Britanice Internaționale COBIS și face parte din lanțul școlilor de elită din întreaga lume, Round Square. 

Simona Baciu, împreună cu soțul ei, Dr. Dan Baciu, sunt fondatorii Fundației Transylvania College, care a înființat instituțiile de învățământ Grădinița “Happy Kids” și ”Transylvania College”. 

Pe drumul excelenței, școala a dobândit numeroase premii la nivel național și internațional. În anul 2015, Transylvania College a fost singura școală din Europa nominalizată de către TES ca școală internațională a anului. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
21 februarie, 2024
Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu: “Asigurările private de sănătate trebuie aduse în discuție”
21 februarie, 2024
CSAT a dispus măsuri de întărire a Forțelor Armate Române: „Sprijinul NATO trebuie însoțit de eforturi proprii”
20 februarie, 2024
Chirurgul Achimaș-Cadariu explică ce va face Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului
19 februarie, 2024
Liberalul Sabin Sărmaș își anunță candidatura la Primăria Cluj! Cum va reacționa Emil Boc?
12 februarie, 2024
Alegerile europarlamentare: Doi reprezentanți CESE, avertisment pentru cetățenii seduși de mesajul partidelor extremiste

Toată lumea își dorește orașe mai puțin poluate și mai puțin aglomerate, însă mulți nu ...

Două moduri de deplasare interurbană pentru a înlocui mașina

Reorganizare Agenții pentru IMM-uri.  Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, a criticat în ...

Șocant: Cum arată harta reorganizării Agențiilor pentru IMM-uri

Asigurările private de sănătate. Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș Cadariu, a apreciază că ...

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu: “Asigurările private de sănătate trebuie aduse în discuție”

CSAT și războiul din Ucraina. Consiliul Suprem de Apărare a Țării a dispus miercuri în ...

CSAT a dispus măsuri de întărire a Forțelor Armate Române: „Sprijinul NATO trebuie însoțit de eforturi proprii”

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu, care este și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, a explicat în ...

Chirurgul Achimaș-Cadariu explică ce va face Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului

Sabin Sărmaș candidat la Primăria Cluj: Liberalul Sabin Sărmaș și-a anunțat intenția de a candida ...

Liberalul Sabin Sărmaș își anunță candidatura la Primăria Cluj! Cum va reacționa Emil Boc?

L-am întrebat pe Laurențiu Plosceanu, vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR), ce ...

EXCLUSIV Laurențiu Plosceanu, vicepreședinte UGIR: „Există o dezindustrializare aproape programată a României”

Gipsy Kings În mai puțin de o lună are loc la Cluj cea mai mare ...

Surpriză de ultim moment la Retro Party Romania, ediția de Ziua Femeii
Success message!
Warning message!
Error message!