De ce se pun prețuri pe etichetă atât în LEVA (moneda bulgărească)) cât și în LEI pe produse vândute în Cluj?, se întreabă pe bloggul propriu economistul Lucian Fanea, după o vizită la unul dintre marile magazine de încălțăminte din oraș.
„Nu pot sa nu remarc ca pretul in moneda bulgareasca este mult mai mic decat pretul in lei si acest aspect poate duce la o mare confuzie pentru clienti. Poate ca unii clienti putin mai neatenti la detalii, cum ar fi moneda, care apare destul de mic scrisa pe eticheta, pot fi indusi in eroare de pretul afisat in moneda bulgareasca.
Mi s-ar parea mult mai normal sa avem afisate simultan preturi in euro daca tot vrem sa ne aliniem la moneda europeana, dar in toate cazurile consider ca pretul in lei trebuie sa fie clar diferentiat si evidentiat major de alte preturi in diferite alte valute”, consideră Lucian Fanea.
Economistul spune că situația nu este singulară: „Astfel de lucruri se petrec în majoritatea magazinelor care vand haine, unde pe eticheta apar simultan preturi pentru 10-15 tari si de multe ori devine dificil pana gasesti pretul in lei. Cred ca o astfel de practica nu este normala si autoritățile responsabile ar trebui sa analizeze daca este sau nu o metoda de vanzare corecta afisarea in paralel si cu aceleasi dimensiuni a preturilor pentru produsele comercializate in Romania. Din punctual meu de vedere acest mod de afisare a pretului pe produs nu este unul corect fata de consumatori”, a încheiat Lucian Fanea.
Alte articole de același autor pe lucianfanea.blogspot.ro.