• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Prigojin spune că reprezentantul său nu a fost lăsat să intre în cartierul general al armatei ruse din Ucraina.

Prigojin spune că reprezentantul său nu a fost lăsat să intre în cartierul general al armatei ruse din Ucraina.

Publicat: 6 martie, 2023 15:28

Actualizat: 9 martie, 2023 09:39

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, spune că un reprezentant al său a fost exclus luni dimineaţă din sediul comandamentului militar rus din Ucraina, după ce cu o zi înainte, într-o înregistrare video mai puţin obişnuită, şeful mercenarilor care luptă pentru Rusia se plânsese din nou că nu a primit muniţie de săptămâni întregi. El a invocat inclusiv posibilitatea unei înfrângeri la Bahmut, deşi trupele ucrainene au început ceea ce pare o retragere ordonată din oraş, relatează Reuters citat de News.ro.

Razboi in Ucraina FOTO facebook Volodimir Zelenski

Într-un nou semn care indică adâncirea disensiunilor sale cu instituţia de apărare din Rusia, Evgheni Prigojin se plânge că reprezentantului său i-a fost refuzat luni accesul la sediul Comandamentului militar rus din Ucraina. Prigojin spune că incidentul a avut loc a doua zi după ce a solicitat urgent muniţie de la comandantul „operaţiunii militare speciale”.

„Pe 5 martie, am scris o scrisoare comandantului despre necesitatea urgentă de a aloca muniţie. Pe 6 martie, la ora 8 dimineaţa, reprezentantului meu la sediul central i s-a anulat permisul şi i s-a refuzat accesul”, a declarat Prigojin prin intermediul serviciului său de presă, pe Telegram.

De la jumătatea lunii ianuarie, campania Rusiei în Ucraina a fost comandată personal de şeful Statului Major General, generalul de armată Valeri Gherasimov, cu care Prigojin nu este în cele mai bune relaţii. Miliţia privată a lui Prigojin, Wagner, a dus mare parte din cele mai grele lupte pentru oraşul ucrainean Bahmut, dar liderul mercenarilor se plânge de săptămâni întregi că actuala conducere militară îi minimalizează contribuţia.

„Deocamdată, încercăm să ne dăm seama care este motivul: este vorba doar de birocraţie obişnuită sau de o trădare”, a spus duminică Prigojin.

Într-o înregistrare video publicată la sfârşitul săptămânii, el se plânsese din nou că oamenii săi sunt privaţi de muniţie. El a avertizat că liniile de front ale Rusiei din apropiere de Bahmut s-ar putea prăbuşi dacă forţele sale nu vor primi muniţia promisă de Moscova în februarie. „Dacă Wagner se retrage acum din Bahmut, întregul front se va prăbuşi”, spune Prigojin în înregistrarea video apărută duminică, aparent filmată într-un buncăr. „Situaţia nu va fi dulce pentru niciuna dintre formaţiunile militare care protejează interesele ruseşti”, a ameninţat el.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent când şi unde a fost înregistrat videoclipul, care nu a fost publicat pe canalul obişnuit de Telegram al lui Prigojin. Un critic proeminent al şefului mercenarilor a declarat, fără a furniza dovezi, că înregistrarea ar fi veche de două săptămâni, precizează Reuters.

Prigojin declarase vineri că unităţile sale „au înconjurat practic Bahmutul”, unde luptele s-au intensificat în ultima săptămână, după luni de război de uzură, forţele ruseşti atacând din trei părţi. În declaraţia de luni, el a precizat: „Continuăm să zdrobim Forţele Armate ale Ucrainei lângă Bahmut”

Dincolo de avertisementul lui Prigojin că forţele sale s-ar putea retrage din luptele de la Bahmut, dacă nu primesc muniţie, oficialii militari şi analiştii ucraineni au relatat, de asemenea, că liderii Brigăzii 155 a Rusiei care luptă în apropierea oraşului Vuhledar, la sud de Bahmut, s-ar împotrivi ordinelor de atac după ce au suferit pierderi severe în încercările de a-l captura.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat
8 septembrie, 2023
S-a dat startul lucrărilor la drumul expres care va lega DN1 din zona Tureni de Autostrada Transilvania
30 august, 2023
Testări gratuite pentru cancerul de sân și cel de col uterin, la Cluj Arena

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
FLORIN ESTEFAN la PUNCTUL CRITIC: Opera Națională Română din Cluj își începe sâmbătă noua stagiune și anunță că a primit teren pentru un nou sediu

Cluj Symphony Experience vine în weekend cu un program spectaculos: Subcarpați, Alternosfera și Cargo, acompaniați ...

Subcarpați, Alternosfera și Cargo, acompaniați de Filarmonica de Stat Transilvania, la Cluj Symphony Experience
Success message!
Warning message!
Error message!