Prima noapte UNTOLD intaia zi de RECLAMATII

Publicat: 4 august, 2017 06:50
Actualizat: 23 martie, 2022 05:10

Prima noapte UNTOLD intaia zi de reclamatii din cauza zgomotului: „Copilul se trezește din cauza des și plinge spunând „gata, gata!”, ii scrie un clujean primarului Emil Boc. Muzica a bubuit in centrul orasului pana dupa 7 dimineata. Edilul sef a respins insa acum doua zile petitia care cerea mutarea festivalului in afara orasului. Primarul a spus ca, in ceea ce priveste Untold, „deocamdată punctele pozitive sunt încă mult mai multe pentru oraş decât cele negative”. 

O serie de reclamatii au fost depuse pe mycluj.e-primariaclujnapoca.ro. Untold a reusit sa-i deranjeze si pe locuitorii cartierului Europa. Un locuitor a scris o reclamatie la ora 2:40 dimineata:

„Nu putem dormi noaptea din cauza muzicii evenimentul desfășurat în spațiu public central al orașului în care trăim, muncim și avem acte, deci plătim impozite. Va rugam după ora 24 reduceți volumul. Copilul se trezește des și plinge spunând „gata, gata!”. Cita nepasare!”

Tot din acest carier un clujean scrie:

„Reclamatie Untold. Eu locuiesc in cartierul Europa si va informez ca sunt trezit din somn in unele momente in care ei ridica volumul foarte tare. Doresc sa ne prezinte masuratori ale zgomotului din toate cartierele si mai ales din zona centrala intrucat aceasta este prima noapte si au timp sa o faca intrucat dureaza 4 zile”.

Un locuitor din cartierul Grigorescu nu intelge de ce nu mai circula tramvaiul:

„De ce a fost nevoie sa blocati linia de tramvai pt Untold? Nu se putea gadi alta solutie? Cine suporta pagubele?”

Din cartierul Gheorgheni, un  alt clujean se plange:

„Este inuman, nedemn si dezonorant sa ne obligati sa ascultam aceasta muzica de prost gust la nivelul acesta de decibeli si toata noaptea! Nu va onoreaza deloc faptul ca accceptand aceasta situatie, implicit ati multumit o categorie restransa de tineri in defavoarea unei alte mari parti. Datoria dvs era in schimb sa gasiti o locatie in afara Clujului unde sa se desfasoare aceasta enorma sursa de zgomot, vibratie joasa si care nu face deloc bine corpului fizic. Luand aceasta decizie ati ales constient sa ne chinuiti pe toti noapte de noapte dand dovada de lipsa de compasiune si nepasare fata de concetateni (…)”

Un alt clujean ii transmite primarului ca „festivalul de muzica Untold afecteaza grav drepturile cetatenilor prin: poluare fonica (4 zile de muzica fara intrerupere- eu locuiesc la 5km de parcul central si muzica se aude continuu), aglomeratie, lipsa parcarilor in centrul orasului (…) gazduirea unui festival de muzica de asemenea amploare in mijlocul orasului este sfidatoare!”

Si pe site-ul domnuleprimar.ro au fost reclamatii:

„Nu am nimic impotriva festivalurilor, nici a lui Untold. Chiar m-as bucura daca am avea si mai multe evenimente in Cluj. Problema e cand se fac astfel de evenimente in detrimentul vietii de zi cu zi a populatiei si mai ales a noptii. Inainte de zi de lucru, s-a auzit muzica in Andrei Muresanu pana la 7 dimineata. Asa ceva nu este normal. Daca ar fi fost un eveniment fara galagie din partea mea sa fie non-stop tot anul dar cand se depasesc limitele bunului simt trebuie gasita alta locatie.  Nu cred ca un astfel de festival ar fi vreodata aprobat in centrul vreunui oras din orice alte tara europeana. Va rog sa-mi explicati ce am eu de castigat din toata treaba asta in afara de nopti nedormite, zile de lucru neproductive si nervi care imi scurteaza viata? Daca este vorba de bani la buget, as vrea sa stiu cati bani sunt si ce se va face din ei? Facem autostrada? Centura? Macar niste piste de biciclete? Sau poate renovam spitalele? Ori le mutam din centru, macar pacientii sa nu mai sufere din cauza muzicii?”.

O alta reclamatie:

„Am inteles ca anumite strazi sunt inchise circulatiei rutiere din cauza Untold, dar coroborat cu mii de masini venite din tara si nu numai, cu sute de mii de vizitatori, circulatia a devenit sufocata atat pentru masini cat si CTP. E caldura mare, sa stai cu orele in autobuz, sa nu vezi un politist sa dirijeze traficul, haos si batjocora. Si in Zorilor si in Gheorgheni, Manstur, Marasti. Daca orasul nu are infrastructura necesara sustinerii unui asemena eveniment de ce aprobati asta in oras? De ce chinuiti oamenii care merg si vin de la Job? Iar noaptea nu numai din cauza arsitei acum si muzica data la maximum nu se pot odihni? Da, este vorba de doar 4 zile, in aceste 4 zile ajungem la disperare, nu este permis asa ceva (…) Chiar ati inebunit de-a binelea? Nu aveti voie sa creati un asa haos, pentru numele lui Dumnezeu”

Tot pe domnuleprimar.ro, o reclamatie din cartierul Europa:

Buna seara, doresc sa reclam Festivalul Untold intrucat locuiesc in cartierul Europa si nu pot sa dorm, sunt momente in care zgomotul este foarte ridicat, probabil este ridicat de catre tehnicienii de sunet pentru realizarea unor efecte din timpul spectacolului iar noi suntem treziti din somn desi ne asteapta o zi de munca. Va rog sa realizati masuratori ale zgomotului in toate zonele orasului intrucat le solicit oficial pe toata perioada celor 4 zile intrucat acesta este un abuz si voi actiona in instanta mai ales ca se desfasoara pe 4 zile continuu in conditiile in care societatile comerciale care desfasoara pe parcursul anului concerte sau nunti sunt limitate ca program orar. Este o totala incorectitudine (…) Astfel de festivaluri se tin in afara orasului (…)”.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
3 octombrie, 2023
Transilvania Food Summit și Ziua Interacțiunii Om-Animal, la USAMV
3 octombrie, 2023
UBB și Universitatea George Mason – parteneriat strategic în domeniul AI
3 octombrie, 2023
Inginerie, automotive sau IT, câteva dintre domeniile unde poți prinde un job la Târgul de Cariere în 9 și 10 octombrie
1 octombrie, 2023
La Cluj se lansează un fond pentru educație de 50 000 de euro
1 octombrie, 2023
UBB pe podium în clasamentul Times Higher Education: 1001-1200 global

Într-o eră marcată de progrese tehnologice rapide, au apărut schimbări ale formelor tradiționale de educație, ...

Dezvoltarea vederii în spațiu a copilului prin intermediul jocurilor

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va găzdui, în intervalul 6-8 ...

Transilvania Food Summit și Ziua Interacțiunii Om-Animal, la USAMV

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), România, și George Mason University, SUA, (prin Schar School of ...

UBB și Universitatea George Mason – parteneriat strategic în domeniul AI

Producție, inginerie, automotive sau IT, doar câteva dintre domeniile în care angajatorii caută candidați potriviți ...

Inginerie, automotive sau IT, câteva dintre domeniile unde poți prinde un job la Târgul de Cariere în 9 și 10 octombrie

Fundația Comunitară Cluj și Fundația Bosch România lansează Fondul EduCare Bosch, dedicat elevilor de gimnaziu ...

La Cluj se lansează un fond pentru educație de 50 000 de euro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă poziția 1001-1200 global la nivel internațional și poziția a ...

UBB pe podium în clasamentul Times Higher Education: 1001-1200 global

Maria Popovici filmează un special la Cluj în 7 și 8 Octombrie, intitulat „O să ...

Weekend cu Maria Popovici la Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj devine primul aeroport din țară care va avea autobuz electric ...

Aeroportul Internațional Cluj își cumpără autobuz electric
Success message!
Warning message!
Error message!