Primarul comunei Sînpaul, Ovidiu Colceriu, a risipit atmosfera elogioasă a cuvântărilor liberale de la la Cluj-Napoca cu o intervenție incomodă pentru liderii PNL. După câteva discursuri de îmbărbătare și de laudă la adresa conducerii partidului, Colceriu i-a transmis președintelui că teritoriul îi susține pe cei de la centru, dar că trebuie continuată revoluția bunului-simț.
”Partidul trebuie să-i sprijine pe cei din teritoriu, pentru că ei sunt baza. Chiar dacă s-a produs divorțul în USL, îl rog pe domnul președinte să continuăm politica bunului-simț. Baza partidului va munci pentru dânșii”, au fost cuvintele adresate de Colceriu lui Crin Antonescu
Prima care i-a dat o replică primarului comunei Sînpaul a fost Norica Nicolai:
”Cineva spunea că trebuie să începem revoluția bunului-simț. N-am încetat niciodată s-o facem, de când am început-o, și la guvernare, și acum în opoziție! Asta este diferența între noi și ei. Noi știm ce înseamnă revoluția bunului-simț. Și de aceea suntem aici singuri, ne întoarcem spre istoria noastră și prin noi înșine vom moderniza România. Istoria ne obligă și dumneavoastră veți fi cei care o vor înfăptui”, i-a replicat Norica Nicolai, candidatul PNL la europarlamentare pentru regiunea de Nord-Vest.
Președintele PNL a dat la rândul său o replică primarului Colceriu, în discursul care a încheiat adunarea liberalilor de la Cluj-Napoca.
”Domnule primar, nu am renunțat niciodată la politica bunului-simț. Consider că era politica bunului-simț să contruim o alianță împotriva unui regim, regimul Băsescu, cu tot ce înseamnă: cu guvernele sale, cu prim-miniștrii marionetă, cu politicile sale care puneau milioane de români, de diverse ocupații, de diverse orientări – pur și simplu pe toți – să plătească incapacitatea administrației și a lidership-ului politic, adică a însuși domnului Băsescu și a guvernelor sale, de a pune capăt risipei, de a pune capăt clientelismului și birocrației.
Consider că a fost de bun-simț să facem o construcție politică, în care să punem și speranțele noastre, și cea mai mare parte din programul nostru. Și am făcut-o și am câștigat. Sigur, tot noi suntem cei care, tot din bun-simț, domnule primar, i-am pus capăt.
Pentru că în momentul în care, după ce epuizezi toate mijloacele de a încerca să îndrepți lucrurile, de a încerca și de a verifica dacă nu cumva te înșeli, și ajungi la concluzia că a rămâne într-o formulă pe care ți-ai dorit-o, pe care oamenii au votat-o, dar care face cu totul altceva, decât ai vrut să faci și decât ți-au dat oamenii să faci, atunci mai bine pleci.