STUDIOUL DE OPERĂ, un deziderat mai vechi al Clujului muzical, a luat fiinţă anul acesta în cadrul instituţiei Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Studioul va dezvolta o agendă proprie de spectacole destinate adulţilor dar şi copiilor, ce vor fi jucate în special în program matineu, dorinţa conducerii Studioului şi directorului Marius Vlad Budoiu fiind aceea de a reînvia vechiul ritual al clujenilor de a-şi umple dimineţile de sâmbăta cu un program de operă
Sunt vizate de asemenea reprezentaţii în spaţii alternative şi deplasări în localităţi din judeţul Cluj şi zonele limitrofe, fapt care devine posibil odată cu crearea acestei resurse artistice alternative, aflate dispoziţia Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.
Succesul audiţiei pentru selecţia celor dintâi beneficiari ai Studioului, ce a avut loc în luna februarie a.c., a confirmat, prin larga participare a candidaţilor proveniţi din centrele Cluj, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi, că această iniţiativă vine în întâmpinarea unei mari nevoi existente la nivel naţional, România fiind recunoscută la nivel global ca o bună pepinieră de voci care furnizează talente de excepţie celor mai mari scene ale lumii.
Graţie colaborării cu prof.dr. Francisc Fuchs care a preluat sarcina pregătirii muzicale a primelor titluri, sâmbătă 3 mai 2014, ora 10:30, vor putea fi urmărite pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, în premieră extraordinară, două titluri Mozartiene: ”Bastien şi Bastienne” şi”Impresarul”.
Noutatea care cu siguranţa va bucura melomanii, este aceea că accesul în cadrul studioului este deschis oricărei persoane talentate şi care posedă cunoştinţe ale artei vocale şi scenice, nefiind condiţionat de studii formale sau diplome.
Organizatorii nutresc speranţa că produsele artistice ale acestui Studio, care şi-a confirmat deja utilitatea în ceea ce priveşte susţinerea afirmării tinerelor talente, să fie primite cu bucurie şi aplauze de publicul clujean, pe care îl invită să fie prezent la acest moment istoric al debutului activităţii STUDIOULUI DE OPERĂ al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca