• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Proiect de succes finalizat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

Proiect de succes finalizat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

Publicat: 15 aprilie, 2015 11:49
Actualizat: 23 martie, 2022 05:27

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) a finalizat cu succes proiectul ,,Managementul Voluntarilor de la A la Z”, concretizat prin dezvoltarea capacității organizaționale în munca cu voluntarii a 16 importante ONG-uri din România.

Pe perioada celor 12 luni de proiect, cele 16 organizatii au beneficiat de un curs de formare de 4 zile în domeniul “Managementul voluntarilor” precum și de șase luni de consultanță indivitualizată pentru consolidarea competențelor necesare gestionării cu succes a programelor de voluntariat și a voluntarilor.

Nu în ultimul rând, au fost organizate înâlniri față în față pentru dezvoltarea sistemelor de management a voluntarilor în fiecare organizație și job shadowing pentru coordonatorii de voluntari în cadrul a trei organizații. S-a urmărit în acest fel testarea directă a modelor de bună practică în sector.

Pentru a transpune în practică toate cunoștințele dobândite pe perioada proiectului, cele 16 organizații coordonate de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca au realizat în luna februarie 2015 Campania Națională “No Hate Speech de la A la Z”.

Pe perioada celor 21 de zile de campanie, 189 de voluntari coordonați de cele 16 organizații beneficiare au dedicat 1934 de ore de voluntariat pentru a realiza 16 evenimente publice de conștientizare a publicului cu privire la efectele pe care le are discursul instigator la ură. Cele 16 evenimene naționale s-au înscris în Campania No Hate Speech Movement inițiată de Consiliul Europei iar rezultatele au fost prezentate la întâlnirea internațională “Youth bloggers for NO Hate Speech” organizată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în perioada 26-28 martie în Băile Tușnad.

Prin acest proiect, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca a propus și o metodă inovatoare de promovare a voluntariatului, printr-o piesă de teatru prezentată publicului larg în București, Sibiu și Cluj-Napoca. Piesa “Occupy Future”, un debate performance pe tema voluntariatului, a fost pusă în scenă de o echipă de actori profesioniști, care au invitat publicul la discuții cu privire la provocările și stereotipurile cu care se confruntă persoanele implicate în activități de voluntariat. Bine primită de spectatori, piesa de teatru s-a jucat și în afara proiectului, la București și Piatra Neamț.

Proiectul ,,Managementul Voluntarilor de la A la Z” s-a desfășurat din luna aprilie 2014 până în luna martie 2015 și a fost finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România cu suma de 34 942 euro.

Cele 16 ONG-uri beneficiare sunt Asociația Bumerang, Viitor Plus – Asociația pentru dezvoltare durabilă și Asociația Carusel din București, Asociația Eco-Silvic Năsăud, Asociația pentru Copiii și Tineri 4U – Satu Mare, Asociația pentru Dialog Cultură și Sport din Hunedoara, Asociația Română de Permacultură din Cluj, Asociația Spitalului de Psihiatrie dr.Gh. Preda Sibiu, Fundația Alpha Transilvană din Târgu Mureș, Fundația Hospice Casa Speranței din Brașov, Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare din Neamț, Centrul de Voluntariat HITI– Covasna, Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă din Dolj, ONG Mare Nostrum – Constanța, Organizația Salvați Copiii Iași, Serviciul de Ajutor Maltez în România din Cluj.

Partenerii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectului au fost Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
29 noiembrie, 2023
Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță
29 noiembrie, 2023
Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania
28 noiembrie, 2023
Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
17 noiembrie, 2023
Răzvan Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți susținute de cercetători și medici de talie mondială
10 noiembrie, 2023
Rectorul Daniel David: Microsoft, UiPath sau NTT Data, printre marile companii care lucrează strâns cu UBB

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj

Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat trei milioane de pasageri într-un an, pentru prima dată în ...

Premieră la Aeroportul Internațional Cluj: 3 milioane de pasageri într-un singur an

Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță desfășurarea unui turneu de mare amploare al Ansamblului de Balet, ...

Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Clujene într-un turneu de amploare în Spania

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37, construită în nici mai mult, ...

Lamborghini Sián FKP 37 construit în mărime naturală din piese LEGO la Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!