PROPUNERE pentru Boc: Nu mai emiteți alte autorizații de construcție pentru DEVOLTATORII care lasă moloz pe șantier și „uită” de spațiile verzi

17 februarie, 2022 07:18

PROPUNEREA unui clujean care lucrează în domeniul bancar pentru primarul Emil Boc: Nu mai emiteți alte autorizații de construcție pentru DEVOLTATORII care lasă moloz pe șantier și „uită” să finalizeze spațiile verzi.

Sergiu Penciu remarcă într-un post de Facebook că la Cluj se vorbește despre calitatea vieții și despre cât de bine e să trăieșți in orașul pe care îl manageriază Emil Boc din Primăria Municipiul Cluj-Napoca.

„Așa este. Nu contest acest lucru și nu contesc dezvoltarea Clujului. Ce mi-aș dori eu ca și locuitor și plătitor de taxe la Cluj este ca dumneavoastră să vedeți puțin dincolo de autobuse electrice și domeniul IT. Să vă implicați în creșterea calității vieții și în zonele de după barierele pe care le pun constructorii cu mult înainte să-și termine treaba. Să faceți câteva plimbări prin “cartierele rezidențiale” ale Clujului și să vedeți cum standardul de calitate al vieții este mult sub ce propovăduiți”, scrie Sergiu Penciu.

„Constructori care știu doar să emită facturi și care după plata acestora “nu mai au timp și resurse să facă ce promit”. Tare m-aș bucura să văd că vă pasă dincolo de semnarea autorizațiilor de construcție în așa fel încât să avem același standard ridicat al vieții și pe lângă acțiunile de PR. 

Nu am scris asta să vă critic, ci am scris-o cu gândul că poate vă ajută două soluții pe care eu le-am identificat în așa fel incât la rândul dumneavoastră să ne ajutați.

Concret vă propun două măsuri care sigur ar crește valoarea adăugată a calității vieții în Cluj. 

1. Nu eliberați nici o nouă autorizație de construcție unui constructor până nu definitivează toate lucrările prevăzute în contract și care au fost cuprinse în autorizația inițială de construcții eliberată de Primărie. Astfel (așa cum puteți vedea în poze) nu mai pleacă constructorul cu drumuri neterminate, cu moloz lăsat lângă blocuri, cu spărturi și parcuri neterminate. Ba mai mult așa împiedicați răspunsuri care vin să umilească dacă le solicităm să facă ceva și să termine ce au început, de genu “o să vă aduc o mașină de piatră, da numa când aduc la noul șantier că până atunci nu am cum”. Adică este nevoie să ne milogim? Asta nu este calitate a vieții, domnule primar.

2. Punctul doi este la fel de relevant. Implicați-vă si căutați o soluție prin care să obligați constructorul să ofere în contract garanție de minimum 4 ani de zile pentru finisajele interioare. Să-și asume asta înainte de a primi autorizația de construcție. În 12 luni cât se oferă acum nici nu se usucă gletul pe pereți și se poate întâmpla, precum în cazul meu și al vecinilor mei, să cadă faianța de pe perete (și știu că nu sunt cazuri izolate doar acestea). Hai să zicem că nici asta nu e o foarte mare problemă. Priblema apare atunci când suni constructorul îi explici situația și el îți răspunde cu “a ieșit de mult din gatanție, sa reparați voi” și când îi spui că treaba făcută e de mântuială vine răspunsul “ce să-ți fac eu dacă muncitorul meu se gândea la nevastă-să când a pus faianța?” La acestă calitate a vieții sunteți părtaș. 

Lăsăți-le timp, domnule primar, să construiască. Le dați prea repede autorizații și oamenii nu au posibilitatea să-si facă treaba. Fug repede de pe șantiere să toarne o roabă de ciment în altă parte să aibă motiv să dea drumul noilor facturi.

După cum ați putut observa nu am adus în discuție prețul imobiliarelor din Cluj deoarece este cu totul altă discuție. Acum tare m-aș bucura să știu că veți ține cont de sugestiile mele și că poate vă doriți să fiți primul primar din țară care chiar se implică activ în tot ce ține de calitatea vieții, dincolo de ce citește lumea prin presă.

Spor la treaba!”, a încheiat Sergiu Penciu.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
2 februarie, 2023
SUPERCOM, ținta sesizărilor: nu reușește să ridice deșeurile peste tot în Cluj-Napoca, conform programării
2 februarie, 2023
Un asistent medical din Cluj își oferă serviciile gratuit
1 februarie, 2023
VIDEO Lansarea Centrului Național de Competență în domeniul Cancerului la UMF București
31 ianuarie, 2023
Premieră în justiție: Primul proces pe climă deschis împotriva Statului Român, la Cluj
31 ianuarie, 2023
Recensământ 2021: Cluj-Napoca a pierdut zeci de mii de locuitori

Harta de sesizări a municipiului Cluj-Napoca a fost împânzită de sesizări ale cetățenilor care s-au ...

SUPERCOM, ținta sesizărilor: nu reușește să ridice deșeurile peste tot în Cluj-Napoca, conform programării

Un asistent medical generalist angajat la Serviciul de Ambulanță Cluj, Cristian Marcu, își oferă gratuit ...

Un asistent medical din Cluj își oferă serviciile gratuit

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de ...

AROBS intră pe piața din Polonia prin preluarea SYDERAL Polska

Economia globală își va încetini creșterea la aproximativ 1,6% în acest an, mai puțin de ...

Previziuni PwC pentru 2023: Economia globală își va încetini brusc creșterea. Va fi recesiune?

Entitățile publice și private care fac parte din Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului ...

VIDEO Lansarea Centrului Național de Competență în domeniul Cancerului la UMF București

Comunitatea Declic a informat printr-un comunicat de presa ca a depus, marți, 31 ianuarie 2023, ...

Premieră în justiție: Primul proces pe climă deschis împotriva Statului Român, la Cluj

Recensământul Populației și Locuințelor, runda 2021 releva faptul ca municipiul Cluj-Napoca a pierdut aproape 40 ...

Recensământ 2021: Cluj-Napoca a pierdut zeci de mii de locuitori

Distribuția cardurilor pentru tranșa I are loc între 1-28 februarie, iar plățile se vor putea ...

Beneficiarii ajutorului de 1 400 lei pentru plata facturilor vor primi plicul acasă de la 1 februarie
Success message!
Warning message!
Error message!