Răceala este o afecțiunine ale cărei simptome sunt recunoscute cu ușurință: dureri de gat, nas înfundat, strănut și tuse. Perioada de tranziție dintre anotimpuri și schimbarea bruscă a temperaturilor de afara pot favoriza apariția unui val de răceli. Din fericire, există câteva trucuri simple prin care poți să scapi de răceală!
Mierea este foarte bună în lupta împotriva răcelii și are proprietăţi antibacteriene care ajută la procesul de refacere. Ia o linguriță de miere după fiecare masă principală şi înainte de a te culca pentru a calma durerile în gât. Dacă nu preferi consumul de miere goală, alternativa perfectă o reprezintă adaugarea mierii în ceai.
Gargara cu sare – Sarea acţionează ca un antiseptic ajutând la fluidizarea secreţiilor, reduce inflamaţia şi oferă o ameliorare instantă. Pune o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi fă gargară de 3 ori pe zi.
Cum să combați tusea în mod natural
Tusea poate fi vindecată eficient cu ajutorul remediilor naturiste pe bază de muguri de brad: uleiuri volatile, siropuri, extracte. Cel mai recomandat este siropul de brad natural care poate fi cu ușurință preparat în casă sau cumpărat de la farmacii și magazine naturiste. Este recomandată administrarea a 3 lingurițe de sirop/zi.
Ceaiul de ceapă ajută în procesul de stopare a tusei și grăbește procesul de vindecare. Beneficiul acestui ceai este faptul că ajută la degajarea arborelui bronșic de secreții și implicit oprește tusea. Consumă 2 căni de ceai de ceapă/zi și rezultatele nu vor înceta să apară
Siropul de brad, remediu pentru tuse
Ceaiul de mușețel – Remediu pentru nasul înfundat
Muşeţelul este dezinfectant şi inhalaţiile cu ceai de mușețel au efect benefic și te ajută să scapi de senzaţia de nas înfundat. Este recomandat să faci acest procedeu cu muşeţel de două ori pe zi, pentru rezultate optime. Cum trebuie să procedezi? Pune trei-patru pliculeţe de flori de muşeţel într-o oală cu doi litri de apă clocotită și lasă infuzia să fie gata. Pune preparatul într-o oală și incearcă să inhalezi aburii timp de 10 minute.
Alte sfaturi
- Consumul de lichide – este foarte important să consumăm 2 litri de apă/ zi, la care se adaugă și ceaiurile recomandate anterior. Lipsa consumului adecvat de lichide poate să ducă la deshidratare.
- Sucurile naturale de fructe (preferabil citrice – lămâie, portocală) sunt recomandate pentru consum.
- Consumul de alimente bogate in vitamine si minerale – trebuie să optăm pentru o dietă bogată în vitamine și minerale, în special vitamina C. Consumă multe fructe și legume proaspete, salate, supe și ceaiuri!
- Somnul și odihna – organismul are nevoie de timp pentru a se reface, așa că cel mai bine este să-i oferi câteva zile de odihnă și relaxare.
*Atenție! Dacă răceala persistă după câteva zile de administrare a tratamentelor naturiste, este recomandat să consultați medicul!