• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Reprezentanti ai companiilor FAN Courier, mobilPay, Google si ProfitShare participă la Cluj la dezbaterea “Hope is not a Strategy”

Reprezentanti ai companiilor FAN Courier, mobilPay, Google si ProfitShare participă la Cluj la dezbaterea “Hope is not a Strategy”

Publicat: 29 septembrie, 2015 07:15
Actualizat: 23 martie, 2022 05:22

Reprezentanti ai companiilor FAN Courier, mobilPay, Google si ProfitShare participă la Cluj la dezbaterea “Hope is not a Strategy” (Speranta nu este o strategie).

Au ramas mai putin de 30 de zile pana la cel mai important eveniment de eCommerce din aceasta toamna din Cluj-Napoca: TeCOMM, ce va avea loc in 21-22 octombrie si va aduce impreuna oamenii de afaceri care detin magazine online, dar si pe cei din domeniile conexe.

Controleaza-ti business-ul online, “Speranta nu este o strategie” – debate in cadrul TeCOMM – eCommerce Conference&Expo Cluj-Napoca

Una dintre tematicile dezbaterilor din prima zi a evenimentului poarta titlul “Speranta nu este o strategie”. La aceasta dezbatere, vor lua parte reprezentanti ai companiilor FAN Courier, mobilPay, Google si ProfitShare. 

Un studiu realizat de Daedalus Millward Brown sustine ca 70% dintre romani se documenteaza din mai multe surse de pe internet inainte de a lua o decizie de cumparare. Prin urmare, investitiile proprietarilor de magazine online sunt justificate si necesare pentru pastrarea clientilor existenti şi atragerea potentialilor cumparatori. Totodata, s-a dovedit faptul ca, in general, pe site-ul unui magazin online ajung 3 tipuri de vizitatori: cei care nu vor cumpara niciodata, cei decisi ca vor sa cumpere si cei care trebuie convinsi sa cumpere.

“Pentru FAN Courier, cartea de vizita inseamna un mix intre calitate, promptitudine si seriozitate. Drept urmare, strategia noastra de business a fost construita bazandu-ne pe acesti trei piloni. Studiile arata ca FAN Courier este primul brand de curierat pe care-l mentioneaza o persoana spontan, cand este intrebata ce firma de curierat cunoaste. Aceasta popularitate nu se castiga nici cu preturi mici, nici cu promisiuni neonorate, ci cu respectarea unor promisiuni”, afirma Adrian Mihai, Managing Partner FAN Courier (liderul serviciilor de curierat rapid din Romania).

Proprietarii de business-uri online trebuie sa faca fata unui client pretentios, care compara imediat pretul si serviciile pe care le primeste, iar pretul nu mai este singurul factor de decizie inainte sa faca o achizitie: “Experienta clientului trebuie sa fie perfecta din momentul in care acesta vede anuntul publicitar si pana in momentul in care plateste si cumpara acel produs. Trebuie luata in calcul si experienta de cumparare, urmata de experienta de plata si apoi de fidelizare a unui client deja existent.

Ca sa avem succes trebuie sa vindem unui client mai multe produse, in repetate randuri, usor si placut acestuia”, afirma Horia Grozea, Director Card Payments, mobilPay (cel mai mare procesator de plati din Romania).

Vanzarile in mediul online pot creste, in functie de strategia abordata in fiecare stadiu de cumparare in care se afla clientul. Fiecare canal de comunicare, fiecare categorie de produse si frecventa de cumparare atrag clienti cu un comportament diferit. Claudiu Farcas, Manager ProfitShare (lider de piata in marketing afiliat), unul dintre cei mai cunoscuti specialisti din tara, cu mai bine de 6 ani de experienta in mediul ecommerce, considera ca:

“Pentru ca un program de marketing afiliat sa fie unul de succes trebuie sa fie sustinut atat de strategia magazinelor online, cat mai ales de comunicarea dintre magazin si afiliati. Foarte important este ca magazinele sa ii vada pe afiliati ca parteneri ai business-ului lor, sa ii asculte si mai ales sa le comunice obiectivele campaniilor. In final, dincolo de orice forma de promovare si de obiective in vanzari important este clientul sa fie multumit de alegerea facuta.”

In mediul de business online si nu numai, puterea de decizie este in mainile consumatorului. Avem de-a face insa cu segmente de clienti care pot fi abordati in mod diferit, influentand decizia lui in functie de ce strategii avem in fiecare aspect al contactului cu el. Ana Sipciu, Industry Manager, Google, peste 10 ani experienta in toate ariile industriei online, de la strategie de continut si publishing pana la dezvoltare web, publicitate online si strategie de media: „Strategia fara tactici este cea mai lenta cale spre victorie. Tacticile fara strategie nu sunt decat zgomotul dinaintea infrangerii.

Si in marketingul online  avem nevoie de „arme”, plan de atac si resurse. In aceasta dezbatere vom discuta despre diferenta intre strategie si tactici, vom descoperi cateva unelte online care ne ajuta sa aflam informatii necesare pentru dezvoltarea strategiei si vom trece in revista criteriile corecte prin care putem  evalua rezultatele eforturilor de marketing.” 

TeCOMM, eveniment organizat de Libero Events, ofera si o serie de workshopuri tematice, prin exemple de strategii de orientare catre client si loializarea lui. Anabela Luca (Managing  Director, adLemonade), va sustine workshop-ul “7 Secrets that will help you NOT to lose money”, in care accentul va fi pus pe cum sa investim corect bugetul de publicitate, care sunt instrumentele oferite de Google AdWords si Facebook Ads, prin care obtinem vizibilitate online coroborata cu  scalabilitatea rapida a business-ului si un ROI pozitiv.

In workshopul “Empower your users”, sustinut de Dragos Smeu (Performance Manager la Kubis Interactive), cu peste 5 ani de experienta in campanii de PPC, bugete de peste 1 milion de euro si 150 de clienti, participantii vor afla tehnici si strategii de imbunatatire a comunicarii cu utilizatorii, cum pot dezvolta strategii din interior spre exterior, focalizand campaniile media si eforturile de comunicare catre utilizatori, comunitati si clienti.

Birtha Attila (Specialist Online Marketing la proClick.ro – agentie de performance marketing de top din Romania) va sustine workshop-ul: “Stay ahead your competitors with Google Adwords Scripts”. Se va pune accentul pe crearea de campanii care se schimba in functie de prognoza vremii si de comunicarea pretului produselor in anunturile Adwords.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
29 noiembrie, 2023
Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță
29 noiembrie, 2023
Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania
28 noiembrie, 2023
Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
17 noiembrie, 2023
Răzvan Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți susținute de cercetători și medici de talie mondială
10 noiembrie, 2023
Rectorul Daniel David: Microsoft, UiPath sau NTT Data, printre marile companii care lucrează strâns cu UBB

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj

Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat trei milioane de pasageri într-un an, pentru prima dată în ...

Premieră la Aeroportul Internațional Cluj: 3 milioane de pasageri într-un singur an

Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță desfășurarea unui turneu de mare amploare al Ansamblului de Balet, ...

Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Clujene într-un turneu de amploare în Spania

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37, construită în nici mai mult, ...

Lamborghini Sián FKP 37 construit în mărime naturală din piese LEGO la Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!