SSIF Broker incheie primele noua luni ale anului cu rezultate in crestere pe activitatea operationala, ca urmare a imbunatatirii operatiunilor de market-making si produse structurate si a cresterii venitului net din comisioane, pe pietele interne si externe.
Venitul net din serviciile de brokeraj prestate de SSIF Broker a crescut in primele 9 luni din 2013 cu 106.5% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 5.3 milioane lei. Evolutia a fost sustinuta atat de cresterea venitului net din comisioane aferent tranzactiilor intermediate atat pe piata locala cat si pe bursele externe, dar mai ales de imbunatatirea rezultatelor din operatiunile de market-making si cu produse structurate emise de SSIF Broker SA.Operatiunile derulate in calitate de formator de piata (market-making) si cele cu produse structurate au generat venituri nete de peste 2 milioane lei, de aproape 4 ori mai mari decat in perioada similara din 2012.“In acest an, am acordat o atentie speciala operatiunilor de market making si celor care implica produse structurate, ambele fiind motoare importante de crestere ale veniturilor SSIF Broker. Vom continua sa inovam pe aceste segmente si, astfel, vom urmari constant doua obiective majore ale companiei: intampinarea nevoilor clientilor cu o oferta variata si cresterea veniturilor”, a declarat Grigore Chis, directorul general al SSIF Broker.Cifra de afaceri a SSIF Broker a crescut cu 59,6%, in primele 9 luni ale anului, sustinuta de cresterea veniturilor din comisioane aferente tranzactiilor intermediate pe bursa de la Bucuresti (+51.3%) si de cresterea comisioanelor din tranzactii derulate de clienti pe pietele externe, odata cu lansarea noii platforme de tranzactionare.Compania urca in primele locuri din toate clasamenteleIn primele noua luni ale anului, SSIF Broker a ocupat pozitii de top in toate clasamentele intermediarilor, atat de la Bursa de Valori Bucuresti, cat si de la Sibex, pe diverse categorii de instrumente financiare.Astfel, cu rulaje totale de 1.87 miliarde lei in primele 9 luni ale anului (din care 1.1 miliarde lei reprezinta valoarea tranzactiilor in oferta de obligatiuni emise de Unicredit Bank, intermediata de SSIF Broker in luna iunie 2013), SSIF Broker ocupa locul al IV-lea in topul brokerilor de la BVB.Pe segmentul dedicat produselor structurate, tranzactiile intermediate de SSIF Broker au insumat aproximativ 147 milioane lei, astfel ca SSIF Broker si-a pastrat pozitia a III-a in acest top, avand o cota de piata de 16.75%, in crestere fata de cea din anul 2012.In clasamentul SSIF-urilor care opereaza pe piata derivatelor de la Sibiu, SSIF Broker SA ocupa pozitia a II-a cu o cota de piata de 24.77%, volumul de contracte intermediate in primele 9 luni ale anului urcand la 154.820.
Operatiunile de market-making se desfasoara pe segmentul instrumentelor derivate de la BVB, respectiv Sibex, unde SSIF Broker detine calitatea de market-maker pe o serie de instrumente financiare. Beneficiul din aceste operatiuni este generat de spreadul (distanta) din cotatiile de cumparare si vanzare.SSIF Broker continua procesul de restructurare a portofoliuluiProfitul financiar al companiei realizat dupa primele 9 luni se cifreaza la 4.98 milioane lei, in scadere cu 43.6% fata de cel inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie 2012.“Aceasta evolutie nefavorabila a profitului financiar a survenit in contextul reducerii semnificative a numarului de tranzactii speculative si continuarea procesului de restructurare a portofoliului de actiuni cotate. Acest proces include vanzarea pachetelor minoritare de actiuni detinute la societati comerciale cu rezultate economico-financiare slabe, care nu au generat venituri sub forma de dividende si care nu prezinta sanse reale de redresare”, explica Grigore Chis, directorul general al SSIF Broker.In conformitate cu strategia investitionala aprobata de Consiliul de Administratie, SSIF Broker SA a continuat politica de restructurare a portofoliului propriu de actiuni, prin reducerea numarului de participatii. Astfel, numarul societatilor cotate din portofoliu SSIF Broker a scazut la 49 in primele 9 luni, fata de 69 la finele anului 2012, respectiv 72 in perioada similara din 2012.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.