Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoș exceleaza ca parlamentar in interpelari si intrebari adresate guvernului ca parlamentar, desi este la putere. Ultimele doua sunt pentru premierul Victor Ponta si Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale.
Când puterea îți dă „ignore” pentru că ești în opoziție, de regulă te-apuci ca parlamentar de întrebări și interpelări adresate guvernului. E un fel de-a te rățoi la guvern. Sunt și astea niște instrumente care-ți permit sa raportezi acasa ca veghezi in banca parlamentului. Dar, când ești la putere, a excela în întrebări și interpelări ar putea dovedi:
1. Nu știi drumul până la biroul colegilor de partid din Guvern
2. Nu stii unde să cauți răspunsuri
2. Nu contezi pentru propriul partid
3. Altceva
Domnul senator Cordoș are la activ 71 de intrebari si 41 de interpelari. Ar fi mai apreciat dacă ar veni cu soluții și răspunsuri la întrebările oamenilor care l-au trimis în Parlament și la putere, cu mai multi bani pentru proiectele Clujului, nu să-i debusoleze pe alegatorii domniei sale cu nedumeririle sale care uneori par permanente.
Sa vadem ce e cu intrebarea si interpelarea, asa cum sunt prezentate ele pe site-ul Camerei Deputatilor
Intrebarea consta intr-o simpla cerere de a raspunde daca un fapt este adevarat, daca o informatie este exacta, daca Guvernul si celelalte organe ale administratiei publice inteleg sa comunice Camerei informatiile si documentele cerute de Camera Deputatilor sau de comisiile permanente ori daca Guvernul are intentia de a lua o hotarare intr-o problema determinata.
Interpelarea consta intr-o cerere adresata Guvernului de un grup parlamentar, de unul sau mai multi deputati, prin care se solicita explicatii asupra politicii Guvernului in probleme importante ale activitatii sale interne sau externe. Interpelarea primului-ministru trebuie sa vizeze politica Guvernului in probleme importante ale activitatii sale interne sau externe.
SURSA FOTO: senat.ro