Una dintre cele mai apreciate salate, simplă și gustoasă. O salată răcoroasă și hrănitoare, cum numai satele Greciei puteau concepe.Brânza etalon a Greciei și a Ciprului, Feta, și-a primit numele de la italienii care au descris-o cu numele manierei de servire (feta-felie). Produsă în mod tradițional din lapte de oaie, feta se păstrează asemeni brânzei telemea, în saramură, unde rezistă pentru mult timp. Are o textură moale, sfărâmicioasă și este ideală pentru salate, în special cea grecească, alături de măsline, legume și mezeluri. Gustul său specific este dat de tehnologia de fabricație: după prima fermentare, atât cheagul, cât și zerul sunt reîncălzite împreună, apoi scurse ușor și presate. Ulterior, brânza se taie în calupuri dreptunghiulare și se scufundă în saramură, de unde vine și gustul ei pregnant sărat și aciditatea pronunțată.[slideshow]Mod de prepare: se spală și se curăță legumele, apoi într-un bol, eventual pe câteva frunze de salată bucăți, se pun roșia și castravetele tăiate în cuburi mărișoare.Pe patul de legume se sfărâmă brânza în bucăți potrivite. Se așează măslinele peste salată și ceapa roșie tăiată rondele. Se adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie. Se presară peste salată oregano și piper.Salata grecească se servește rece, cu o felie de pâine prăjită.Vila Rosa vă dorește poftă bună!
Salata grecească
ULTIMELE ȘTIRI