• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Săptămâna Națională a Voluntariatului începe luni la Cluj – PROGRAM

Săptămâna Națională a Voluntariatului începe luni la Cluj – PROGRAM

Publicat: 12 mai, 2014 09:13
Actualizat: 23 martie, 2022 05:46

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca organizeaza la Cluj-Napoca in perioada 12-18 mai 2014 a XIII-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

Program:

12 mai

§         „Sustine voluntariatul”– eveniment stradal de promovare si sustinere a voluntariatului; trecatorii vor fi invitati sa isi exprime opiniile privind voluntariatul, fiind in acelasi timp informati despre oportunitati de voluntariat local sau international (Serviciul European de Voluntariat). Evenimentul va avea loc intre orele 14.00 – 18.00, in fata Casei Memoriale Matei Corvin (Strada Matei Corvin colt cu Virgil Fulicea);

13 mai

§         „Reference for Volunteers” – atelier dedicat modalitatilor de recunoastere a meritelor voluntarilor. Reprezentanti ai ONG-urilor clujene vor discuta metode de recunoastere a muncii voluntarilor si isi vor impartasi modele de buna practica in acest sector. Atelierul va avea loc la sediul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca , participarea facandu-se pe baza de invitatie.

14 mai

§         „Sabores” – atelier intercultural cu specific spaniol sustinut de Julio del Pino, voluntar SEV din Spania. Atelierul va reprezenta o calatorie metaforica in cultura spaniola, din perspectiva limbii spaniole si a arhitecturii spectaculoase a tarii dar si cu o degustare culinara.

15 mai

§         „Hai sa dam o carte!”- aflat la a treia editie, evenimentul de colecta de carte are ca beneficiari de aceasta data o comunitate din zona rurala a Nepalului (primele doua editii s-au adresat comunitatilor rurale din Romania ); toate cartile donate (exclusiv in limba engleza) vor contribui la dotarea primei biblioteci active din Dandagaon , Nepal . Evenimentul este organizat in colaborare cu Educational Capacity Building in Nepal si va avea loc pe Strada Eroilor (in zona monumentului Memorandistilor) intre orele 11.00 -17.00;

§         „O masa calda in SNV” – alaturi de grupul local de initiativa “O masa calda” vom pregati si servi o masa pentru un numar de 100 persoane beneficiare din cadrul Centrului Social de Urgenta Cluj-Napoca;

16 mai

§         „Give and Gain Day” – zi dedicata la nivel international voluntariatului corporatist in parteneriat cu  Pro Vobis. Alaturi de voluntari din cadrul companiei MDM Group, vom amenaja spatiul verde din curtea Clinicii de Psihiatrie Pediatrica din Cluj-Napoca . Activitatea de voluntariat corporatist va avea loc in intervalul orar 10.00-16.00 si va implica pe langa angajatii companiei MDM Group si o echipa de medici rezidenti din cadrul clinicii precum si voluntari locali si internationali.

17 mai

§         „CalARTorie”- expozitie foto in aer liber realizata de voluntara Lisa Kostner din Austria. Expozitia va reflecta experienta voluntarei in Romania (atat activitatea de voluntariat cat si aspecte personale). Aceasta va avea loc in Parcul Mare, pe aleea secundara (din spatele Casinoului) intre orele 14.00-19.00.

§         Flashmob – flashmobul muzical (cu muzica live) va urmari promovarea voluntariatului intr-o maniera nonformala; acesta va avea loc in Piata Muzeului (zona Bisericii Franciscane) la ora 19.00;

18 mai

§         Seara voluntarilor – actiune de recunoastere a meritelor voluntarilor. Vor fi invitati voluntarii activi in SNV 2014, locatia fiind anuntata prin intermediul invitatiilor.

SNV este un eveniment national anual, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor si la recunoasterea meritelor voluntarilor.

Organizarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului la Cluj-Napoca este sustinuta de Uniunea Europeana prin Programul Tineret in Actiune din care este finantat proiectul “3G! Go.Give.Gain.” precum si din veniturile Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca rezultate din Campania 2% din anul 2013.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
17 martie, 2023
Cele mai frecvente probleme medicale cu care merg clujenii la Camera de Gardă Adulți din Spitalul Regina Maria Cluj?
17 martie, 2023
Actorul Emanuel Petran, despre „parcul” din spatele Teatrului Național din Cluj: „Copacii au devenit insule intr-o mare de beton”
17 martie, 2023
OFICIAL: Liderul chinez Xi Jinping îl vizitează pe Putin la Moscova
16 martie, 2023
Cluj: Elevă de 13 ani, transportată la spital după ce a căzut de la înălţime, la Colegiul ”George Coşbuc”
16 martie, 2023
Armata americană declasifică şi publică o înregistrare video cu drona atacată de un avion rusesc

Dr. CORINA LUCACI, medic primar medicină internă, șef Secție Ambulator Adulți și șef Secție Clinică ...

Cele mai frecvente probleme medicale cu care merg clujenii la Camera de Gardă Adulți din Spitalul Regina Maria Cluj?

Actorul clujean Emanuel Petran este revoltat de modul în care a fost „modernizat” parcul din ...

Actorul Emanuel Petran, despre „parcul” din spatele Teatrului Național din Cluj: „Copacii au devenit insule intr-o mare de beton”

Liderul chinez Xi Jinping va vizita Rusia săptămâna viitoare, la invitaţia preşedintelui rus Vladimir Putin, ...

OFICIAL: Liderul chinez Xi Jinping îl vizitează pe Putin la Moscova

Scriitorul Mircea Cărtărescu, echipa Reactor de Creaţie şi Experiment şi filmul „R.M.N.”, între nominalizaţii la ...

Echipa Reactor de Creaţie şi Experiment din Cluj, printre nominalizaţii la Gala Premiilor Radio România Cultural 2023
Cluj: Elevă de 13 ani, transportată la spital după ce a căzut de la înălţime, la Colegiul ”George Coşbuc”

Comandamentul militar american în Europa a declasificat şi publicat o înregistrare video a unei întâlniri, ...

Armata americană declasifică şi publică o înregistrare video cu drona atacată de un avion rusesc

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat joi că ţara sa va transfera patru avioane MIG-29 ...

Polonia este prima ţară NATO care oferă avioane Kievului

Organizatorii festivalului Untold aduc în această vară, între 3 şi 6 august, pe Cluj-Arena, pe ...

Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso şi Salvatore Ganacci, la ediţia din acest a festivalului Untold
Success message!
Warning message!
Error message!