SCANDAL pe tema finanțării pentru AEROPORTUL CLUJ

Publicat: 2 septembrie, 2014 13:34
Actualizat: 23 martie, 2022 05:37

SCANDAL pe tema finanțării pentru AEROPORTUL CLUJ: Mihai Seplecan, fostul șef interimar al instituției, îl acuză pe vicepreședintele Ioan Oleleu că a băgat Aeroportul Internațional Cluj în incidență de plată. Afirmații calomnioase și neadevărate, îi dă replica Oleleu.

altera
Ioan Oleleu devine tinta lui Mihai Seplecan
Mihai Seplecan are mai mult timp liber și emite aproape zilnic comunicate de presă. De această dată, susție că „Aeroportul Internațional “Avram Iancu” a fost listat în Centrala Incidențelor de Plăți a BNR, structura speializată în colectarea informațiilor specific incidentelor de plăți produse de titularii de cont cu CEC-uri și bilete la ordin, adică emiterea de CEC-uri care nu pot fi onorate la data scadenței”.

„Degeaba ne-am chinuit și, în pofida eforturilor PSD Cluj de a pune bețe în roate, am obținut aprobarea liniei de credit pentru Aeroport, că Ioan Oleleu s-a dat peste cap să demonstreze că instituția din subordine nu funcționează.

Din informațiile pe care le dețin și care rog să fie verificate de către organele competente ale statului, cu bună știință, Ioan Oleleu a amânat, vineri 29 august, semnarea celor 3 CEC-uri privind plățile de la Aeroport până la ora 17, asta deși știa că operațiunile de acest gen se închid la ora 16,30.

Știa, că i-a lăsat să aștepte în anticamera lui, cu începere de la ora 13, pe cei care veniseră cu CEC-urile la semnat. Noroc că restul băncilor la care mai așteptau sume în plată au înțeles că au de a face cu un individ care încă își mai caligrafiază propriul nume îndelung, ca la ora de caligrafie din clasa a II-a, și au așteptat semnarea CEC-urilor. Numai Banca Transilvania a raportat incidentul de plată.

Nu pot decât să remarc faptul că, în ziua respectivă, Ioan Oleleu a dat totuși dovadă de iuțeală de mână, dar numai pentru a semna un CEC în valoare de 309048,72  lei, necesar unor plăți la CMID, adică celebra groapă de gunoi.

Deci, fie avem de-a face cu prostie, fie cu rea-credință, fie cu neglijență sau abuz în serviciu în ceea ce privește acest incident”, susține Mihai Seplecan.

Ioan Oleleu: Fals!

Vicepreședintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, spune că Mihai Seplecan nu știe ce vorbește:

„Urmare a afirmaţiilor calomnioase şi total neadevărate vehiculate în spaţiul public de persoane a căror competenţă profesională, bună credinţă şi al căror interes pentru bunul mers al proiectelor prioritare ale Consiliului Judeţean Cluj pot fi lesne puse sub semnul îndoielii, vicepreşedintele forului administrativ judeţean, Ioan Oleleu, face următoarele precizări:

În data de vineri, 29 august 2014, în jurul orei 12, a fost trimis pentru a fi semnat un al doilea act adiţional la contractul de credit pentru Aeroport încheiat cu C.E.C. Bank, după ce acesta a fost modificat de către reprezentanţii C.E.C (un prim act adiţional fusese deja semnat de vicepreşedintele cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Vakar Istvan).

Întrucât documentul adus pentru a fi semnat conţinea unele neclarităţi şi posibile probleme de natură juridică, a fost necesară analizarea acestora de către funcţionarii Direcţiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean în vederea identificării unei soluţii.

La ora 15,30, reprezentanta CEC Bank Cluj, d-na Pop, a sunat şi ne-a informat în legătură cu faptul că a trimis o nouă formă a actului adiţional cu numărul 2 care să fie analizată de către juriştii Consiliului Judeţean, reprezentanţii C.E.C. urmând să sosească la sediul instituţiei în vederea semnării actului alături de conducerea forului administrativ judeţean şi cea a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

În momentul în care toate problemele de natură juridică au fost soluţionate şi textul propus al actului adiţional nu mai prezenta niciun fel de probleme, s-a trecut de îndată la semnarea acestuia de către toţi cei prezenţi, motiv pentru care consider că această întârziere nu îmi poate fi în nici un caz imputată. Întrebarea care se naşte în acest context este însă de ce oare nu s-a putut ca actul în cauză să fie prezentat încă de la început într-o formă care să fie în deplină concordanţă cu legea, de ce oare au trebuit încheiate două acte adiţionale la acest contract?

Şi, de asemenea, de ce oare a trebuit aşteptat până în ultimul moment pentru a fi semnat un document de o asemenea importanţă? Oare domnul Seplecan are remuşcări legate de faptul că a minţit în momentul în care a afirmat că toate problemele de la Aeroport au fost rezolvate?”, se mai întreabă Ioan Oleleu. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat
8 septembrie, 2023
S-a dat startul lucrărilor la drumul expres care va lega DN1 din zona Tureni de Autostrada Transilvania
30 august, 2023
Testări gratuite pentru cancerul de sân și cel de col uterin, la Cluj Arena

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
FLORIN ESTEFAN la PUNCTUL CRITIC: Opera Națională Română din Cluj își începe sâmbătă noua stagiune și anunță că a primit teren pentru un nou sediu

Cluj Symphony Experience vine în weekend cu un program spectaculos: Subcarpați, Alternosfera și Cargo, acompaniați ...

Subcarpați, Alternosfera și Cargo, acompaniați de Filarmonica de Stat Transilvania, la Cluj Symphony Experience
Success message!
Warning message!
Error message!