Unul dintre accesoriile cele mai de preț ale oricărei doamne este părul bogat și sănătos. Totuși, nu întotdeauna ne bucurăm de o podoabă capilară ca în reviste, și asta din diverse motive. Factori externi precum vântul, aerul cald, pieptănarea excesivă sau căldura prea ridicată generată de plăcile de păr și de ondulatoare fac părul fragil și deteoriorat.
Există mai multe metode prin care podoaba ta capilară își poate recăpăta strălucirea și sănătatea. Majoritatea acestor metode reprezintă mici schimbări în rutina de zi cu zi de îngrijire a părului, și nu necesită produse speciale.
Greșeala pe care o facem cel mai des este pieptănarea părului de la rădăcină spre vârfuri. Descâlcirea acestuia se face de jos în sus, prin avansare graduală către rădăcini pe măsură ce părul devine tot mai ușor de pieptănat.
De asemenea, părul nu ar trebui să fie pieptănat cât timp este ud: firele de păr tind să se rupă mai repede și în număr mai mare din cauza umidității, care le face mult mai sensibile. Cel mai bine ar fi să lași părul să se uște în mod natural. Plimbă-ți degetele prin păr pentru a-l mai descâlci, iar abia după ce este aproape uscat piaptănă-l cu o perie.
Uscătorul de păr reprezintă un alt factor care contribuie la deteriorarea părului. Dacă jetul de aer este prea cald si prea puternic, părul va avea de suferit. Dacă ai un uscător de păr cu mai multe grade de temperatură, alege-o pe cea mai scăzută, chiar dacă procesul de uscare poate dura puțin mai mult.
Pentru o creștere mai rapidă a părului încearcă un amestec de ulei de rozmarin, lavandă și mușetel (câte cinci picături din fiecare) cu o lingură de apă distilată și două lingurițe de votcă. Este o rețetă care contribuie la omorârea microbilor din păr și la creșterea mult mai rapidă a părului.
Oțetul de mere îți va face părul catifelat și mătăsos dacă îl folosești cu regularitate. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe păr după fiecare șamponare niște oțet de mere amestecat cu apă călduță. Firul de păr va deveni mult mai fin și mai strălucitor.
Uleiurile esențiale vor contribui și ele la regenerarea podoabei tale capilare. Poți să îți faci propriul tău amestec de uleiuri precum cel de cimbru, rozmarin, cedru, lavandă și jojoba pentru a regenera pielea scalpului.
Aceste mici schimbări în rutina de îngrijire a părului pot îmbunătăți radical sănătatea acestuia, și dacă dorești să contribui și mai mult la regenerarea acestuia, optează pentru măștile prezentate mai sus, care conțin produse pe care cel mai probabil le ai în bucătărie și pe care nu te-ai fi gândit niciodată să le aplici pe păr!
Mai multe articole de acelasi autor pe alexandrarusmakeup.wordpress.com.