Nucile, cajuul, fisticul, nucile de Brazilia, migdalele etc. pot mări speranţa de viaţă, ne asigură cercetătorii spanioli de la Universitatea din Tarragona, scrie csid.roPotrivit unui studiu realizat pe 7.000 de voluntari, care s-a desfăşurat pe o perioadă de 50 de ani, persoanele care consumă frecvent fructe în coajă lemnoasă au mai puţine probleme de sănătate care le pot pune viaţa în pericol, în special au un risc redus de a dezvolta boli cardiovasculare şi probleme cu greutatea corporală.Specialiştii atribuie calităţile curative ale fructelor în coajă lemnoasă acidului alfa-linoleic şi compuşilor organici din compoziţia acestora, precum şi fibrelor şi mineralelor (calciu, magneziu, potasiu), care contribuie la menţinerea funcţiilor esenţiale ale organismului.
SECRETUL VIEȚII LONGEVIVE: Consumul fructelor în coajă lemnoasă
ULTIMELE ȘTIRI