• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Seplecan, întrebat de TSD de unde proveneau banii pentru susținerea lui Uioreanu în campanie

Seplecan, întrebat de TSD de unde proveneau banii pentru susținerea lui Uioreanu în campanie

Publicat: 22 august, 2014 13:32

Actualizat: 23 martie, 2022 05:38

Tinerii social-democrați îi provoacă la explicații publice pe Mihai Seplecan cu privire la contribuția sa de 30.000 de lei în campania locală pentru Horea Uioreanu.

”Ar merita explicată, spre exemplu, o secvență din FIȘIERUL 000 CONTABILITATE, intitulat „CONTRIBUȚII” DIN „CAMPANIE LOCALE 2012”, ce figurează în agenda cabalistică pe care consilierul Răzvan Pop o păstra în computerul personal și care contoriza toate sumele încasate de la diverși oameni de afaceri și politicieni cu prilejul campaniei locale din 2012. Este vorba, mai precis, de secvența marcată cu numele Mihai Seplecan, în dreptul căruia apar sumele de 15.750 lei și 3.000 euro, justificate ulterior de acesta pe baza veniturilor de director la Hidroserv, funcție pe care, surpriză (!), n-o deținea încă la acea dată:

Nerușinarea domnului Seplecan îl costă cel puțin un răspuns! Care a fost sursa de venit a bugetarului liberal în perioada la care facem referire (mai 2012), cei aproximativ 30.000 lei fiind o suma deloc neglijabilă (veniturile provenite de la primăriile Țaga, Sânpaul și Sânmărtin pentru asistență juridică precum și cele de la Consiliul Județean fiind în cuantum de aproximativ 2.000 lei/lună – sursă: declarație de avere la sfârșit de mandat 2008-2012 – click aici!). Care a fost rațiunea acelei finanțări ce figurează în agenda consilierului personal al președintelui Horea Uioreanu și prin ce metodă s-au remis acele fonduri. Din prețuire deosebită pentru clujeni, obraznicul bugetar liberal Mihai Seplecan trebuie să răspundă nemijlocit, coerent!”, a declarat Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

”TSD insistă asupra faptului că finanțările cu pricina s-au făcut în perioada campaniei electorale din primăvara anului 2012, interval în care domnul Seplecan nu îndeplinea funcția de director de dezvoltare la HIDROELECTRICA-SERV S.A , așa cum avea să pretindă: „Dacă vă uitaţi în declaraţiile mele de avere, lumea mă judecă că am fost director la Hidroserv, că am câştigat 80 de milioane pe lună. Deci eu cred că pot justifica acea sumă. Vă voi justifica suma dacă voi fi întrebat faţă de cineva, cândva. Am vrut să vă arăt că eu dintr-un salar jumate aş fi putut acoperi această sumă”, afirma Mihai Seplecan pentru un cotidian local la 8 august 2014.”

”Neconcordanța ce ne îndreptățește să cugetăm asupra caracterului veridic, în general, al afirmațiilor domnului Seplecan, poate fi probată accesând declarația de avere înregistrată cu nr. 1235/74/09.07.2012 la încheierea mandatului de consilier județean, din care reiese impotența financiară, la acea dată, a cetățeanului în discuție.

Găsim nimerit să mai semnalăm o firavă și interesantă coincidență, și anume că, exact în acea perioadă, societatea lui Gabriel Moldovan, consilier local PNL Gilău și apropiat al președintelui interimar de weekend al Consiliului Județean, Mihai Seplecan, izbutea să „agațe” un supercontract cu RAADPP Cluj, prin care regia achiziționa 70 de arbori tuia piramidală, 170 de metri cubi de pământ vegetal, 50 kg de gazon, 507 arbuști buxus, 40 de metri cubi de turbă, 5 bucăți de ienupăr, pavaje, piatră cubică, două bănci, un balansoar, borduri și multe alte ștrengării. Oare liderii PNL susțineau campania electorală cu bani din încrengături PDL? 

„Nu intenționăm să-l intimidăm ori să-l reducem la tăcere pe domnul Seplecan. Dimpotrivă.  Dorim să-i stârnim apetitul pentru comunicare. Pentru o comunicare coerentă și argumentată, epurată de elucubrațiile cu care domnia sa obișnuiește să trateze problemele sociale, politice ori economice ale județului Cluj.”, a declarat Cătălin Croitoru, secretarul-general TSD Cluj-Napoca. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 aprilie, 2024
UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice
1 aprilie, 2024
Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
1 aprilie, 2024
Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, candiata PSD la Primăria Cluj-Napoca
1 aprilie, 2024
Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
28 martie, 2024
Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a vorbit în emisiunea Punctul Critic despre marile provocări cu ...

Primarul comunei Baciu, Balázs János, candidează pentru un nou mandat. Ce planuri are

Călin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului din partea AUR, și-a prezentat în ...

Calin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului vrea transport gratuit cu CTP pentru toți clujenii

Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu a declarat în emisiunea Punctul Critic referindu-se la ...

Deputatul Achimaș Cadariu, despre Emil Boc: Are realizări dar uzura unei funcții își spune cuvântul

Cosmin Maier, viceprimarul comunei Baciu (PNL) candidează la funcția de primar. El a vorbit în ...

Ce proiecte are Cosmin Maier, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Baciu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!