• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Serial FANTASY CU VAMPIRI, filmat la Cluj de regizorul japonez Sion Sono

Serial FANTASY CU VAMPIRI, filmat la Cluj de regizorul japonez Sion Sono

Publicat: 19 octombrie, 2016 07:34

Actualizat: 23 martie, 2022 05:14

La scurtă vreme după ce a vizitat Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, unde i-a fost dedicată o amplă retrospectivă, renumitul regizor japonez Sion Sono a decis să-și filmeze aici noua producție, Tokyo Vampire Hotel, un serial fantasy despre rădăcinile vampirilor din Transilvania și întâlnirea lor cu vampirii din Japonia. În rolurile principale apar renumitele actrițe japoneze Kaho, Ami Tomite și Lorena Koto, alături de Cristi Rigman, unul dintre cei 10 actori selectați anul acesta în programul 10 pentru Film la TIFF. 

Sion Sono s-a îndrăgostit de oraș şi de Transilvania în timpul șederii la TIFF, când au fost proiectate zece dintre cele mai reprezentative filme ale sale. Însoțit de actrița Megumi Kagurazaka, regizorul a vizitat atunci numeroase obiective turistice ale zonei şi, impresionat de peisaje și de orașul în sine, s-a ţinut de promisiunea de a reveni la Cluj pentru a filma. Sion Sono este unul dintre cei mai apreciați regizori japonezi, autor a peste 45 de filme diferite ca gen, pe parcursul a trei decenii. Filmele sale au fost selectate sau premiate la Cannes, Berlin sau Karlovy Vary, câteva dintre cele mai cunoscute fiind Guilty of Romance (2011), Love Exposure (2008), Noriko’s Dinner Table (2005), Suicide Club (2001).

Secvențe importante din șase episoade ale seriei Tokyo Vampire Hotel se filmează zilele acestea în beciurile Muzeului de Artă, parte a legendelor despre misterioasele tunele subterane care ar traversa Clujul, fostul Hotel Continental, Piața Unirii și Piața Muzeului, în interioarele spectaculoase ale Salinei Turda și la Castelul Corvinilor, cetatea medievală a Hunedoarei. Echipele de producție sunt formate din profesioniști din Cluj și București.

Alături de Cristi Rigman, în film joacă actrițele Elisa Pârvan şi Sandra Ducuță, precum și absolvenţi sau studenţi ai secţiei de actorie a Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai. 

Clujul începe să devină, cu adevărat, un oraș al filmului, și nu doar prin prisma TIFF-ului și a școlii de film, ci prin faptul că potențialul lui extraordinar atrage din ce în ce mai mulți producători și regizori străini. Anul trecut, pentru The History of Love, noul film al lui Radu Mihăileanu, am reuşit să recreăm în Cluj decoruri şi scene care înfăţişează Polonia anilor 1941, Chile în anul 1954 sau Minsk, așa cum ar fi arătat în 1957. Am reconstruit un sat întreg și am adus un tanc Panzer veritabil din Al Doilea Război Mondial în Cluj. Avem oameni și resurse pentru proiecte complexe”, declară Cristian Hordilă, managerul TIFF și al proiectului Transilvania Film Fund. 

Cele două producții scot în evidență potențialul zonei și necesitatea de a sprijini aceste inițiative printr-un fond destinat producției de film, care ar genera mai multe proiecte și locuri de muncă. O astfel de inițiativă este Transilvania Film Fund, conturată încă din anul 2010 de Tudor Giurgiu, președintele TIFF, de managerul Cristian Hordilă, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, prin Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Sapientia, prin Facultatea de Științe și Arte, și Mircea Suciu, managing partner DSG. Ar fi primul fond regional din România destinat producției de film, creat pe modelul unor fonduri similare din Łódź, Cracovia, Wrocław, Sarajevo sau Riga. 

În contextul acesta, în care producătorii străini sunt din ce în ce mai interesați să filmeze aici și având în vedere că oraşul încearcă o repoziţionare strategică după momentul Capitalei Culturale, apariţia unui astfel de fond este absolut vitală. În momentul de față, încercăm să definitivăm cea mai bună şi sustenabilă variantă de finanţare a Transilvania Film Fund. Beneficiile lui în economia și cultura locală sunt nenumărate – de la locuri de muncă, oportunităţi de business și turism, la dezvoltarea unei comunități de profesioniști în cinematografie. Sper ca autorităţile să îşi găsească timp pentru acest proiect, aşa încât Cluj- Napoca să devină al doilea centru de producţie cinematografică şi conţinut audiovizual din ţară. Sper să nu ratăm şi această şansă”, declară Tudor Giurgiu, președintele TIFF. 

Transilvania Film Fund, constituit ca un parteneriat public-privat, este inclus în strategia de dezvoltare a orașului Cluj-Napoca. Proiectul a fost dezvoltat în cadrul renumitului program SOFA – School of Film Agents, alături de o echipă de profesionişti cu o experienţă confirmată în domeniu, printre care Nikolaj Nikitin, fondator SOFA, Roberto Olla, director executiv Eurimages, şi Katriel Schory, director executiv al Fondului de Film Israelian.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!