SIROPUL DE ROSTOPASCĂ face adevărate minuni pentru sănătate, una dintre ele fiind refacerea celulei hepatice.
Siropul de rostopască face adevărate minuni în tratarea bolilor hepatice. Siropul se prepară în felul următor: se pun la fiert doi litri de apă, după ce aceasta dă în câteva clocote, se adaugă 10 g de plantă de rostopască uscată după ce în prealabil aceasta a fost mărunţită.
Se lasă opt ore în recipientul in care a fiert, se strecoară după care se reîcălzeşte şi se adaugă 500 g miere de albină daca este posibil să fie polifloră. După ce mierea s-a dizolvat se pune în sticle de culoare închisă. Se bea tot din oră în oră câte o lingură de sirop, de cel puţin 10 ori pe zi. Acesta este cel mai eficient tratament în refacerea celulelor hepatice.
Iată în ce afecţiuni este recomandat tratamentul cu rostopască:
– Boli de ficat, dischinezie biliară, pancreatită, tuberculoză, cancer, hepatită virală
– Cancer de piele, negi, chist ovarian, herpes genital, cataractă
– Eczeme infecţioase, bătături, hemoroizi, răni infectate, herpes bucal, infecţii în gât
– Faringită, laringită, boli ale ochilor, cataracte, tuse convulsivă, gripă, migrene
Rostopasca creşte în toată ţara, este o plantă perenă,are înălţimea de 30-100 cm, înfloreşte din luna mai şi până toamna târziu. Are frunze asemănătoare cu a-le stejarului, florile sunt de culoare galbenă. Conţine substanţe alcaloide ca berberină, cheletrină, chelidonină, cheletrină, flavonoizi, ulei volatil.
Folosirea rostopascăi trebuie făcută cu multă precauţie. Doza zilnică de rostopască nu trebuie să fie mai mare de 5 g. Dacă se consumă 20-30 grame pe zi în stare proaspătă şi 50 grame uscată pot produce intoxicaţii mortale. De aceea este bine ca înainte de a începe un tratament cu rostopască să apelăm la sfatul unui medic.