Am fost învățați că laptele este un aliment important pentru a ne menține sănătatea în limitele normalității, dar în timp specialiștii au ajuns la concluzia că laptele are o legătură directă cu instalarea cancerului.
Walter Willett, unul dintre cei mai renumiți nutriționiști din SUA și David Ludwig, profesor de pediatrie la Harvard sunt primii specialiști care au avut curajul să tragă semnalul de alarmă cu privire la consumul laptelui. S-a demonstrat că laptele degresat, precum și produsele derivate cu un conținut mic de grăsime, contribuie la instalarea obezității prin conținutul ridicat de zahăr, scrie efemeride.ro
Laptele de vacă conține un hormon similar cu insulina, care ajută la dezvoltarea vițeilor. Hormonul de creștere blochează sistemul de autoapărare și distrugere al celulelor canceroase, favorizând instalarea cancerului și dezvoltarea acestuia. Nivelul acestui hormon trebuie menținut scăzut în organism. Legătura directă între produsele lactate şi cancer este prin hormonii existenţi în lapte – estrogen în particular, care la animal este de 100.000 ori mai puternic decât estrogenul din pesticide.
În societăţile agricole tradiţionale, crescătorii de vită mulgeau animalele timp de 5 luni pe an, doar în perioadele în care nu erau gestante. În fermele de creştere intensivă, vacile sunt mulse 300 de zile pe an. În cea mai mare parte a acestui timp, ele sunt gestante, adică nivelul hormonilor e foarte ridicat.