• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Spectacol în premieră la Cluj: muzică electronică combinată cu muzica simfonică

Spectacol în premieră la Cluj: muzică electronică combinată cu muzica simfonică

Publicat: 14 martie, 2015 05:54
Actualizat: 23 martie, 2022 05:28

Poriect muzical inedit la Cluj: Mai mulți artiști locali realizează în premieră în România un concert intitulat Simfonia Verde care combină muzica electronică și muzica simfonică. Spectacolul va avea loc în 22 martie în Sala Auditorium Maximum, de la ora 11.00, intrarea fiind gratuită. Protagoniști vor fi Răzvan Krivach, Raluca Bilațiu, Alexandra Cociș, Indie Folker, Admiral C4C, Liviu Deac și Adrian Ardelean.

Simfonia Verde este un proiect inedit, o combinație între muzica electronică și muzica simfonică, primul proiect de acest gen din România.

Rezultatul artistic al acestui proiect constă în prezentarea neconvenţională a muzicii electronice îmbinată cu elemente clasice sau a muzicii clasice cu elementele muzicii electronice, în scopul de a veni în întâmpinarea valorilor exprimate de fiecare dintre cele două stiluri și astfel de a aduce laolaltă un public cât mai larg.

Oraşul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2015, un proiect care susţine implicarea tinerilor pentru o dezvoltare urbană sustenabilă şi responsabilă.

Spectacolul Simfonia Verde va fi dirijat de Vlad Agachi, unul dintre cei mai activi tineri dirijori români. Formarea sa muzicală a fost marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim.  

Cariera sa este deja una variată, în ţară şi în străinătate, iar apariţiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal şi adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită şi „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează.

Acest tip de interacţiune amuzantă – dar fără a trece pragul bunului gust – între orchestră, dirijor şi public, este strâns legată de proiectul de „suflet” al tânărului artist: orchestra The Young Famous Orchestra din oraşul său natal, Cluj-Napoca, una dintre puţinele orchestre simfonice private din România. Vlad Agachi este dirjor al ansamblului ce reuneşte aproximativ 70 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai ţării intr-un proiect de tineri instrumentişt,  foarte, capabili, prin energia lor, să transmită tensiunea artistică a unui repertoriu cuprinzător. 

”Simfonia Verde” este o provocare! Pentru noi, în încercarea de a combina două stiluri complet diferite de asemenea manieră încât să se potențeze reciproc, rezultând într-un produs muzical autentic și proaspăt pe piață. Pentru public, in a îmbrățișa această mișcare inedită, am spune chiar revoluționară, fiind printre primele proiecte muzicale electrice în variantă simfonică din România”, spun organizatorii. 

Cine este Verde?

Trupa VERDE se află într-un moment al carierei muzicale în care ia din nou atitudine si are curajul să expună un punct de vedere creativ, să propună un proiect inedit, să iasă din mulțime, să-și urle visele și să nu răgușească îndeplinindu-le. 

VERDE și-a obișnuit publicul cu un sound inovativ pentru piaţa din România, un stil contemporan proaspăt, cu accente inedite de lounge, groove, electro, funk  şi ambiental cu prestaţiile live electrice, extrem de antrenante pe care prin acest proiect, dorește să le îmbogăţească armonic printr-o formulă care cu sigurantă va surprinde și va încânta publicul: muzică simfonică și Verde!

Cu un sound inovativ pentru piaţa din România, având un stil contemporan proaspăt, cu accente inedite de lounge, groove, electro, funk  şi ambiental, trupa VERDE, s-a făcut remarcată datorită primei lor piese, „Summer Love”, înscrisă în cursa pentru Eurovision 2013. Succesul exploziv al tinerilor „green-fresh” a fost completat în perioada următoare de proiecte rezonante ale formaţiei: Artmania Festival, Grolsh.

Change The City, Caravana aniversară Ambient 20 de ani (un turneu în 12 orașe), Colors of Cluj, Zile de Cluj, Septemberfest, Blaj aLive, Festivalul Urban „Femei pe Matasari” sau Târgul de Crăciun.  

Albumul de debut intitualat “ Splendid” , este produs în Cluj Napoca de Patriciu Pop, producător audio Bigtime Production și masterizat în New York, la MasterVargas. Albumul se poate asculta si pe platformele digitale iTunes, bit.ly/1AzeLhF, Deezer, Zonga, Amazon, Spotify…s.a. spune  Mihai Oprean, Manager Bigtime Production.

Primul videclip al trupei este „Sha la la” este aici. 

Povestea Verde a continuat cu un videoclip inedit creat de instagrammerii români și a fost lansat la Blaj aLive 2014: Summer love : bit.ly/1Azf2Bc

Mai multe detalii gasiți pe www.musicomania.ro

Evenimentul este organizat de Musicomania și susținut de BCR –  Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015.

În acest an BCR – Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului susține demersurile acestor artiști creativi, în cel mai îndrazneț proiect de atitudine muzicală care, cu siguranță va surprinde și va încânta publicul: Simfonia VERDE!

Partenerii evenimentului sunt: Paralela 45, TVR Cluj, Tomi Tothpal si Cursfotografie.ro.

Evenimentul este promovat de: ProFM, Look TV, Monitorul de Cluj, Ora de Cluj, Buzznews, Transilvania Reporter, Revista Bulevard, ClujLife, Partytude, Nappoca, Eclujeanul, Orașulcluj, Clujuldebuzunar.ro, Cluj.com, Bunadimineata.ro, Clujul Cultural, Vocea Transilvaniei și Gratuitor.

Partener de organizare Agenție de Evenimente și Marketing – Respect Bigtime. Ia-ți prietenii și vino la Simfonia VERDE!

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
7 decembrie, 2023
Urmează să deveniți părinți? Iată de ce va avea nevoie copilul tău în primele luni de viață
16 noiembrie, 2023
Rialda, stil și eleganță de 30 de ani (A)
18 septembrie, 2023
Investiție Durabilă: Top 5 Motive pentru care Botinele din Piele Naturală Merită un Loc în Garderoba Ta
13 iulie, 2023
Frizerie
25 aprilie, 2023
Nu îți place să gătești? Iată 5 alternative pe care trebuie să le încerci!

A fi practicant de jocuri de noroc sau gambler, așa cum este noțiunea în limba ...

Secretele gamblerilor de succes. Iată cum îți poți garanta distracția în sala de jocuri

În societatea contemporană, accesul la credite a devenit o parte integrantă a vieții financiare, oferind ...

Dacă îți dorești un credit, dar nu vrei să plătești rata ani de zile, aceste soluții sunt potrivite pentru tine!

În viață, puține momente se compară cu emoția și entuziasmul care însoțesc vestea că vei ...

Urmează să deveniți părinți? Iată de ce va avea nevoie copilul tău în primele luni de viață

Raul Chis l-a avut invitat la emisiunea PUNCTUL CRITIC pe deputatul USR Viorel Băltărețu, la ...

USR Cluj-Napoca, în focul pregătirii unui contracandidat pentru Emil Boc

MDM Group informează că 21 decembrie 2023 este ultima zi de depunere a declaratiilor si ...

Ziua limită din decembrie până la care poți plăti taxele pe noiembrie 2023

Exproprieri pentru metrou la Cluj: 486 de imobile urmează să fie expropriate în vederea construirii ...

Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate

Profesorul și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit într-un interviu acordat BuzzNews.ro despre obiceiurile alimentare nefaste ...

Prof dr Achimaș-Cadariu, despre legătura dintre alimentație și cancer

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat
Success message!
Warning message!
Error message!