Organizaţiile pro-vita și culte creștine de confesiuni diferite au organizat sâmbătă, 24 martie, o nouă ediție a „Marşului pentru Viaţă”. Pentru prima dată acest eveniment anual are o amploare națională, desfășurându-se simultan în circa 20 de orașe ale României. Orașele României au sărbătorit VIAŢA prin marșul anti-avort.În România, zilnic, sunt avortati 490 de copii, potrivit organizatorilor marșului împotriva uciderii copiilor în pântece. Conform datelor ultimului recensământ, în ultimele două decenii, România a pierdut 4 milioane de locuitori, iar populația a îmbătrânit vizibil. Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1990. În decurs de 50 de ani, între 1958 și 2008, în România s-au făcut peste 22 de milioane de avorturi, adică încă o Românie.Scopul „Marșului pentru Viață” este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii.Scăderea natalităţii, identificată ca factor principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin oprirea avorturilor.În timpul marșului a fost lansat un Manifest adresat societății şi clasei politice. Prin acesta se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.Pierderile sunt inestimabile, spun specialiştii, şi ele afectează deja toate aspectele vieții, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele de pensii sau asigurări de sănătate și până la puterea creativă a neamului nostru. În viitor, România va depinde în mare parte de imigrație, pentru a putea exista în continuare.„Marşul pentru Viaţă” urmează tradiția internațională din mari metropole ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles şi Budapesta.
Un fost doctor aborţionist (Dr. Bernard N. Nathanson) descrie cum se face un avort şi cum se comportă copilul când bisturiul se apropie şi încearcă să îl sfâşie.
The Silent Scream | Strigătul mut (Romanian subtitles) from provita on Vimeo.Pe măsură ce instrumentele de detectare permit, aflăm din ce în ce mai mult despre evoluţia în pantec a copilului, de la momentul conceperii până la naştere. Doctorul Bernard Nathanson a fost schimbat total de experienţa filmării avortului. Din director al unei clinici de avorturi din New York şi fondator al NARAL, organizaţie cu un rol crucial în legalizarea avortului în SUA (procesul Roe vs Wade), dr. Nathanson a devenit un mare luptător pentru cauza vieţii.Avortul a devenit o industrie puternică şi influentă. Cu cinism, cei care pretind că ”ajută femeile” operează în toată lumea o rețea de mii de clinici, cu o cifră de afaceri de miliarde de dolari. Bani pătați de sânge nevinovat.ATENȚIE, imagini tulburătoare!!!Gianna Jessen este o supravieţuitore a unui avort, dar a rămas cu sechele pe viață. Mărturia și lupta ei neobosită pentru viața celor nenăscuți, ce nu se pot apăra, zguduie în continuare lumea prin conferințele pe care le organizează. Ea vorbește, referitor la sutele de milioane de avorturi din lumea întreagă, despre un ”Holocaust mut”.Gianna Jessen, abortion survivor | Gianna Jessen, supravieţuitoare a avortului from provita on Vimeo.