SUA ar urma să facă un pas înapoi? Gata să discute cu Rusia despre LIMITAREA exerciţiilor militare şi a rachetelor în Europa de EST

9 ianuarie, 2022 06:39

Statele Unite şi aliaţii sunt pregătite să discute cu Rusia în legătură cu Ucraina despre posibilitatea ca fiecare parte să restricţioneze exerciţiile militare şi desfăşurarea de rachete în regiune, a spus sâmbătă un înalt oficial american al administraţiei, potrivit Reuters, informează News.ro.

Odată cu discuţiile cruciale care vor începe luni la Geneva, oficialul din administraţia Biden a afirmat că Statele Unite nu doresc să discute limitarea desfăşurării de trupe americane sau poziţia forţelor SUA în ţările NATO din regiune. 

Preşedintele Biden a avertizat Rusia că va suporta consecinţe economice dure dacă preşedintele rus Vladimir Putin începe o invazie a Ucrainei, a afirmat oficialul american sâmbătă, subliniind care ar fi aceste sancţiuni. 

O restricţie, aşa cum a fost descrisă de o sursă care cunoaşte planul, ar putea viza sectoare critice din industria Rusiei, inclusiv aviaţia civilă şi de apărare, şi ar afecta invariabil ambiţiile de înaltă tehnologie ale Rusiei, cum ar fi inteligenţa artificială sau calculul cuantic sau chiar electronicele de larg consum. 

Discuţiile de la Geneva, care vor fi urmate de alte sesiuni săptămâna viitoare la Bruxelles şi Viena, au ca scop evitarea unei crize. Putin a adunat zeci de mii de militari de-a lungul graniţei cu Ucraina, generând temeri cu privire la o invazie.

A rămas neclar dacă Statele Unite şi aliaţii săi europeni pot face progrese în discuţiile cu Moscova. Putin doreşte încetarea expansiunii NATO spre est şi vrea garanţii de securitate, cereri pe care Statele Unite le consideră inacceptabile.

Dar înaltul oficial american, care a vorbit cu jurnaliştii înaintea discuţiilor, a spus că unele zone prezintă oportunităţi pentru un teren comun.„Orice discuţie despre acele domenii care se suprapun, în care am putea face progrese, ar trebui să fie reciproce. Ambele părţi ar trebui să îşi asume în esenţă acelaşi angajament”. 

Rusia spune că se simte ameninţată de perspectiva ca Statele Unite să desfăşoare sisteme de rachete ofensive în Ucraina, chiar dacă Biden l-a asigurat pe Putin că nu are această intenţie. 

Statele Unite sunt, de asemenea, dispuse să discute despre restricţiile privind exerciţiile militare de către ambele părţi, a mai spus oficialul.

Acesta a spus că Washingtonul este deschis unei discuţii mai ample despre desfăşurarea rachetelor în regiune. În 2019, fostul preşedinte Donald Trump s-a retras din Tratatul privind forţele nucleare cu rază intermediară dintre SUA şi Rusia din 1987, acuzând Moscova că a încălcat acordul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 mai, 2022
Încasezi bani din chirii? ANAF a realizat un ghid să te ajute cu plata impozitului apoi se apucă de controale
18 mai, 2022
Percheziții la Cluj: Vizat, un grup infracțional specializat în traficul de migranți și traficul de droguri
18 mai, 2022
DEZBATERE PUBLICĂ la Primărie: „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”
16 mai, 2022
Proiect de lege: motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizante și trusă medicală
16 mai, 2022
Autorecenzarea, prelungită până în 27 mai! După această dată, vei fi căutat de un recenzor

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii

Mulți clujeni încasează venituri frumușele din chirii însă nu toți își plătesc impozitele la Fisc. ...

Încasezi bani din chirii? ANAF a realizat un ghid să te ajute cu plata impozitului apoi se apucă de controale

Oamenii legii au făcut miercuri dimineață 37 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Timiș, Cluj, ...

Percheziții la Cluj: Vizat, un grup infracțional specializat în traficul de migranți și traficul de droguri

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) organizează o nouă dezbatere publică miercuri, 25 mai ...

DEZBATERE PUBLICĂ la Primărie: „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei îi invită pe clujeni la o degustare de vinuri și produse ...

Degustare de vinuri și produse tradiționale italiene, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizantă, trusă medicală și vestă. ...

Proiect de lege: motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizante și trusă medicală

Avocatul Radu Mititean a prezentat în emisiunea Pastila Juridică detalii esențiale pentru cei care se ...

Conduci ilegal aceste mopede și trotinete? Ce riști
Success message!
Warning message!
Error message!