Cartoful este cel mai consumat aliment din lume şi este a patra sursă de energie după orez, grâu şi porumb. Este originar din America de Sud.Sucul de cartofi reprezintă un remediu eficient în tratarea multor boli. Este bogat în amidon, acid folic, fier, magneziu, potasiu, fier, fosfor, clor, sulf, mangan, Vit C, K, complexul de vitamine B.Sucul de cartofi se prepară în felul următor: se spală bine şi se curăţă de coajă cartofii, după care se obţine sucul prin centrifugarea acestora. Sucul trebuie consumat atunci când este proaspăt, altfel acesta se oxidează şi îşi pierde din calităţile terapeutice. Are efecte depurative, antiacide şi calmante. Cercetările efectuate în ultimul timp arată că sucul de cartofi conţine substanţe înrudite cu cortizonul, care au efecte de stopare a tumorilor, de oprirea dezvoltării virusurilor hepatice.Este indicat în gastrită, ulcer, migrene, osteoporoză, boli ale inimii şi ale ficatului, boli de rinichi, diabet, constipaţie, litiază biliară, obezitate, hepatită, reumatism, scorbut.În cura de GASTRITĂ, sucul de cartofi este un emolient, calmant şi ajută la cicatrizarea mucoasei digestive. Cura durează o lună şi constă în consumul de 3 ori pe zi a jumătate de pahar de suc de cartofi. Se ia întotdeauna înainte de servirea mesei.cu 15 minute înainte. Pentru a înbunătăţi gustul se poate bea amestecat cu suc de lămâie, mere, ţelină.În bolile de RINICHI, se bea dimineaţa şi seara 500ml pe stomacul gol. Cura durează două săptămăni, după care se face o pauză de 5 zile apoi se poate relua din nou. Se poate amestecat cu suc de morcov, castraveţi sau mere.În HEPATITA VIRALĂ A, B, C, – se consumă de două ori pe zi dintr-o combinaţie de 100ml suc de pătrungel şi 300ml suc de cartofi, pe stomacul gol.O cură durează 28 de zile cu o pauză de 10 zile, după care se poate relua. Efectele în tratarea hepatitelor, sunt imediate.În OSTEOPOROZĂ, se beau câte două căni pe zi, una dimineaţa şi una seara cu 15 minute înainte de mâncare. Cura durează două luni după care se face o pauză de două săptămâni, apoi se poate relua.În ţara noastră cartoful a fost semnalat pentru prima dată în anul 1769 potrivit unui document din Sibiu. La noi în ţară se cultivă peste 20 de soiuri de cartofi, dar în lume se cultivă peste 250 de soiuri.
Sucul de cartofi, eficient în hepatită, cancer gastric şi obezitate
ULTIMELE ȘTIRI