Întâmplarea joacă încă o dată un rol semnficativ în istoria ştiinţei. Cercetătorul Dan O’Sullivan a descoperit un produs secundar al unor bacterii ce trăiesc în stomacul uman, ce ar putea revoluţiona industria conservanţilor.Bizina ar putea juca rolul de super-conservant ani la rând pentru carne, lactate şi ouă. Ea se înrudeşte din punct de vedere chimic cu nizina, un conservant folosit la brânză. Din cercetările efectuate, bizina pare că ar anihila bacteriile Escherichia coli, Salmonela şi Listeria atât de eficient, încât produsele tratate cu ea ar putea fi ferite de alterate aproape indefinit în timp.Teoretic aşa stau lucrurile. Acum urmează ca descoperirea brevetată să fie cercetată mai aplicat, pentru a se vedea dacă bizina este chiar atât de sigură pe cât se anunţă, dacă afectează gustul, sau cum va putea fi integrată în produsele alimentare.
Super-conservantul, descoperit accidental, se află în stomacul nostru
ULTIMELE ȘTIRI