Lucrările de reconstruire şi amenajare a mini-unităţii de producţie „Fabrica de bere Ursus” au fost inaugurate astăzi pe vechea locatie de către preşedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie, în prezenţa primarului Sorin Apostu. Mini-unitatea va fi deschisă la începutul verii și va include un bar, o terasă şi un restaurant.[slideshow]În cadrul acestei unităţi se va produce o specialitate de bere Ursus nefiltrată, care va fi preparată în fața clienților. „Suntem aici să arătăm că vom continua tradiţia fabricării berii Ursus la Cluj. Se va lucra zi şi noapte la amenjarea mini-unităţii de producţie, ca să putem respecta termenele date. Fabrica de Bere Ursus este un proiect unic la nivel global pentru Ursus Breweries, iar în alegerea numelui şi a logo-ului am implicat peste 5.000 de clujeni”, a explicat Gary Whitlie, preşedintele Ursus Breweries.Designul interior al mini-unităţii de producţie şi al barului vor pune accentul pe tradiţia fabricării berii în Cluj. Astfel, pentru decorarea acestora vor fi folosite materiale originale din vechea fabrică. În plus, barul va fi despărţit de unitatea de producţie printr-un perete de sticlă, astfel încât clienţii să poată vedea procesul de producere a berii.Conducerea Ursus Breweries a mai anunţat că la mijlocul lunii aprilie va fi organizat un eveniment special, pentru testarea berii, astfel încât clujenii să poată alege gustul viitoarei beri speciale, nefiltrate, care se va servi exclusiv în Cluj. Aceasta nu va fi îmbuteliată şi va avea o reţetă personalizată pentru clujeni.În a doua jumătate a lunii aprilie se va instala noua linie de producţie, iar pe parcursul lunii mai se vor face lucrările de amenajare şi finalizare a restaurantului. Acesta va fi decorat cu fotografii vechi ce ilustrează istoria fabricii, cu candelabre din sticle de bere Ursus, precum şi cu alte elemente din fabrică.În plus, Gary Whitlie a mai anunţat că Ursus Breweries va susţine Zilele Clujului, TIFF-ul şi va continua organizarea Ursus Cluj Fest, care în acest an se va desfăşura la sfârşitul lunii iunie. „Sperăm că atunci când va fi gata mini-unitatea de producţie Fabrica de bere Ursus să devină un punct important pe harta turistică a Clujului, un punct de atracţie pentru oraş şi turişti”, a completat Whitlie.Prezent la eveniment, primarul Sorin Apostu a declarat că este bucuros că lucrările au început la termenul stabilit şi că birourile Ursus vor rămâne la Cluj. „Este o investiţie de peste un milion de euro, însă în acest sediu se va produce bere Ursus pentru clujeni. Este o locaţie cu istorie pentru Cluj şi mă bucur că aţi menţinut o mare parte din angajaţi. În plus, deschiderea restaurantului va genera noi locuri de muncă”, a declarat edilul.Conducerea Ursus a mai precizat că nu îşi doreste transformarea fabricii într-un muzeu, ci ca această mini-unitate de producţie să fie un spaţiu viu, care să trăiască prin clujeni.
SURPRIZA VERII LA CLUJ „Fabrica de bere Ursus” va prepara berea în fața clienților. Lucrările la fabrică au început GALERIE FOTO
ULTIMELE ȘTIRI