• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • TERAPIA DURERII: De ce e respinsă utilizarea canabisului în scop medical?

TERAPIA DURERII: De ce e respinsă utilizarea canabisului în scop medical?

Publicat: 19 septembrie, 2022 10:41
Actualizat: 25 septembrie, 2022 06:47

„Oameni buni, toți ajungem acolo (la capătul vieții – n.red.), într-un fel sau altul. Unii, cei norocoși, vom avea un final rapid. Poate unul din 10. Dar, la capăt de linie, trebuie să avem un sfârșit decent, demn. De ce să îți vezi ruda apropiată că se stinge în chinuri? Este inuman să faci așa ceva”. E mesajul deputatului Emanuel Ungureanu transmis din studioul nostru pentru cei din Ministerul Sănătății care se opun cu vehemență utilizării canabisului în scop medical.

Proiectul de lege privind utilizarea canabisului în scop medical în România inițiat în anul 2019 de un numeros grup de parlamentari din toate partidele politice este ținut la naftalină în Camera Deputaților.

În acest fel, este refuzat dreptul bolnavilor cronici în stadiu terminal (de regulă pacienți care suferă de cancer) la un final de viață mai demn și lipsit de durere. Unul dintre semnatarii proiectului, deputatul USR Emanuel Ungureanu a vorbit despre acest subiect în emisiunea lui Raul Chiș de la Reporter Medical.

El a dat exemplul unei cunoscute profesoare din Cluj care a fost nevoită să își procure canabis de pe piața neagră pentru a trece mai ușor peste durerile provocate de cancer. Mai multe în emisiune.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE