• Acasă
  • /
  • Antreprenoriada
  • /
  • Tiberiu Moisă, vicepreședinte BT, despre campania #CumparaDeLangaTine: „Niciodată nu știi cine ajută pe cine”

Tiberiu Moisă, vicepreședinte BT, despre campania #CumparaDeLangaTine: „Niciodată nu știi cine ajută pe cine”

Publicat: 11 noiembrie, 2020 13:19
Actualizat: 23 martie, 2022 05:01

„Niciodată nu știi cine ajută pe cine”, spune la Via Cluj TV Tiberiu Moisă referindu-se la campania #CumparaDeLangaTine, o inițiativă BT de susținere a afacerilor locale greu încercate de pandemie – cafenele, magazine, florării, magazine de produse agricole sau naturiste. Și e adevărat ce spune vicepreședintele BT, pentru că antreprenorii locali platesc taxe și impozite, creează locuri de muncă iar prosperitatea lor se răsfrânge și asupra altor business-uri locale, în speacial, și a comunității, în general.

Directorul General Adjunct MidCorporate & IMM Banca Transilvania, Tiberiu Moisă, a explicat la emisiunea Business Cafe moderată de Raul Chiș la Via Cluj TV care este filosofia din spatele campaniei #CumparaDeLangaTine.

Miza,  discernământul economic

„Noi ne-am dorit să fim o voce. Dincolo de faptul că avem produse și servicii, că avem programe, că avem un business de care avem grijă, vrem să fim și o voce care să se audă în slujba unui bine general. Și acest bine general se răsfrânge și asupra noastră pentru că toți suntem parte din această societate.

Un lucru pe care noi vrem să îl repetăm din ce în ce mai des și din ce în ce mai tare este că alegerile pe care le facem în privința modului în care ne cheltuim banii au o legătură cu starea de bine a economiei noastre.

Șansele pe care le avem la prosperitate și la o viață de calitate țin foarte mult de starea aceasta a economiei. Și atunci, miza este mai degrabă discernământul economic.

Subiectivi? Da

Prin #CumparaDeLangaTine noi nu vrem să limităm discuția la „Cumpără de la parterul blocului” sau „Cumpără doar produse românești”. Nu putem să producem orice în România și nu ne pricepem să facem orice, avem așa de multe lurcuri de învățat de la alții. Pur și simplu e începutul unei discuții în care înțelegem din ce în ce mai bine că, dacă eu sunt conștient de alegerile pe care le fac din punct de vedere economic, asta se va vedea în jurul meu, pe stradă, la mine în cartier, în oraș.

Nu este o lozincă, nu este un fel de obligație civică. Acești oameni, la rândul lor, trebuie să-ți merite încrederea, trebuie să facă în așa fel încât serviciile sau produsele lor să fie de calitate, să îți dea un motiv pentru care tu îi preferi pe ei, dar câteodată să avem acel subiectivism discret, normal, civilizat, pentru ai noștri”, a afirmat Tiberiu Moisă.

Campania s-a viralizat

Vicepreședintele BT a declarat că mesajul campaniei a fost extrem de bine primit de public.

„A fost mult peste așteptări, simțeam că va fi un mesaj de care avea totată lumea nevoie, pentru că perioada aceasta e atât de apăsătoare pentru cei mai mulți dintre noi, mai ales din punct de vedere mental, dar și din punct de vedere al situației materiale. Unii oameni se descurcă mult mai greu decât alții.

Și atunci, într-o perioadă în care parcă de fiecare dată când deschizi telefonul sau televiziorul ești bombardat cu vești proaste – în fiecare zi se infectează alți oameni, mor oameni peste tot în lume, parcă nimic nu mai merge cum trebuie, cred că oamenii au nevoie de mesaje de speranță. Și în acest caz aceste mesaje de speranță se referă la lucruri pe care le poate face oricine.

Modul în care campania s-a rostogolit, în care s-a viralizat, ne-a depășit toate așteptările. În bancă, de exemplu, sunt sute de colegi care continuă să filmeze clipuri personale cu alegeri personale pe care le publică pe social media. Același lucru îl fac fel de fel de alți oameni, la care nu ne-am așteptat, deci e un răspuns masiv. Trebuie să continuăm cu așa ceva”, a declarat Tiberiu Moisă, Director General Adjunct MidCorporate & IMM Banca Transilvania.

În emisiunea Business Cafe, Tiberiu Moisă a mai vorbit despre starea economiei în vremea pandemiei precum și despre finanțările la care pot avea firmele românești acces. Pentru detalii, vă invităm să urmăriți emisiunea.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
1 noiembrie, 2023
Augustin Feneșan critică limitarea plăților cash: Ne restrâng drepturile
1 noiembrie, 2023
INVITAT Augustin Feneșan: Suprataxarea bonurilor de masă și alte măsuri fiscale care pun presiune pe mediul de afaceri la un nivel fără precedent dupa 89
22 septembrie, 2023
Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme
21 septembrie, 2023
Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit
17 august, 2023
Augustin Feneșan: Statul a pregătit un tsunami fiscal pentru IMM-uri deși cheltuielile excesive sunt problema

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj

Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat trei milioane de pasageri într-un an, pentru prima dată în ...

Premieră la Aeroportul Internațional Cluj: 3 milioane de pasageri într-un singur an

Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță desfășurarea unui turneu de mare amploare al Ansamblului de Balet, ...

Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Clujene într-un turneu de amploare în Spania

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37, construită în nici mai mult, ...

Lamborghini Sián FKP 37 construit în mărime naturală din piese LEGO la Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!