Foarte multi romani au inceput sa fie tot mai impresionati de bucatariile superbe pe care le vad in filmele americane sau prin diferite reviste, asa ca nu e de mirare ca vor neaparat sa-si transforme propriile spatii destinate gatitului si servirii mesei in locuri de vis, care sa impresioneze musafirii si care sa ofere caldura necesara oricarui camin. In ultima vreme, designul de interior a devenit o pasiune pentru multi. Stilurile de amenajare si caracteristicile lor au inceput sa fie tot mai cunoscute, iar acest lucru a permis crearea unor bucatarii occidentale si in casele romanesti.
Stilul locuintei este cel care reflecta personalitatea proprietarului. Unii vor spatii rustice, traditionale, vintage, altii, cei mai multi, prefera stilul modern, care aduce cu sine tehnologia si acele interioare ce nu se demodeaza parca niciodata. Eleganta ramane, insa, una dintre cerintele majoritatii oamenilor si nu e de mirare ca unele dintre stilurile de amenajare sunt mult mai cautate decat altele.
Iata care sunt stilurile in care ai putea sa-ti amenajezi bucataria eleganta, de vis!
Vrei o bucatarie chic, sofisticata, rafinata, in care sa te simti bine? Vrei sa creezi un loc potrivit pentru a invita musafiri si prieteni dragi? Acest lucru poate fi o provocare si pentru specialisti, dar nu inseamna ca nu o poti face si tu, cu conditia sa cunosti care sunt stilurile ce iti promit eleganta mult dorita si ce elemente poti folosi pentru a le crea la tine acasa.
1. Stilul clasic aduce promisiunea realizarii unui spatiu elegant, dar confortabil. Cromatica este calma, piesele de mobilier impresioneaza de la prima vedere, fiind fabricate din lemn de cea mai buna calitate, iar candelabrul din centru nu poate lipsi pentru ca va completa perfect decorul rafinat. Intr-un astfel de interior trebuie sa isi gaseasca locul o chiuveta de ceramica, o baterie moderna, un frigider cu functii multiple, diferite aparaturi electrocasnice absolut necesare;
2. Stilul modern este perfect pentru a crea bucataria rafinata pe care ti-o doresti atat de mult. Elementele caracteristice sunt simplitatea, geometria cu forme bine definite, paleta limitata de culori folosita, lipsa detaliilor rustice, suprafetele mari si goale ale peretilor, asimetria, alegerea atenta a materialelor si a mobilierului. Bucatariile amenajate in acest stil trebuie sa fie de mici dimensiuni;
3. Stilul contemporan poate transforma o bucatarie banala intr-una eleganta. Liniile simple, fara multe decoratiuni, gama larga de culori si materiale folosita, peretii fara tapet, vopsiti in culori neutre si deschise, mobilierul cu linii clare, dar masiv de cele mai multe ori, obiectele de decor putine, sunt cateva dintre elementele care definesc acest stil elegant, in care calitatea primeaza mai presus decat orice;
4. Stilul industrial este perfect de folosit, mai ales in amenajarea bucatariei, pentru ca otelul inoxidabil e un material ce se potriveste perfect cu elementele sale. Podelele din lemn sau beton, usor nefinisate, peretii din caramida, lampile retro din metal pentru asigurarea luminii artificiale sunt ideale pentru a creiona stilul industrial.
In concluzie, amenajarea bucatariei poate fi un proiect usor de realizat de catre orice proprietar care isi doreste confort, eleganta si sa nu investeasca prea multi bani. Tot ce trebuie sa faca este sa tina cont de elementele caracteristice ale stilului ales si sa le puna in valoare.
Sursa foto: shutterstock.com