Atenția la ce introduceți în voi. E-urile îmbunătățesc culoarea, sau gustul produselor, dar pe termen lung, unele dintre ele, pot fi fatale. Iată un top al acestor inamici nevăzuți.E 155 este un colorant cu efect cancerigen, determină hiperactivitate, afectează tegumentelor. Se află în produse de cofetărie și mai ales în prăjiturile pe bază de ciocolată.E 315 este un stabilizator de culoare, care încetinește absorbția vitaminei C, astfel că slăbește sistemul imunitar. Se află în carnea congelată și în băuturile carbogazoase.E 385 este un antioxidant care provoacă tulburări de metabolism și inhibă coagularea sângelui. Se află în carnea de pește, moluște, crustacee, dressing-uri, sucuri, produse pe baza de ouă.E 621 este un potențiator de aromă, care poate duce la boli precum Parkinson sau Alzeihmer. Se află într-o gamă largă de alimente, de la condimente la supe sau piureuri concentrate, sucuri sau ketchup.E 1520 este un îndulcitor obținut din petrol. Dă depresie și probleme cardiace, și provoacă la dermatite. Se află în cosmetice, produse de cofetărie, înghețată, popcorn. Rețineți: este folosit ca antigel pentru echipamente auto.
Top 5 al celor mai periculoase E-uri
ULTIMELE ȘTIRI