• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • TOP 8 PLANTE cu FLORI COMESTIBILE şi efectele terapeutice ale acestora

TOP 8 PLANTE cu FLORI COMESTIBILE şi efectele terapeutice ale acestora

Publicat: 9 octombrie, 2014 11:47
Actualizat: 23 martie, 2022 05:35

Florile conţin în general cele mai importante minerale existente în plantă. Dacă florile sunt consumate în stare proaspătă organismul beneficiază de toată sănătatea ce derivă din aceste flori.

altera
Tei
Dacă sunt uscate corespunzător, florile nu-şi pierd proprietăţile terapeutice. Iată câteva din plantele care au flori cu calităţi terapeutice deosebite:

ŞOFRANUL este un condiment scump şi un afrodisiac puternic. Șofranul poate fi găsit sub formă de flori uscate sau sub formă de pulbere. Bucătăriile de lux achiziţionează practic numai pistilul din florile de şofran care este foarte scump în principal datorită dificultăţii recoltării manuale a acestuia.

De ce sunt atât de valoroase aceste pistiluri? Acesta, după ce a fost uscat, constituie un excepţional condiment cu aromă picantă, dulce amăruie cu un parfum foarte plăcut, se utilizează în bucătărie în prepararea supelor, ciorbelor, sosurilor rafinate, budincilor fine, preparatelor din peşte. În acelaşi timp constituie un stimulent digestiv, dacă se pune la macerat 24 de ore în vin roşu este un afrodisiac foarte eficient cu efecte imediate.

SALCÂMUL înfloreşte la sfârşitul lunii mai. Florile se recoltează dimineaţa pe vreme însorită, se usucă la umbră. Florile conţin ulei eteric, care este folosit în parfumerie. Florile de salcâm sunt recomandate în tratarea următoarelor afecţiuni: boli digestive, boli pulmonare, afecţiuni ale sistemului nervos, probleme de memorie, probleme psihice, boli ale aparatului respirator, răceli, viroze, tuse convulsivă, astm bronşic.

Florile se consumă sub formă de ceai, infuzie, tinctură, suc. Opreşte rapid strănutul şi secreţiile nazale.

TEIUL are florile sunt de culoare galbenă, cu petalele mai lungi decât sepalele, sunt plăcut mirositoare şi foarte iubite de albine. Din flori de tei se obţine ceai, infuzie, tinctură.

Flavonoidele din flori reduc riscul afecţiunilor cardiace, tratează diareea, indigestia, constipaţia, intoxicaţia şi dischinezia biliară, anxietatea, febra. Substanţele volatile din flori ajută la refacerea ţesuturilor căilor respiratorii, fluidizează secreţiile bronşice şi calmează tusea.

MACUL ROŞU are florile de culoare roşie care sunt cunoscute şi sub numele de paparoane. Preparatele care se pot obţine din florile de mac roşu de câmp sunt: ceaiul şi infuzia.

Infuzia din flori de mac roşu este benefică în tratarea afecţiunilor pectorale, obezitate, bolilor respiratorii ca tuse, bronşite, răguşeală, stări gripale, laringite insomnii, aritmii, crampe abdominale.

SUNĂTOAREA are flori de culoare galben-portocalii, se usucă la umbră, se întrebuinţează sub formă de ceai, infuzie, tinctură. Infuzia de sunătoare înlesneşte digestia, deoarece activează secreţia biliară.

Are şi calităţi antidepresive şi calmante, elimină stările nervoase şi insomnia. Este recomandată în bolile cardiovasculare, hipertensiune arterială, boli de rinichi, boli de stomac şi de ficat.

SOCUL are flori de culoare albă, foarte parfumate cu efect sudorific, scad febra, utile în tratarea bronşitelor şi a virozelor respiratorii. Florile se recoltează în luna mai-iunie, se usucă la soare, în locuri bine aerisite.

Din flori de soc se obţine ceai, infuzie, tinctură, suc, vin. Florile sunt diuretice şi depurative, indicate în boli de rinichi şi ficat, reumatism, obezitate. Ceaiul de soc combate celulita. Este recomandat persoanelor supraponderale şi obeze deoarece stimulează metabolismul să ardă mai uşor depozitele de grăsime.

SULFINA este o plantă cu flori ce constituie un excepţional remediu în tratarea bolilor de inimă. Ceaiul de sulfină este calmant, diuretic, antiinflamator se foloseşte în tratarea bolilor de inimă, afecţiunilor respiratorii, boli de stomac, boli de ficat, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, dureri reumatice.

Ceaiul este antispasmodic, emolient, expectorant, cicatrizant şi anestezic.

GĂLBENELELE se recoltează pe toată durata verii, se usucă la umbră, se utilizează sub formă de infuzie şi tinctură. Are efecte benefice asupra următoarelor afecţiuni: ulcer gastric şi duodenal, icter, inflamaţii ale colonului, hemoroizi, boli de ficat, leucoree, degerături, cancer mamar, osteoporoze, reglarea ciclului menstrual.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
10 octombrie, 2024
Soluția ideală pentru confort în casa ta. Ce trebuie să știi despre eficiența unui calorifer electric
10 octombrie, 2024
TOP 7 aspecte pe care nu trebuie să le omiți atunci când vrei să cumperi o centrală termică
25 septembrie, 2024
Cum să obții cea mai bună variantă a preparatelor culinare
5 septembrie, 2024
Cum să alegi un țarc de joacă pentru copilul tău? CINCI aspecte de luat în considerare
5 septembrie, 2024
Cum poți să-ți menții trupul sculptat la început de toamnă? Top 3 sfaturi pentru a evita depunerile de grăsime în sezonul rece

Baciu va avea în premieră o creșă în clădirea fostei grădinițe de pe strada Transilvaniei, ...

Comuna Baciu va avea în premieră o creșă

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a anunțat într-un interviu acordat BuzzNews.ro că a început asfaltarea ...

A început asfaltarea pistei de biciclete din Baciu

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Wizz Air au inaugurat zboruri spre Stuttgart și Lisabona ...

VIDEO Aterizarea primului zbor Cluj – Lisabona

Profesorul universitar doctor Patriciu Achimaș Cadariu spune că Institutul Oncologic din Cluj dorește să angajeze ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: Institutul Oncologic din Cluj are nevoie de mai mulți psihologi pentru bolnavii de cancer

Taxa pe lux: Mulți bogați, puțini taxați! Vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și ...

Taxa pe lux: Mulți bogați, puțini taxați

Clujul este mai scump ca Debrețin: Trăiesc românii mai bine ca ungurii? Este întrebarea la ...

Clujul, mai scump ca Debrețin: Trăiesc românii mai bine ca ungurii?

Vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Dan Mureșan, a prezentat ...

TOP 3 consecințe ale respingerii aderării României la Spațiul Schengen terestru

Deputatul PSD Patriciu Achimaș-Cadariu nu crede că PNL va ieși de la guvernare: „E campanie ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: PNL NU va ieși de la guvernare PLUS Cel puțin două partide din România ar trebui interzise
Success message!
Warning message!
Error message!